.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ Κ.Α.Ε. (Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΩΣΕΙ)

Αναδημοσίευση από το aek-watch.gr

Η βδομάδα που μας πέρασε είχε μάλλον γλυκιά γεύση για την μπασκετική Α.Ε.Κ. Την Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη 2014 έλαβε τελικά την αδειοδότηση από την Ε.Ε.Α. η ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. Ακολούθως την Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2014 η ομάδα μας κατάφερε ν’ αποκλέισει τον Κολοσσό της Ρόδου από το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ την Κυριακή 28 συνέχισε το μίνι σερί των νικών της, σκορπώντας ενθουσιασμό και ανυπομονησία σ' όλους μας ως την επόμενη φορά που θα την δούμε αγωνιζόμενη.

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
 
Μετά από τόσες παλινωδίες οι οποίες περιελάμβαναν 2 Γ.Σ. (για τις οποίες έχουμε γράψει πολλές φορές σχετικά) και την υποταγή στις επιθυμίες της Ε.Ε.Α. και του Υπουργείου Ανάπτυξης (βλέπε εδώ) κατόρθωσε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) ο Α. Αλεξίου να εξασφαλίσει την άδεια της Ε.Ε.Α. για τη συμμετοχή της στην Α1. Δυστυχώς για όσους σκεπτόμενους ΑΕΚτζήδες έχουμε μείνει (οι οποίοι αν και ασυντόνιστοι και πάλι είμαστε περισσότεροι από αυτούς που ορκίζονται τυφλή υποταγή) έγινε προσπάθεια να εμφανιστεί η λήψη της άδειας από την Ε.Ε.Α. ως επιτυχία της διοίκησης, δηλαδή του Αλεξίου.
Για να καταλάβουμε όμως τι ακριβώς έγινε (όπως και το μέγεθος της πίεσης που νοιώθουν κάποιοι και πασχίζουν «να κάνουν το μαύρο άσπρο») είναι σκόπιμο να εκθέσουμε πρώτα και εκ των υστέρων να σχολιάσουμε τα γεγονότα. Ευτυχώς για κάποιους δεν απαιτείται τούτη τη φορά να είναι καλοί στα Νέα Ελληνικά και στην ανάλυση κειμένου.
Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή έχουμε τα εξής:
  • Εξαιτίας των ζητημάτων που είχαν προκύψει (βλέπε σχετικά άρθρα μας για την Κ.Α.Ε. στην κατηγορία ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ) η Κ.Α.Ε. είχε λάβει προθεσμία από την Ε.Ε.Α. να συγκεντρώσει τ’ απαραίτητα δικαιολογητικά ως την Δευτέρα που μας πέρασε (22 Σεπτεμβρίου 2014).
  • Το πλέον ουσιαστικό έγγραφο ήταν η εγγυητική επιστολή των 100 χιλιάδων Ευρώ για να λάβει το πιστοποιητικό συμμετοχής.
  • Όπως αποδείχτηκε από τα γεγονότα (τουλάχιστον όπως καταγράφονται στο ρεπορτάζ) αυτό επετεύχθη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και μάλιστα με την παρέμβαση του Μελισσανίδη ο οποίος και έδωσε την εγγυητική επιστολή.
  • Μετά την λήψη του πιστοποιητικού η ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση για την συμβολή του Δ. Μελισσανίδη στη λήψη του πιστοποιητικού αδειοδότησης.
Όλα τα παραπάνω στην καλύτερη περίπτωση θυμίζουν είτε οπερέτα, είτε τις Γαλλικής έμπνευσης «κωμωδίες καταστάσεων» στις οποίες ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με συνεχείς ανατροπές. Το κακό όμως στην περίπτωση μας είναι ότι αντικείμενο των ευτράπελων καταστάσεων είναι η Α.Ε.Κ. και όχι κάποια συνοικιακή ομάδα. Υποτίθεται ότι το οικονομικό κομμάρι της νέας (όνομα κσι πράγμα) Κ.Α.Ε. θα το αναλάμβαναν οι Διόσκουροι (Αλεξίου-Κοτσάτος). Τουλάχιστον αυτό ήταν το σενάριο που έβγαινε πρός τα έξω τουλάχιστον μέχρι και τον Ιούνιο αν και ήταν γνωστό (τουλάχιστον στους κοντινούς με τα διοικητικά του τμήματος μπάσκετ) το οικονομικό πρόβλημα ειδικά του Κοτσάτου ήδη από τον Ιανουάριο. Κάποιοι λένε ότι η ζημιά από το κούρεμα των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου ήταν κάποια εκατομμύρια Ευρώ. Συνεπώς η εμμονή κάποιων ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και πώς ο αρχικός σχεδιασμός θα εκπληρωθεί οπωσδήποτε αν και σε προσωπικό επίπεδο είναι κατανοητή, σε επίπεδο διοίκησης του τμήματος ήταν απαράδεκτη και ανεξήγητη.
Ακολούθως βγήκε το «διπλό» σενάριο των επενδυτών (και από το εξωτερικό) και της πρόσληψης του Γιαννάκη με την μεταφορά της ομάδας στο Ο.Α.Κ.Α. Όταν αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των επενδυτών, και αυτό το σενάριο κατέρρευσε και το μόνο που μας έμεινε ήταν το Ο.Α.Κ.Α. Επειδή κάποιοι είχαν αντιληφθεί το αδιέξοδο ενεργοποιήθηκαν για να βρούν τˊ απαραίτητα κεφάλαια μέσω «ρεφενέ». Τότε και παρά το αδιέξοδο που αντιμετώπιζε ο Αλεξίου χρησιμοποίησαν την ειρωνική αλλά άτεχνη «πένα» του Κετσετζόγλου για να αποθαρύνει τους ενδιαφερόμενους.
Πλέον δεν τους έμενε παρά μόνον οι προσευχές και η ύστατη λύση ή αλλιώς ο «προμηθευτής τελευταίου καταφυγίου» (που λέμε και για την Δ.Ε.Η.) ο «Τίγρης», στον οποίο και τελικά στράφηκαν να τους «ξελασπώσει». Αυτό και έγινε τελικά. Στο παρόν άρθρο δεν ενδιαφερόμαστε να σχολιάσουμε ότι ακούσαμε σχετικά με την πιθανή προέλευση των χρημάτων της εγγυητικής επιστολής. Ωστόσο υπάρχουν δύο σχόλια τα οποία είναι αναγκαίο να γίνουν.
Το πρώτο είναι ότι οι ανακοινώσεις της Κ.Α.Ε. ήταν τουλάχιστον άτεχνες (βλέπε εδώ) ειδικά η πρώτη με την οποία εκφραζόταν η ανακούφιση για την λήψη της άδειας και δεν ταιριάζουν σε εταιρεία περισσότερο από τα «σφηνάκια» του Κετσετζόγλου. Εκτός και αν ο σκοπός ήταν η αποθέωση του Μελισσανίδη, κάτι το οποίο μας φέρνει στο δεύτερο σχόλιο μας.

