.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Εικόνες της καταστροφής από το αμαξοστάσιο ΗΛΠΑΠ ως τον Κόκκινο Μύλο

Τα νερά ξεπέρασαν το ύψος του δρόμου, και έσκαψαν το χώμα που έφτανε με γωνία ως την κοίτη του ποταμού. Αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα αντιστήριξης, είναι πολύ πιθανό σύντομα να ξεκινήσει η κατάρρευση του δρόμου.

Το ποτάμι κατέβαινε ήδη φουσκωμένο πριν φτάσει στα όρια του Δήμου μας. Οι εικόνες αλλά και όσα μας είπαν οι περίοικοι, το επιβεβαιώνουν. Σπίτια και επιχειρήσεις που βρίσκονται δίπλα στο ποτάμι, πλημμύρισαν και υπέστησαν σε ορισμένες περιπτώσεις καθολικές ζημιές. Το νερό παρέσυρε αυτοκίνητα, δέντρα που μεγάλοι άνθρωποι θυμόντουσαν από μικροί να υπάρχουν στην ίδια θέση, και διεύρυνε τα όρια της κοίτης του ποταμού!

Ο κίνδυνος που παραμονεύει είναι από νεροφαγώματα που έφτασαν στα όρια της ασφάλτου, και δέντρα που δε συγκρατεί πλέον χώμα τις ρίζες τους. Εκτός από τις περιουσίες, κινδυνεύουν και πεζοί αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των πρανών, και κοπής των δέντρων πριν καταρρεύσουν στον πρώτο δυνατό αέρα.



Η λασπουριά στο κτίσμα κάτω από το αμαξοστάσιο των ΗΛΠΑΠ δείχνει το ύψος που είχε φτάσει το νερό. Παρέσυρε μάλιστα και αυτοκίνητα εργαζομένων της επιχείρησης

Κλειστό το γεφυράκι στο ύψος του αμαξοστάσιου των ΗΛΠΑΠ, που συνδέει τη Ν. Φιλαδέλφεια με τις Αχαρνές, σε προβληματική κατάσταση, και με φανερά τα ίχνη από το ύψος που έφτανε το νερό.
























Οι κάδοι είναι γεμάτοι από υπάρχοντα που καταστράφηκαν, ενώ όσο ήμουν εκεί πέρασαν 3 παλιατζήδες από ότι άκουσα για πολλοστή φορά, για να πάρουν ότι μπορούσαν. Ορισμένοι αρνούνταν πριν καταγραφούν οι ζημιές από συνεργεία της Περιφέρειας.


Σε αυτή και τις επόμενες τρεις φωτογραφίες, φαίνονται τα όρια στα οποία έφτασε η υπερχείλιση του ποταμού. Σε όλες τις φωτογραφίες οι δρόμοι είναι καθαροί γιατί έχει προηγηθεί το καθάρισμα και το πλύσιμο των δρόμων από το Δήμο.

















Εδώ ήταν το μόνο σημείο που μου έκαναν παράπονα για το Δήμο, ο οποίος ήρθε καθάρισε αλλά όχι εντελώς όπως έγινε στα άλλα σημεία. Ενώ δεν ήξεραν να τους πουν πότε θα περάσουν συνεργεία της Περιφέρειας για να καταγράψουν τις ζημιές. Να σημειώσω με την ευκαιρία πως και αυτή τη φορά πλημμύρισε στη Σκρα (Ρενό) και οι κάτοικοι μου είπαν πως δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη για τις περσινές πλημμύρες!

Σε αυτή και τις φωτογραφίες που ακολουθούν μέρος ενός ολοσχερώς κατεστραμένου νοικοκυριού











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου