.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Μελισσανίδης σε Βασιλόπουλο: Να κάνεις εσύ το… δημαρχείο αλλού!



Σχεδόν δύο ώρες κράτησε στο ΥΠΑΠΕΝ η συνάντηση μεταξύ της πλευράς της ΑΕΚ με εκείνη του Παναγιώτη Σκουρλέτη και του Άρη Βασιλόπουλου. 

Ένταση στο ξεκίνημα, αλλά και ικανοποιητικό φινάλε στη συνάντηση ΑΕΚ - ΥΠΑΠΕΝ και Δήμου Φιλαδέλφειας

Η συζήτηση κινήθηκε σε υψηλούς τόνους ειδικά στο ξεκίνημα με τον διάλογο μεταξύ Μελισσανίδη και Βασιλόπουλου να είναι… απολαυστικός. Ο δήμαρχος πρότεινε στην ΑΕΚ να μην κάνει το γήπεδό της στο οικόπεδο που της ανήκει, αλλά στο οικόπεδο της παλιάς Ρενό. Η απάντηση του Μελισσανίδη; Στη Ρενό να κάνεις το Δημαρχείο σου»!


Γενικά η πλευρά της ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρη: το γήπεδο θα το κάνει στο οικόπεδό της, στο χώρο δηλαδή που της ανήκει. Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντηση ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης είπε: «Εγινε μια συζήτηση. Θα το πιάσω από το τέλος, που κατέληξε σε συναινετικό κλίμα και σε ένα κλίμα διαφαινόμενης σύγκλισης. Στην αρχή υπήρχε ένταση, διότι μας προτάθηκε η αλλαγή θέσης του γηπέδου. Δηλαδή, να γίνει είτε σε κάποια σχολεία πιο πάνω, είτε στη Ρενό. Τότε ο κ. Μελισσανίδης απάντησε: «Αν ο δήμαρχος θέλει να φτιαχτεί γήπεδο στη Ρενό, ας επιχειρήσει να φτιάξει το δημαρχείο στη Ρενό». Εγινε μια συζήτηση και πάλι σε δεδομένα που είχαμε συζητήσει πολλές φορές σε συναντήσεις κατά το παρελθόν και προκειμένου να μη γίνεται αυτό και να μη συζητάμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα εργασίας και από τις δύο πλευρές, με την εποπτεία του Υπουργείου, προκειμένου να καταλήξουμε σε αυτό που όλοι θέλουμε. Δηλαδή, να φτιαχτεί ένα γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον δικό μας χώρο που να καλύπτει και τους περιβαλλοντικούς όρους, τους νόμους και τα πάντα».

Από την πλευρά του ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Σκουρλέτης υπογράμμισε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως δεν ήταν μια εύκολη κουβέντα. Αλλά το γεγονός πως βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι και οι δύο πλευρές είναι σημάδι πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Αποφασίστηκε να κάνουμε μια κοινή ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή και του Υπουργείου, στην οποία θα καλέσουμε και την Περιφέρεια, προκειμένου να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Και οι δύο πλευρές είναι πλέον πιο ώριμες και αυτό που θέλουμε είναι να γίνει ένα γήπεδο που θα τηρεί τις ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της ΑΕΚ και του κόσμου της και τις ανάγκες της πόλης της Νέας Φιλαδέλφειας».

Η ουσία είναι η εξής: Ήταν θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά όλες οι πλευρές κάθισαν μαζί στο ίδιο τραπέζι, οι τόνοι ανέβηκαν στο ξεκίνημα, η ΑΕΚ έδωσε τις απαντήσεις της και το τέλος της κουβέντας βρήκε όλους να συμφωνούν πως θα δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας «τρέχοντας» τις διαδικασίες για γήπεδο στη Φιλαδέλφεια.

Βασιλόπουλος: Κάναμε προτάσεις, δεν τις συζητάει η ΑΕΚ

Βγαίνοντας από τη συνάντηση ο Άρης Βασιλόπουλος είπε: «Ήταν μια πρώτη τριμερή συνάντηση και αυτό είναι ένα θετικό πρώτο βήμα. Εμείς καταθέσαμε ξανά τις προτάσεις μας. Λέμε ναι στο γήπεδο και έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο που θα ενταχθεί στην πόλη. Θέλουμε το γήπεδο. Και ότι λέμε, το λέμε καλοπροαίρετα για να μην υποβαθμιστεί η πόλη από το έργο. Θα ήταν μια ιδανική λύση να μεταφέρουμε το γήπεδο αλλού, αφού όμως δεν το συζητάει η ΑΕΚ, δεν το συζητάμε και εμείς».

πηγή: sportit.gr

6 σχόλια:

  1. EINΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΙΓΡΑΚΟΣ ΤΗ ΡΕΝΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟ ΑΛΣΟΣ> ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ
    ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ>
    ΟΛΟΙ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ>
    ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕ ΕΙΣΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ.
    "Κάναμε προτάσεις για το γήπεδο. Αφού δεν τις συζητάει η ΑΕΚ δεν τις συζητάμε κι εμείς"¨.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΑΝ,
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΤΣΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣ ΑΜΑΣΗΤΕΣ ΤΙΣ ΑΤΑΚΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗ ΡΕΝΟ ΚΑΙ ΕΚΑΤΣΕΣ ΣΑΝ ΤΗ ΚΟΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου τον Βασιλόπουλο ούτε εγώ τον γουστάρω και τον θεωρώ έναν μετριότατο δήμαρχο, αμφιλεγόμενο χαρακτήρα και κάκιστο πολιτικά. Αλλά κι αυτά που γράφεις είναι τουλάχιστον υπερβολικά περί "ντροπής της αριστεράς" κλπ. Δηλαδή για να ´χουμε καλό ρώτημα, τι θα έπρεπε να κάνει κατά τη γνώμη σου; Να τις παίξει με τον Μελισσανίδη; Βρίσκεται σε δύσκολη φάση και πρέπει να έχει τη στήριξη του δημοκρατικού κόσμου της πόλης. Για βάλε τον εαυτό σου στη θέση του. Να μην έχεις προσωπική ζωή και να πρέπει να κυκλοφορείς με φρουρά για να μην πέσεις πάνω σε κάναν τρελαμένο χουλιγκάνο. Ας λείψουν οι υπερβολές σε τούτη τη φάση. Ο πραγματικός αγώνας για την υπεράσπιση του Άλσους τώρα αρχίζει και καλό θα είναι τις όποιες μικρές ή μεγάλες διαφορές χωρίζουν τους πολίτες του προοδευτικού κομματιού της πόλης να τις βάλουμε στη μπάντα. Περιμένω βεβαίως κι από τους συντρόφους του Κομμουνιστικού Κόμματος να δουν διαφορετικά το ζήτημα κι επιτέλους να κάνουν ό,τι έκανε στο πρόσφατο παρελθόν ο Μάκης Γεωργούτης που στάθηκε μπροστάρης στον αγώνα των 131.

      Διαγραφή
  3. Ουαου, έσκασαν και οι αδιαλλακτοι επαναστάτες εδώ να την πέσουν στο Βασιλόπουλο. Γιατί ρε μάγκα αλλού διαβάζω ότι ο Βασιλόπουλος απάντησε κανονικά; Αλλά βέβαια, διαβάζουμε ΑΕΚολέδικα άρθρα και υιοθετουμε τις ψευτιες τους. Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μην πέφτουν κάποιοι σ/φοι στην παγίδα που στήνουν τα οπαδικά μέσα. Ο επίλογος του δελτίου τύπου του δήμου είναι σαφής. Πιο σαφής δεν γίνεται:

    «Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να συμβάλει θετικά στην υπόθεση του γηπέδου και ταυτόχρονα να διαφυλάξει τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών».

