.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Γιαλαντζί μπουλντόζες σε ένα γήπεδο μαϊμού

Ένα ακόμη αποκαλυπτικό δημοσίευμα της "Κόντρας"σχετικό με την "Αγιά Σοφιά".
Απλά θέλουμε να πούμε ότι σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, η νέα δημοτική αρχή επέστρεψε το έγγραφο λόγω αναρμοδιότητας, όπως προτείνεται στο άρθρο που ακολουθεί. Αυτό βέβαια στο βαθμό που οι πληροφορίες μας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το γιατί βέβαια η Δημοτική πλειοψηφία η οποία στέλνει και καλώς, κάθε τόσο δελτία τύπου, δεν ενημερώνει επίσημα τους δημότες και συνεχίζει να... ενεργεί σιωπηλά όπως έκανε και η κ. Γαϊτανά, παραμένει ερωτηματικό...  

Ακολουθεί το δημοσίευμα: 
Ο Μελισσανίδης ζήτησε άδεια από το Δήμο Φιλαδέλφειας!

Γιαλαντζί μπουλντόζες σε ένα γήπεδο μαϊμού

Ο  Αύγουστος υπήρξε ένας σημαδιακός μήνας για τον Δ. Μελισσανίδη και το σχέδιό του να κατασκευάσει γήπεδο-εμπορική επιχείρηση στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Στις 13 Αυγούστου αναγκάστηκε να καταθέσει εσπευσμένα έναν άδειο φάκελο με μια αίτηση στη ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ, την υπηρεσία που από το νόμο είναι αρμόδια να εκδώσει έγκριση και άδεια δόμησης για το γήπεδο, για ν’ απαντήσει στα δημοσιεύματά μας ότι δεν μπορεί να εκδώσει οικοδομική άδεια. Οι άνθρωποί του γνώριζαν ότι η ΔΟΚΚ «θα κατεβάσει τα μολύβια» και δε θα προχωρήσει, αν προηγουμένως δεν πάρει απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, στην οποία είχε αποστείλει τα δημοσιεύματα της «Κόντρας». Στις 29 Αυγούστου «έφαγε πόρτα» –κατά το κοινώς λεγόμενο– και επισήμως από τη ΔΟΚΚ. Αν και κανονικά έπρεπε να του αφαιρέσει τον αριθμό πρωτοκόλλου που πήρε για τον άδειο φάκελο που κατέθεσε (χωρίς δηλαδή να περιλαμβάνει όλα όσα απαιτεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση), η ΔΟΚΚ απλώς πάγωσε κάθε διαδικασία ελέγχου, στέλνοντας στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ένα έγγραφο που έλεγε: «Προκειμένου η Υπηρεσία μας να προβεί σε περαιτέρω έλεγχο, σας γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να προσκομιστούν τα δικαιολογητικά με τα οποία τεκμηριώνεται το δικαίωμα υποβολής της παραπάνω σχετικής αιτήσεως» (η έμφαση δική μας).

Μετά την ψυχρολουσία από τη ΔΟΚΚ, υπάλληλος της εταιρίας Μελισσανίδη πήγε στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και υπέβαλε στις τεχνικές υπηρεσίες μια αίτηση, συνοδευόμενη από ένα σκαρίφημα, με την οποία ζητούσε να του δώσουν άδεια για να ανοίξει περιμετρική τάφρο και να κάνει έργα αντιστήριξης!

Δεν έχουμε δει τα συγκεκριμένα έγγραφα (θα τα πάρουμε με τη νόμιμη οδό), όμως η απελθούσα δήμαρχος Ε. Γαϊτανά-Αποστολάκη, με την οποία επικοινωνήσαμε, επιβεβαίωσε το γεγονός. Οχι μόνο το επιβεβαίωσε, αλλά υπεραμύνθηκε κιόλας του δικαιώματος του Μελισσανίδη να ζητήσει τέτοια άδεια από το Δήμο, όταν η αρμοδιότητα για την άδεια του γηπέδου ανήκει στη ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ. Οταν της το επισημάναμε, λέγοντάς της ότι κακώς παραλήφθηκε η αίτηση, η κ. Αποστολάκη, με θράσος χιλίων πιθήκων, μας είπε ότι… είμαστε άσχετοι!

Το δικό μας ρεπορτάζ λέει πως η τέως δήμαρχος, δυο μέρες πριν τη λήξη της θητείας της, άσκησε πιέσεις στις Τεχνικές Υπηρεσίες για να δώσουν την άδεια στον Μελισσανίδη. Οι πιέσεις δεν απέδωσαν και το ζήτημα έχει περάσει στη νέα δημοτική αρχή. Εμείς έχουμε επικοινωνήσει με τη νέα δημοτική αρχή και περιμένουμε τις απαντήσεις της στο τεράστιο ζήτημα που εγείρεται και είναι το εξής.

Από τη στιγμή που αρμόδια για την έκδοση έγκρισης και άδειας δόμησης είναι η ΔΟΚΚ, οι υπηρεσίες του Δήμου Φιλαδέλφειας δεν έπρεπε να παραλάβουν την αίτηση της εταιρίας Μελισσανίδη, διότι η αίτηση συνδέεται ευθέως με την έκδοση έγκρισης και άδειας δόμησης, έπρεπε να υποβληθεί στη ΔΟΚΚ και επομένως αναρμοδίως υποβλήθηκε στο Δήμο. Ο Μελισσανίδης, έχοντας «φάει πόρτα» από τη ΔΟΚΚ, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το Δήμο, κατά τις τελευταίες μέρες της θητείας της απελθούσας δημοτικής αρχής. Είναι χρέος της νέας δημοτικής αρχής να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, αφαιρώντας τον αριθμό πρωτοκόλλου και επιστρέφοντας το έγγραφο στον Μελισσανίδη. Να πάει να το υποβάλει στη ΔΟΚΚ που είναι η αρμόδια υπηρεσία.

Γιατί ο Μελισσανίδης έκανε αυτή την κίνηση; Γιατί θεώρησε ότι η φιλική προς αυτόν προηγούμενη δημοτική αρχή θα συνέδραμε το σχέδιό του, δίνοντάς του άδεια να σκάψει περιμετρική τάφρο. Ετσι, θα έβαζε καναδυό JCB στο ρημαγμένο τοπίο του γκρεμισμένου γηπέδου, θα έβγαιναν οι σχετικές φωτογραφίες και τα παπαγαλάκια θα πανηγύριζαν: «Μπήκαν οι μπουλντόζες, άρχισε να χτίζεται η Αγιασοφιά»!

Ενδεχομένως, θα δοκίμαζε να οριοθετήσει το οικόπεδο στα νέα όρια, βάζοντας μέσα και την έκταση του Αλσους που πλέον δεν δικαιούται να πάρει (μετά την ψήφιση του Ν. 4280/2014). Λέμε ενδεχομένως, γιατί ακόμη δεν έχουμε δει το σκαρίφημα που κατέθεσε, ώστε να διαπιστώσουμε τα όρια στα οποία ήθελε να ανοίξει την πριμετρική τάφρο.

Αυτές, βέβαια, είναι κινήσεις πανικού. Γιατί και άδεια να του έδινε η Αποστολάκη και τα JCB να έβαζε να κάνουν παρέλαση, έγκριση και άδεια δόμησης και πάλι δε θα έπαιρνε. Και αυτή η ενέργεια, όμως, αποδείχτηκε τζούφια. Ως προς την προσπάθεια κοροϊδίας ας τον κρίνει η «πελατεία» του (δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να τους κοροϊδέψει). Ως προς τη νομιμότητα, όμως, η οποία παραβιάστηκε βάναυσα και μπορεί ν’ ανοίξει Κερκόπορτα για το μέλλον, το καθήκον αποκατάστασης ανήκει στη νέα δημοτική αρχή, η οποία οφείλει πάραυτα να αφαιρέσει τον αριθμό πρωτοκόλλου και να επιστρέψει την αίτηση στον Μελισσανίδη, ως υποβληθείσα σε αναρμόδια υπηρεσία.

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου