.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης συνεχίζει να χρησιμοποιεί το γήπεδο της ΑΕΚ, ως πολιορκητικό κριό για τη μετατροπή της πόλης και του άλσους, σε επιχειρηματικό πάρκο…



Πονηρά σκεπτόμενος επικέντρωσε στο γήπεδο, το οποίο μαζί (με τους οπαδούς) θα φτιάχνουμε, όπως είπε! Χωρίς να προσδιορίσει χρονοδιάγραμμα… Αντίθετα ο ίδιος και οι συνεργάτες του, αν και τόσο καλά ενημερωμένοι όπως άλλωστε κι οι ίδιοι δήλωσαν, δεν έβγαλαν κιχ για το Ρυθμιστικό που καίει την πόλη μας! 

Η χτεσινή συνέντευξη τύπου ήταν πολλαπλά χρήσιμη για την εξαγωγή συμπερασμάτων, σχετικά με τις τρέχουσες επιδιώξεις του αφεντικού της ΑΕΚ. 

Αποδείχτηκε ότι δεν έχουν μεταβληθεί ούτε χιλιοστό από τον αρχικό στόχο τους. Ο οποίος δεν είναι κυρίως το γήπεδο, αλλά το άλσος και η πόλη συνολικά! Κάθε καλόπιστος οπαδός ή μη μπορεί εύκολα να το διακρίνει 

Εάν δεν ήθελαν να μετατρέψουν σε τουριστική και εμπορική επιχείρηση το άλσος και την πόλη, θα μπορούσαν να κάνουν το ελάχιστο. Το οποίο δε διανοήθηκαν ούτε ως πρόσχημα να χρησιμοποιήσουν!

Απλά να δήλωναν δημοσίως, ότι ζητούν να αποσυρθούν τα άρθρα που αποσπούν το άλσος από το Δήμο. 

Το μετατρέπουν σε Μητροπολιτικό Πάρκο με ζώνες ειδικών χρήσεων. Συνδέουν αυτές τις αλλαγές με το «Κέντρο Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού Αγιά Σοφιά».

Παραχωρούν το 5% της έκτασης του για το σκοπό αυτό, και επιτρέπουν την επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων. 

Δίνουν το δικαίωμα να παραχωρηθούν τμήματα του στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία με τη σειρά της μπορεί να τα παραχωρήσει σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση κλπ.

Γιατί λοιπόν δεν αρνήθηκαν την ψήφιση αυτών των διατάξεων ώστε να γίνουν πειστικοί ότι θέλουν γήπεδο κι όχι οικονομική εκμετάλλευση του άλσους με πολιορκητικό κριό το γήπεδο;

Στα δύο Δημοτικά Συμβούλια που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο μας με την παρουσία των εκπροσώπων της ΑΕΚ, την πρώτη φορά και του αφεντικού της Δημήτρη Μελισσανίδη, ειπώθηκαν δεδομένα που επαναλήφτηκαν στη χτεσινή συνέντευξη, και άλλα που αποσιωπήθηκαν. Στο μεταξύ διάστημα άλλαξαν πολλές φορές οι τοποθετήσεις της ΑΕΚ, προκειμένου να αποσπάσει τη συγκατάθεση αυτών που κάθε φορά ήθελε, κερδίζοντας το μέγιστο δυνατό όφελος για την επιχείρηση που θέλει να στήσει το αφεντικό της, με πρόφαση το γήπεδο.

Ξεκινώ με τα Δημοτικά Συμβούλια. Απέσπασαν εύκολα δυο αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, ας μη συζητήσουμε τώρα το πώς και γιατί.

Στην πρώτη απόφαση το αφεντικό της ΑΕΚ απευθυνόμενο στους Δημοτικούς Συμβούλους, ξεκίνησε λέγοντας: «Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντί σας…».
-Αποδείχτηκε πως δεν ήταν. Γιατί μίλησε μόνο για το οικόπεδο της ΑΕΚ, για σεβασμό της νομιμότητας κλπ.

Στη συνέχεια είπε: «Και θέλω για μια ακόμη φορά να πω ότι η Α.Ε.Κ. θα είναι ο μόνιμος χορηγός στο ∆ήμο για το άλσος και μην πάει στο μυαλό σας ότι «η Α.Ε.Κ. θέλει να φάει το άλσος», κανένα άλσος δεν θέλουμε να φάμε. Το μόνο που ζητάμε είναι να φύγουν τα σκουπίδια που είναι εστία μόλυνσης».
-Το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο όμως κραυγάζει ότι θέλει το άλσος και την πόλη.


Ο δε κ. Ανδριόπουλος που έχει αναλάβει το τεχνικό μέρος του σχεδιασμού της κατασκευής του γηπέδου, επίσης δεν είπε τίποτε. Αντίθετα διαβεβαίωνε ότι θέλουν μόνο να συντηρούν το άλσος.
-Χτες χρειαζόταν να κόψουν 52 δέντρα!

Τόνισε ότι δε θα υπάρχουν καθόλου εμπορικές χρήσεις.
-Στο νομοσχέδιο αναφέρεται πως το 15% του υλοποιούμενου συντελεστή δόμησης, θα είναι εμπορικές χρήσεις.

Δήλωσε πως θα δημιουργηθούν 1.200 υπαίθριες θέσεις στάθμευσης και 400 έως 500 υπόγειες, οι οποίες και πάλι θα ήταν πολύ λιγότερες από αυτές που προβλέπονται από το νόμο με βάση τη χωρητικότητα του γηπέδου αλλά και από τους κανονισμούς της Ουέφα.
-Τελικά εντός του γηπέδου δε θα είναι ούτε 200 με όσα ψηφίζονται. Και ως… υποχώρηση στις… απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου θα… έφτιαχναν μερικές ακόμη σε νοικιασμένο ή αγοραζόμενο σημείο που δεν έχει προσδιοριστεί…

Είχε πει ότι οι μόνιμες θέσεις εργασίας όταν θα λειτουργεί το γήπεδο θα είναι από 250 έως 400.
-Χτες είπε για 200.


Σχετικά με το άλσος τότε έλεγε πως είναι 480 στρέμματα.
-Χτες ήταν 423. Η απόκλιση δεν είναι χωρίς αξία… Αυτό όμως είναι το λιγότερο.

Τότε είχε χαρακτηρίσει το άλσος ως ένα απίθανο πνεύμονα οξυγόνου και εκτόνωσης των πολιτών, το οποίο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.
-Χτες βρήκε ότι θα πεθάνει αν μείνει έτσι εγκαταλειμμένο με σύριγγες κλπ.


Υπάρχουν αρκετά ακόμη ζητήματα σε σχέση με τις τοποθετήσεις της ΑΕΚ και τι γίνεται τελικά, στα οποία θα αναφερθούμε στη συνέχεια. 

Σημειώνω πως ο Συντελεστής Δόμησης(ΣΔ) είναι ένας. Δε χωρίζεται σε υπέργειο και υπόγειο όπως κάνει η πλευρά της ΑΕΚ.
Ο ΣΔ για την κατασκευή γηπέδων δεν έχει καμιά σχέση με εκείνον για τις κατοικίες. Ο ΣΔ 0,87 που είπε χτες ο κ. Ανδριόπουλος, είναι εξωφρενικός για γήπεδο! Και εμφανίζεται αισθητά μικρότερος από τον πραγματικό, γιατί υπολογίζεται σε μεγαλύτερη έκταση από το οικόπεδο της ΑΕΚ, αφού περιλαμβάνει και την έκταση που επιθυμεί να αποσπάσει από το άλσος.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε πει 0,85 και στο μεσοδιάστημα είχε υπερβεί σημαντικά και το 1.

Η ευθύνη που βαραίνει το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, που επανειλημμένα χτες έντεχνα επιχειρήθηκε να εκτεθεί, όπως και της «Δύναμης Πολιτών», είναι τεράστια. Το ανάλογο σε κεντρικό επίπεδο ισχύει για το ΣΥΡΙΖΑ. Τεράστιες πολιτικά, εκλογικά και κοινωνικά, μπορούν να είναι και οι συνέπειες των αποφάσεων που φημολογείται πως επιχειρείται να αλλάξουν… Το θέμα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, έχει πάψει προ πολλού να είναι τοπικό. Αυτό που τυχόν θα επιτραπεί να συμβεί στον τόπο μας, θα έχει συνέπειες πανελλαδικά!

Ειδικά ο Άρης Βασιλόπουλος και η «Δύναμη Πολιτών», αν με το ένα ή άλλο τρόπο συναινέσουν στη μετατροπή του άλσους και της πόλης σε επιχείρηση, με περιβάλλον σαν αυτό του κέντρου της Αθήνας, θα είναι μια πράξη που θα βαραίνει για πάντα την παρουσία τους…


3 σχόλια:

  1. ΡΕ ΣΥ ΑΡΗ ΕΣΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΔΙΝΕΣ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΦΡΑΣΗ ´ΥΓΙΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΆ´ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πιό αστείο είναι που λένε,πως θα χρειαστεί να κόψουν μόνο 52 "άρρωστα"δέντρα.
    Τους έπιασε βλέπεις ο δασοπονικός ζήλος.Κατ'αρχάς,το μόνο απο το οποίο πάσχουν τα δέντρα του άλσους είναι από έλλειψη ποτίσματος,για την οποία φροντίζει νυχθημερόν η γαϊτανά εδώ και τόσο καιρό.Το γνωστό κόλπο της μεθοδευμένης υποβάθμισης μιάς περιοχής,προτού περάσουν από πάνω της οι μπουλντόζες.
    Όμως το θέμα είναι τα 52" άρρωστα/βαριάρρωστα "δέντρα που θα κοπούν ή η αξία της γής κάτω από τα δέντρα,που ζητάει ο μελ/δης να του χαριστεί;Δηλαδή μιλάνε για τα δέντρα που φύονται στα συγκεκριμένα στρέμματα(που δεν είναι μόνο 52),για να αποφύγουν να πουν, πως ζητάνε να πάρουν γή έξι στρεμμάτων τελείως δωρεάν,χωρίς να καταβάλλουν το παραμικρό τίμημα!!!!!!!!
    Δηλαδή,μιλάμε ακόμα και με τα δικά τους άθλια ιδιωτικό/οικονομικά κριτήρια είναι τελείως αεριτζήδες και τζαμπατζήδες!!!!Ζητάνε 6 στρέμματα αχρεώστητα απ'το δήμο,σαν να 'ταν το πιό φυσιολογικό αίτημα στον κόσμο,επικεντρώνοντας στα" 52 δεντράκια",όπως τα έβγαλε η διεστραμμένη αριθμητική τους!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειπώθηκε στη συνέντευξη...παραχωρείται η χρήση όχι η ιδιοκτησία των 2,4 στρεμάτων. Όπως παραχωρήθηκε η χρήση για το Καραϊσκάκη!!!

      Διαγραφή