    Κάθε σοβαρός άνθρωπος θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για την θέση αυτή της δημοτικής αρχής. Μπορεί κάποιος να έχει τις οποιεσδήποτε ενστάσεις και διαφωνίες σε πολιτικό επίπεδο με τη ΔΠ και τις πολιτικές δυνάμεις που την στήριξαν και τη στηρίζουν. Αλλά κάθε σκεπτόμενος πολίτης της Νέας Φιλαδέλφειας, που μπορεί και να του αρέσει το λαϊκό άθλημα του ποδοσφαίρου, αλλά να μην εξαρτά την ύπαρξή του και τα ενδιαφέροντά του γύρω από μια Ανώνυμη Εταιρεία και τα συμφέροντα των μετόχων της, αισθάνεται ικανοποιημένος αυτή τη στιγμή από τη στάση της δημοτικής αρχής.
    Βεβαίως προσωπικά, αν ήμουν στη θέση του δημάρχου, δεν θα έμπαινα σε καμμία περίπτωση στο ίδιο κάδρο με τον «ισχυρό ανήρ». Κάτι το οποίο πάρα πολύ έξυπνα απέφυγε να κάνει η Δούρου που περιορίστηκε σε μια "σφιχτή" ανακοίνωση και κέρδισε από τον όλο χειρισμό της συνάντησης αφού μήνες τώρα έχει λάμψει δια της απουσίας της επί παντός. Αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα και όχι προς ανάλυση αυτή τη στιγμή.

    Η ουσία είναι μία και μόνη: Κάποιος θέλει να εφάπτεται το γήπεδό του με το Άλσος.

    Γιατί άραγε;

    Γιατί τέτοια πρεμούρα;

    Άρα το πρόβλημά του δεν είναι να είναι η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά ΜΟΝΟ στον συγκεκριμένο χώρο. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμύδια;
    Και γιατί επανήλθε η ατάκα περί Μόντε - Κάρλο;
    Ποιός είπε ότι οι Φιλαδελφειώτες θέλουμε το Άλσος Μόντε-Κάρλο;


    ΥΓ 1: Αρη κάνε δημοψήφισμα. ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΗΜΟΤΕΣ εγγεγραμένους στους καταλόγους. ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΤΟΥΣ να τελειώνουμε μια για ΠΑΝΤΑ. Κάνε κι εσύ την κίνηση ΜΑΤ που έκανε κι ο Τσίπρας. Εσύ, θέλω να πιστεύω, ότι δεν θα κάνεις το ΟΧΙ ΝΑΙ.
    Παίξε επιτέλους τον ιστορικό σου ρόλο (θυμάσαι;).

    Κάνε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ με ερώτημα:
    α.γήπεδο στο Άλσος και τα σχολεία δίπλα στη φασαρία της Εθνικής Οδού
    ή
    β.γήπεδο στη Renault και τα σχολεία με προαύλειο το Άλσος;

    Πάρε μετά το αποτέλεσμα (χαλαρά 80% υπέρ της λύσης γήπεδο στη Renault) τρίψτο στη μούρη του Σκουρλέτη (που προσπάθησε να σου ψιλοτραβήξει τ' αυτί) στείλε κι ένα fax στα γραφεία της Aegean και μετά ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

    Υ.Γ.2: Κάνε δημοψήφισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον θα περιμένεις πολύ απ' τους "συντρόφους" του "Κ"ΚΕ να αντιδράσουν κι αν θέλεις τη γνώμη μου καλύτερα να μην περιμένεις καθόλου.

    Η εξήγηση είναι απλή:
    http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=9/2/2014&id=14983&pageNo=36

    Αυτό για όλους όσους αναρωτιούνται για την ένοχη σιωπή του "Κ"ΚΕ στο θέμα του σχεδίου αγιασοφιά και την παντελή απουσία του από κάθε κινηματική δράση στη Φιλαδέλφεια με ελάχιστες εξαιρέσεις 2-3 ατόμων τα οποία δεν είναι καν μέλη αλλά απλοί οπαδοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή