.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind): ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind εκφράζει την υποστήριξή του σε όλους τους διαδηλωτές, που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης αντιφασιστικής πορείας  που πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα  από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά.
 
Κατά τη διάρκεια της πορείας ΜΑΤ και ομάδες ΔΕΛΤΑ προσπάθησαν να διαλύσουν την μεγάλη πορεία με βίαιες τυφλές επιθέσεις με γκλομπ, με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ύβρεις και ξυλοδαρμούς με αποτέλεσμα πολλοί διαδηλωτές να τραυματιστούν σοβαρά. 
 
Στα πλαίσια αυτά έγιναν μαζικές προσαγωγές διαδηλωτών που κατέληξαν σε 64 συλλήψεις, με ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες. Καθώς οι συλληφθέντες είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, συμμέτοχοι σε σωματεία και σε εργατικές και άλλες συλλογικότητες, είναι ξεκάθαρο το μήνυμα της σύλληψης τους: η τρομοκράτηση όσων επιμένουν να αντιστέκονται ώστε να διακοπεί κάθε ταξικός και κοινωνικός αγώνας στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς και όπου αλλού οργανώνονται, ώστε οι θιασώτες του συστήματος να μπορέσουν να συνεχίσουν την αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική  μέσα σε ένα σύστημα οικονομικής βίας και κοινωνικής εξαθλίωσης. και να συμπληρώσουν το έργο των  φασιστών - ένα από τα βασικά πλέον εργαλεία του συστήματος - και τις επιθέσεις τους και τις δολοφονίες αγωνιστών, μεταναστών και όποιου διαφέρει..
 
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών και παύση της δίωξης των συλληφθέντων. Είμαστε αλληλέγγυοι προς τους συναγωνιστές μας και καλούμε σωματεία και άλλες συλλογικότητες να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες της πορείας του Κερατσινίου την Πέμπτη 2/10, στις 14.00 στα δικαστήρια Πειραιά.
 
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου