.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ο παλιός Πρόεδρος της ΑΕΚ Λάκης Νικολάου διερωτάται στην κάμερα του OTE TV...

Δεν ερωτάται όμως, ούτε διερωτάται γιατί οι κάτοικοι δεν είχαν αντιδράσει στο δικό του σχέδιο, όταν ήταν Πρόεδρος της ομάδας, για σταδιακό γκρέμισμα και ανακατασκευή του γηπέδου. Για το οποίο δεν είχε ανακοινώσει ούτε εμπορικές χρήσεις, ούτε έξωση όλων των άλλων αθλημάτων της Ερασιτεχνικής, ούτε καταπάτηση και καταστροφή άλσους, ούτε υπέρβαση του ύψους των κερκίδων, ούτε, ούτε, ούτε...



Τώρα βλέπει πολιτικά παιχνίδια, χωρίς να βλέπει τα πολιτικά παιχνίδια στα οποία υποθέτω άθελα του συμμετέχει...


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το aek365.com

Νικολάου: Πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη της ΑΕΚ

Ο παλαίμαχος άσος της Ένωσης μίλησε για την προσπάθεια κατασκευής του γηπέδου



Το αφιέρωμα του OTE TV... απασχόλησε και η προσπάθεια της ΑΕΚ να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς». Μάλιστα, ο Λάκης Νικολάου επισκέφτηκε μαζί με συνεργείο του σταθμού τον χώρο που έστεκε το «Νίκος Γκούμας» και μίλησε για την κατασκευή του γηπέδου της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Έτυχε να είμαι πρόεδρος το 1998, όταν το γήπεδο της ΑΕΚ ήταν μέσα στον φάκελο των Ολυμπιακών Αγώνων... Και μέσα σε μία νύχτα με εντολή άνωθεν, το Στάδιο Καραϊσκάκη έγινε γήπεδο ποδοσφαιρικό. Εντάξει, κατάφεραν να κάνουν αυτό που ήθελαν εκείνη την εποχή.

Τώρα ήρθαμε να πούμε πάλι: «Επιστρέφουμε. Ερχόμαστε πάλι πίσω. Και όπως βλέπετε, βλέπουμε πάλι πολιτικά παιχνίδια, τα οποία παίζονται πάνω στην πλάτη μιας ομάδας. Και δεν είναι μια απλή ποδοσφαιρική ομάδα η ΑΕΚ. Δεν είναι ένας απλός σύλλογος. Η ΑΕΚ είναι κάτι άλλο. Το ξέρει όλος ο κόσμος αυτό. Η ΑΕΚ είναι έμπνευση. Η ΑΕΚ είναι επιμονή. Η ΑΕΚ είναι προσπάθεια. Όλων αυτών των ανθρώπων που έκαναν εκείνο το ταραχώδες ταξίδι από τη μία μεριά του Αιγαίου να έρθουν εδώ. Και μέσα σε τόσες δυσκολίες, να χτίσουν αυτό που έκτισαν.

Διερωτώμαι: αν δεν χτιστεί γήπεδο εδώ, τι θα γίνει αυτό το χωράφι, που ανήκεις την ΑΕΚ; Θα μείνει έτσι όπως καταλαβαίνετε. Δεν έχει δυνατότητα ανάπλασης. Τι θα γίνει το άλσος δίπλα; Κάποιος άλλος δεν μπορεί να αναπλάσει το άλσος δίπλα και να έχει αυτά τα σκουπίδια μέσα και αυτή την κατάσταση που βλέπετε εδώ μέσα. Άρα, και για τη Νέα Φιλαδέλφεια, για την πόλη, για τους πολίτες είναι πολύ σημαντικό να γίνει αυτό το γήπεδο. Γιατί είναι ένα γήπεδο που δεν παραβλέπει το φυσικό περιβάλλον. Δεν θα ενοχλήσει. Και το κυριότερο: μαζί με το γήπεδο θα γίνει και η ανάπλαση του άλσους.

Βλέπω με θλίψη, οι Φιλαδελφιώτες - οι άνθρωποι που είχαν συνδέσει το όνομά τους με την ΑΕΚ - να αρέσκονται στο να βλέπουν αυτή την αηδία. Και υπάρχουν άνθρωποι που λένε «όχι στο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια γιατί θα μας βλάψει». Διερωτώμαι τι θα βλάψει...».

7 σχόλια:

  1. Γιατι λετε ψευδως για εμπορικες χρησεις; ποιες ειναι οι εμπορικες χρησεις; τα χαμαμ και τα κουρεια; το γηπεδο θα εχει 800 τμ εμπορικες χρησεις συμβολικου χαρακτηρα την ωρα που το καραισκακη εχει 6500 τμ. Ας σταματησουν τα παραμυθια απο οσους θελουν να ξεριζωσουν την ΑΕΚ απο το Σπιτι της που ειναο απο το 1928. Ντροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επισης ποια ειναι η καταστροφη του αλσους;;;;;;;; απο τα 6 στρεμματα τα 3.5 ειναι δημοσιος πεζοδρομος. Τα 2.5 εχουν 52 δεντρα. Θα φυτευτουν πολλαπλασια αλλου! Τα σκουπιδιαρικα που καταλαμβανουν 4 στρεμματα δε σας ενοχλουν;;;;;;;; για την υπογραφη: ενας αγνος αεκτζης και αγνος αριστερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου κύριε, πριν κρίνετε διαβάστε καλύτερα όσα έγραψα. Αναφέρθηκα στην απουσία εμπορικών χρήσεων στο σχέδιο Νικολάου.

      Το χαμάμ, τα κουρεία και το λουστραδόρικο, προφανώς δε θα υπάρξουν για πολύ… Ποιος να πάει να λουστράρει παπούτσια ή να κουρευτεί πανάκριβα, ή να τρέχει στο χαμάμ της ΑΕΚ. Και για πόσο;

      Είναι προφανές πως αυτά θα αξιοποιηθούν για άλλες εμπορικές χρήσεις, από μια επιχείρηση, που πασχίζει για τη μεγιστοποίηση του κέρδους της. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά, ούτε μόνο αυτά που προβλέπονται στο σχέδιο της «Αγιά Σοφιάς». Υπάρχει το ρυθμιστικό με τις διατάξεις για την παραχώρηση και οικοδόμηση του άλσους, οι οποίες πηγαίνουν πακέτο με το γήπεδο. Υπάρχουν ακόμη οι δηλώσεις Μελισσανίδη για μετατροπή του σε «Μόντε Κάρλο», που ως γνωστόν έχει οτιδήποτε άλλο εκτός από άλσος!

      Όταν κάνετε συγκρίσεις σκεφτείτε ότι μπορώ κι εγώ να συγκρίνω το σχέδιο της «Αγιά Σοφιάς», με άλλα γήπεδα που υπάρχουν χωρίς εμπορικές χρήσεις. Και είναι συντριπτικά περισσότερα!

      Η άμεση ζημιά στο άλσος είναι 6 στρέμματα. Πεζόδρομους και τσιμέντο στο άλσος δε ζήτησε κανείς πλην της ΑΕΚ. Τα δέντρα θα κοπούν για να γίνει το σχέδιο Μελισσανίδη που προβλέπει γήπεδο τεσσάρων αστέρων ΟΥΕΦΑ. Συνεπώς η ΑΕΚ παίρνει 6 στρέμματα και τα υπόλοιπα είναι για εκείνους που παριστάνουν τους αφελείς…

      Τα σκουπιδιάρικα με ενοχλούν και το έχω γράψει πολλές φορές, χρόνια πριν το υιοθετήσετε εσείς για λόγους άσχετους με το πρόβλημα.

      Χτίστε νόμιμο γήπεδο χωρίς παρεκκλίσεις… που δε χρειάζεται να κόψετε δέντρα, να καταπατήσετε άλσος, να κατασκευαστούν πεζόδρομοι. Αν σας ενδιέφερε το περιβάλλον, το άλσος και τα δέντρα του, θα είχατε φροντίσει από το 1928. Δεν το κάνατε ποτέ! Ούτε ποτέ ζητήσατε να φύγουν τα απορριματοφόρα από το άλσος. Τώρα σας πήρε ο πόνος για να γίνει η επιχείρηση του αφεντικού…

      Είναι προτιμότερο λοιπόν να αφήσετε τα παραμύθια εσείς! Γιατί το άλσος σας βρήκε αφού υπήρχε από το 1914 και ο προσφυγικός συνοικισμός επίσης γιατί προηγήθηκε αρκετά χρόνια πριν εμφανιστεί η ΑΕΚ.

      Να ξέρετε ακόμη πως όλη η ντροπή είναι δική σας! Γιατί ούτε αγνός ΑΕΚτζής είστε, ούτε αγνός αριστερός, ούτε πολύ περισσότερο αγνός… σύμφωνα με την παραπλανητική υπογραφή σας.

      Διαγραφή
  3. Η ιστορια του προσφυγικου συνοικισμου (ιδρυθηκε το 1927) και του γηπεδου (υπαρχει φωτο απο το 1928, επισημα εγκανια 1930) πανε ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ... αν δειτε αεροφωτογραφια του 1933 στο site του Δημου τα δεντρα ηταν ακομα στο αλσος πολυ αραια...

    Συμφωνα με την τροπολογια της ΔΗΜΑΡ (που αρχικα θα περνουσε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν κανει μετεκλογικη ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ) δεν μπορει η ΑΕΚ να παρει στο μελλον περισσοτερα στρεμματα... Μαλιστα 1 στρεμμα το ειχε καταπατησει ανεπισημα το παλιο γηπεδο... αρα ουσιαστικα προκειται για 1,5 στρεμμα ολο και ολο!!! το 1/3 απο τα σκουπιδιαρικα!!! Επισης η ΑΕΚ θα δωσει πρασια (δημοσιο πεζοδρομο) 6 μετρα στην πλευρα της Καππαδοκιας και της Φωκων. Στο σχεδιο Γρανιτσα μιλουσατε για εμπορικο κεντρο... τωρα που δεν υπαρχει εμπορικο κεντρο (σε αντιθεση με ολα τα συγχρονα γηπεδα) πουλατε παραμυθια! Ολοι εσεις λασπολογειτε με ψευδη επειδη εχετε μικροσυμφεροντα για να μη γυρισει η ΑΕΚ στο ΣΠΙΤΙ της. Εκει που ηταν πριν γεννηθουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανάμεσα σε πολλά… δε λέτε ότι το γήπεδο δεν κατείχε από την αρχή 26,6 στρέμματα.
      Δε λέτε ότι το άλσος είναι δασική και αναδασωτέα έκταση.

      Η καταπάτηση του ενός στρέμματος, απλά μαρτυρά τη δράση του καταπατητή, δε συνιστά λόγο νομιμοποίησης της πράξης του.

      Εσείς είναι σαφές πως θέλετε μόνο το γήπεδο Μελισσανίδη, όπως κάποτε θα θέλατε μόνο το γήπεδο Γρανίτσα. Δε θέλετε ένα νόμιμο γήπεδο για το χτίσιμο του οποίου κανείς δε θα μπορεί να αμφισβητήσει κάτι, ούτε σας ενδιαφέρει να έχετε αρμονική σχέση με τους κατοίκους. Δε μάθατε από την προηγούμενη φορά όμως, αυτό που διαρκώς διδάσκει η ζωή. Όποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα. Όσο θα σχεδιάζουν στο όνομα της ΑΕΚ επιχειρηματίες με στόχο το κέρδος, τόσο η ομάδα θα μένει χωρίς έδρα!

      Προτιμάτε κι εσείς να προσκυνάτε τον ισχυρό, και να πιέζετε τους κοινωνικά αδύναμους. Αυτό κάνει η κυβέρνηση, οι εξουσίες, η Χρυσή Αυγή και διάφοροι παρατρεχάμενοι τους. Οι οποίοι όσες σφαλιάρες τους έχουν δώσει τα αφεντικά και η ζωή, πολλαπλάσιες προσπαθούν να δώσουν σε ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία μαζί τους. Η αλήθεια είναι πως διαφορετικά, δεν είναι σε θέση να παίξουν κάποιο ρόλο στην κοινωνία…

      Τα σύγχρονα γήπεδα γίνονται μακριά από κατοικημένες περιοχές, κατά προτίμηση σε υποβαθμισμένες για να αναβαθμιστούν. Εδώ γίνεται το αντίθετο. Θα καταβαραθρωθεί η ποιότητα ζωής μιας πόλης, για να βγάζει κέρδη ένας ολιγάρχης και μερικοί «ψιλικατζίδες» γύρω-γύρω. Σε μερικές περιπτώσεις βάζουν τα λεφτά οι ιδιοκτήτες της ομάδας, ενώ εδώ το αφεντικό δηλώνει ότι θα… βάλει λεφτά και για την ώρα έχουν βάλει μόνο οι οπαδοί και οι χορηγοί.
      Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν μετακινήσει την έδρα τους μακριά από εκεί που βρίσκονταν, ενώ εδώ θέλουν να φάνε κι απ΄ το άλσος.

      Μικροσυμφέροντα μπορεί να έχετε εσείς! Που φροντίζετε ανώνυμα να κατηγορείτε και να λασπολογείτε ανθρώπους που δε γνωρίζετε! Οι οποίοι αγωνίζονται και θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια.

      Εγώ γράφω με ονοματεπώνυμο. Αν λοιπόν κάποιος υποκρίνεται, αυτός αποκλείεται να είμαι εγώ…

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ώρα που ετοιμαζόμουν να αναρτήσω την απάντηση μου, αφαιρέσατε το σχόλιο. Οπότε δεν ανεβάζω ούτε το δικό μου για να μην απαντάω στο κενό...

      Διαγραφή