Το δεύτερο σχόλιο μας είναι ότι με τον τρόπο που «διεσώθη» τελικά η Κ.Α.Ε. και έλαβε το πιστοποιητικό από την Ε.Ε.Α., αλλά κυρίως με τον χειρισμό της «διάσωσης» από τον ΑΕΚτζήδικο τύπο (βλέπε εδώ & εδώ) ο «Τίγρης» θα γίνει δέκτης ανάλογων αιτημάτων ειδικά αφού η Α.Ε.Κ. είναι «μία και αδιαίρετη» . Για ποιό λόγο να μην «διασώσει» το Σκάκι, τον Στίβο, την Πυγμαχία, τα οποία και απαιτούν σημαντικά μικρότερα ποσά από την εγγύηση του μπάσκετ; Γιατί να μην αναλάβει να συντηρεί τα πάντα;
Στο άρθρο μας «NEA Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. 2014 (ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ)» την 1η Σεπτεμβρίου   είχαμε προβλέψει την εξέλιξη αυτή. Αντιγράφουμε λοιπόν την σχετική παράγραφο και ειδικά την υπογραμμισμένη φράση (η οποία υπογράμμιση δεν υπήρχε στο αρχικό κείμενο):
«Πήραν και την πολυπόθητη παράταση μέχρι τις 19 Σεπτέμβρη από την Ε.Ε.Α. και ποιός τους πιάνει. Πλέον τους μένει να βρούν τα λεφτά. Λεφτά για την εγγυητική και λεφτά για το μετοχικό κεφάλαιο. Πρέπει να βρούν δηλαδή 350 χιλιάρικα. Και άντε για την εγγυητική μπορούν να δεσμευθούν και καταθέσεις αυτού που θα εγγυηθεί, αλλά για τα μετρητά που θα μπούν στο ταμείο της Κ.Α.Ε. υπό μορφή μετοχικού κεφαλαίου που θ’ απευθυνθούν; Το νούμερο 2 του ζωικού βασιλείου (νούμερο 1 είναι το λιοντάρι) έχει δηλώσει ότι δεν... Κανείς άλλος δεν έχει(;) ή δεν είναι διατεθειμένος να βάλει όλο το ποσό. Άρα μιλάμε στην καλύτερη περίπτωση για ρεφενέ. Το φλέγον όμως ζήτημα είναι ποιός θα «βάλει το κεφάλι του στον ντορβά» δίνοντας την εγγυητική. Κάποιοι πονηροί σκέφτονται πως αν δεν προχωρήσουν οι «επαφές» του Αλεξίου και το κυνήγι του για χρηματοδότες τα χρήματα (ή όσα υπολείπονται, αν έχει συγκεντρωθεί κάποιο ποσό) τόσο για το μετοχικό κεφάλαιο όσο και για την εγγυητική θα τα δώσει ο «Τίγρης». Συνεχίζουν δε λέγοντας πως αυτό είναι πιθανό να γίνει ακόμη και αν ο «κακός λύκος» Γεωργαντζόγλου έχει σχηματίσει την dream team χρηματοδοτών που ονειρεύεται γιατί ο «Τίγρης» δεν τον γουστάρει για αφεντικό της Κ.Α.Ε.»    
Κλείνοντας σχετικά με την εγγυητική επιστολή που παρέσχε ο «Τίγρης» είναι προφανές πώς αυτή η αναγκαστική για τον Αλεξίου (αλλά μάλλον προφανής για όλους τους άλλους εξέλιξη), σηματοδοτεί την αποτυχία του σε όλα τα επίπεδα, αφού ανάγκασε τον Μελισσανίδη να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά». Αν δε δεν έχει ήδη καλύψει το μετοχικό κεφάλαιο μέσα στις προθεσμίες του Ν. 2725/1999, εκεί να δείς γλέντια. Πάντως οι «παρατηρητές» παμψηφεί τον ανέδειξαν σαν «τον μάγκα της χρονιάς», αφού ανάγκασε τον Μελισσανίδη σε μιά τέτοια κίνηση. Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν ο «Τίγρης» θα του την «χαρίσει», εκτός και αν δεν βρίσκει άλλον για Πρόεδρο του Σωματείου, γιατί σε άλλη περίπτωση μάλλον θα πρέπει να τα μαζεύει ο Αλέξης.
Υ.Γ. Αν, λέμε αν δεν έχει καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο ακόμα μήπως να το καλύψει ο «Τίγρης» και αυτό να τελειώνουμε; Αν πάντως το καταφέρει και αυτό, εμείς θα του στείλουμε λουλούδια και σοκολατάκια...


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ
Είναι ευχάριστο να ξεκινά η ομάδα δυνατά και να βγάζει πάθος στη θέση της φυσικής κατάστασης, αφού ακόμα η ομάδα βρίσκεται ουσιαστικά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, όταν οι υπόλοιπες σχεδόν το ολοκληρώνουν. Από την άποψη αυτή είναι ενδεχόμενο (έχει γίνει στο παρελθόν σ’ ανάλογες περιπτώσεις) μια ομάδα που ξεκίνησε αργότερα προετοιμασία να πηγαίνει «φορτσάτη» στην αρχή. Το κρίσιμο διάστημα είναι το επόμενο 4μηνο όταν και θ’ αρχίσει να βγαίνει μαζεμένη η κούραση. Αν μέχρι τότε η ομάδα έχει πάρει τους θεωρητικά τουλάχιστον «προβλεπόμενους αγώνες» και δεν έχει πολλούς τραυματισμούς θα έχει καλές και σοβαρές ελπίδες να μείνει στην κατηγορία αρχικά και μετά να παλέψει για ότι καλύτερο.

Για τον λόγο αυτό όσο και να χαιρόμαστε για τις νίκες που θα κάνει η «Βασίλισσα» στην αρχή, καλό θα είναι να μένουμε όλοι μας προσγειωμένοι ότι και να γράφει ο οπαδικός μας τύπος (ιστοσελίδες και «ΩΡΑ»).


Ο.Α.Κ.Α. ΓΙΑ ΕΔΡΑ
Εμείς σας το ‘χαμε γράψει με σιγουριά ότι η ομάδα θ’ αγωνίζεται στο Ο.Α.Κ.Α. γιατί είχε υπογραφεί προσύμφωνο δεσμεύοντας την ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Αντιγράφουμε από το άρθρο μας «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Κ.Α.Ε. (ΚΑΙ ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΓΑΜΕ)» της 8ης Σεπτέμβρη 2014 το παρακάτω υστερόγραφο μας:
«Υ.Γ.2. Μη ψάχνετε για την νέα έδρα της ομάδας. Πληροφορούμαστε ότι έχει υπογραφεί προσύμφωνο με το Ο.Α.Κ.Α. έναντι καταβολής ενοικίου 90 με 100 χιλιάδες Ευρώ. Εδώ δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν, τους περισσεύουν 100 χιλιάρικα για νοίκι; Αν δεν έχουν να πληρώσουν στο τέλος της σεζόν, θα δουλεύουν ως καθαριστές στο Ο.Α.Κ.Α. για να ξεχρεώσουν;»
Σημείωση: Από την στιγμή που δεν είμαστε δημοσιογράφοι και βγαίνουμε κάθε βδομάδα με 6 (εκτάκτως και παραπάνω) θέματα, την «σίγουρη» πληροφορία για την έδρα της ομάδας δεν την κάναμε ξεχωριστό θέμα, παρά την περιορίσαμε σ’ ένα απλό υστερόγραφο. Θυμηθείτε μόνο πως εκείνη την περίοδο το ρεπορτάζ ανέφερε πως η έδρα δεν είχε «κλείσει» και πως εξετάζονταν και άλλα γήπεδα.
Πάντως και για «να ‘μαστε ‘ξηγημένοι» ουσιαστικά και μέχρι να της κατασκευάσουν δικό της γήπεδο (ή να πάρει το κλειστό του Γαλατσίου) η ομάδα μπάσκετ της Α.Ε.Κ. δεν είχε άλλη επιλογή από το Ο.Α.Κ.Α. Αυτό προκύπτει και από τον αρχικό σχεδιασμό της ομάδας όταν αφού έχοντας αποκλείσει για διαφορετικούς λόγους το καθένα τα κλειστά:
  • «Α. Παπανδρέου» και «Μαζαράκη» του Περιστερίου,
  • Θρακομακεδόνων (δίδυμα),
  • Άνω Λιοσίων,
  • Ιωνικού Ν.Φ.,
  • Πανελληνίου,
Είχαν καταλήξει στα:
  • Ο.Α.Κ.Α.,
  • Γλυφάδας,
  • Αγ. Θωμά στο Μαρούσι,
  • Ζωφριάς.
Από τα παραπάνω το Ο.Α.Κ.Α. έχει μεν υψηλό κόστος αλλά πληροί όλες τις προδιαγραφές, το κλειστό της Γλυφάδας είναι μεν μιά καλή λύση αλλά όχι και η καλύτερη (οι προπονήσεις θα έπρεπε να γίνονται στις εγκαταστάσεις του Γκόλφ), ενώ για το κλειστό του Αγ. Θωμά υπήρχε η εκτίμηση για την απροθυμία του Δήμου Αμαρουσίου να το παραχωρήσει. Τέλος το κλειστό της Ζωφριάς υποτίθεται ότι επειδή δεν έχει άδεια απειλείται και με κατεδάφιση ακόμα.
Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί ουσιαστικά το Ο.Α.Κ.Α. (ελλείψει του Γαλατσίου) ήταν η μόνη λύση. Τώρα γιατί προτίμησαν το παραμύθιασμα από την ευθεία και έντιμη εξήγηση εμείς δεν το ξέρουμε στα σίγουρα, αν και όποιος πιθανολογούσε ότι αυτή η συμπεριφορά μπορεί και να σχετίζεται με τον χαρακτήρα όσων κουμαντάρουν την Κ.Α.Ε. δεν θα έπεφτε και πολύ έξω κατά τη γνώμη μας.

30 Σεπτέμβρη 2014.παρατηρητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου