.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ Α.Ε.Κ. («ΤΙΓΡΗ Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ)


(Σημείωση: Το κείμενο που ακολουθεί δεν είναι ειρωνικό. Αν σας φαίνεται ειρωνικό είναι γιατί πιθανότατα είχατε πιστέψει όλα αυτά που σας «τάιζε» η πλειοψηφία των ΑΕΚτζήδικων Μ.Μ.Ε. Τα πιστέψατε όχι γιατί είστε «χαζοί» (ευκολόπιστοι), αλλά γιατί θα ήταν ωραίο να βρισκόταν κάποιος ν’ αποκαταστήσει την Α.Ε.Κ. στο πρότερο μεγαλείο της. Τα πιστέψατε γιατί θέλατε (επιθυμούσατε) να είναι αλήθεια. Εμείς όμως που δεν ξεδιπλώσαμε τα φύλλα της καρδιάς μας μπορούμε να γράφουμε το παρακάτω κείμενο χωρίς ίχνος ειρωνείας. Για εμάς η «μνημονικού τύπου» διαχείριση που γίνεται τα τελευταία 3 χρόνια στην Α.Ε.Κ. είναι πρώτης τάξεως εκπαίδευση για όσους νομίζουν ότι θα εμφανιστεί κάποιος μ’ ένα μαγικό ραβδί και θα τ’ αλλάξει όλα. Ακολουθεί το μη ειρωνικό κείμενο μας.) 

Είναι καλή τύχη (τύχη αγαθή έλεγαν οι Αρχαίοι πρόγονοι μας) να βρίσκεται στο σωστό σημείο ο σωστός άνθρωπος και μάλιστα την σωστή στιγμή. Τέτοια είναι και η περίπτωση της επαναδρστηριοποίησης του Μελισσανίδη (με όποιο τρόπο αυτός έχει επιλέξει) στα κοινά της Α.Ε.Κ. Θυμάστε όλοι σας το πρώτο χρονικό διάστημα (Άνοιξη 2013) το επιτιμητικό (και απειλητικό) ύφος των δημοσιευμάτων του τύπου «Ποιός/-οί είστε/-αι που θα πείτε/πείς στον Μελισσανίδη τι να κάνει;». Βέβαια από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι. Προβλέψεις έχουν διαψευσθεί πανηγυρικά, χρονοδιαγράμματα έχουν πέσει έξω, κυρίως όμως έχουν διαψευσθεί οι ελπίδες όσων περίμεναν έναν Μελισσανίδη «ισοπεδωτικό» όπως παληά.

Δεν είναι δα λίγες οι απογοητεύσεις όσων «γλύφουν» συστηματικά τον «Τίγρη». Οι κυριότερες από αυτές είναι:
  • Η διάψευση της παντοδυναμίας του «Τίγρη», ο οποίος δυσκολεύεται τόσο με την κρατική μηχανή όσο και με τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας.
  • Η μη απόκτηση μετοχών στην Π.Α.Ε. από τον ίδιο ή μέλη της οικογένειας του (για την οποία υπάρχει η δικαιολογία του Ο.Π.Α.Π.) και η ίδρυση της Ένωσης Φίλων ΑΕΚ η οποία διαδέχτηκε τους SUPPORTERSτων Κασνακίδη και Αδαμίδη.
  • Η μελλοντική είσοδος στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η οποία όσο και αν πουλάει εισάγει όμως στην ΑΕΚτζήδικη καθημερινότητα επικίνδυνες έννοιες όπως «Εταιρική Διακυβέρνηση» και «Εσωτερικός Έλεγχος». Στις έννοιες αυτές αναφέρονταν μέχρι πρόσφατα μόνον κάτι «περίεργοι» οι οποίοι για ευκολία είχαν καταταχτεί στους «εχθρούς της Α.Ε.Κ.». Άσε που αν λειτουργήσουν αυτά τα συστήματα και γίνει η Π.Α.Ε. εισηγμένη κάποιοι θα ξεβολευτούν.
  • Η «σφιχτή» οικονομική του πολιτική. Τρίτη σεζόν τώρα δεν εννοεί να κάνει μια «μεταγραφή αεροδρομίου». Και αν τις προηγούμενες δυο χρονιές υπήρχε το άλλοθι ότι παίζαμε σε «μικρές κατηγορίες» φέτος δεν γίνεται να ισχυριστούν το ίδιο. Το πράγμα χειροτερεύει η ύπαρξη κάποιων «παλτών» και «ημίπαλτων» τα οποία πρέπει με το στανιό να εμφανιστούν όχι ως κανονικοί παίκτες αλλά ως παικταράδες. Μπορεί για την βαρυχειμωνιά τα παλτά να είναι ότι πρέπει, αλλά για το ποδόσφαιρο είναι βάρος (όχι μόνο οικονομικό).
  • Η δημιουργία (σκόπιμα;) της εντύπωσης ότι απλά διαχειρίζεται τα έσοδα που θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς να βρεί η Α.Ε.Κ. λόγω του ονόματος της. Βέβαια τα ΑΕΚτζήδικα Μ.Μ.Ε. προσπάθησαν να πουλήσουν τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες πανηγυρίζοντας για την χορηγία πέρισυ της JEEP, από την οποία εισπράχθηκε μόνο η μισή.              
Όλα τα παραπάνω είναι για τους περισσότερους λόγοι απογοήτευσης, ειδικά για όσους ήλπιζαν σ’ έναν Μελισσανίδη από τα παληά ο οποίος θ’ αναλάμβανε να τους ταΐζει τακτικά προκειμένου εκείνοι με την σειρά τους να κρατάνε πειθήνιο τον «κόσμο της Α.Ε.Κ.» όπως κάνουν οι συνάδελφοι τους στον Γαύρο. Για εμάς όμως τους «παρατηρητές» (και για κάποιους άλλους ακόμα) όλα τα παραπάνω είναι η επιβεβαίωση ότι στην σημερινή οικονομική συγκυρία δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι καλύτερο. 

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαμε να τα είχαμε επιτύχει και μόνοι μας, απόδειξη ότι όλα όσα λέγονταν και γράφονταν μέχρι πρόσφατα για «σωτηρία» της Α.Ε.Κ. που βρισκόταν στην άκρη της αβύσσου εξαιτίας της επανεμπλοκής Μελισσανίδη στα κοινά της είναι μπούρδες. Την Α.Ε.Κ. τα τελευταία 3 χρόνια (όπως και λίγο πριν την κατάρρευση της προηγούμενης Π.Α.Ε.) την «σώζει» ο κόσμος της, ο οποίος αν πίστευε λίγο στην δύναμη του θα την είχε σώσει οριστικά και θα την είχε απογειώσει κυριολεκτικά. Αυτή όμως η συζήτηση είναι για άλλη φορά…

Εν κατακλείδι: 

«Πρόεδρε, Αρχηγέ, «Τίγρη», Δ. Μελισσανίδη,
σ’ ευχαριστούμε για όσα διδάγματα αποκομίσαμε την τελευταία 3ετία. Όχι μόνο μας έκανες σοφότερους, αλλά μας τόνωσες και την αυτοπεποίθηση για όσα μπορούμε να επιτύχουμε αν αποφασίσουμε να τολμήσουμε. 

Θα σου ήμασταν υπόχρεοι αν αποφάσιζες ν’ ακούς περισσότερο όσους έχουν να σου προτείνουν κάτι για το καλό της «ενιαίας Α.Ε.Κ.», όλα τότε θα γίνονταν ευκολότερα και γρηγορότερα. Αυτά και σου δηλώνουμε ότι είμαστε στην διάθεση σου όταν αποφασίσεις ν’ ακούσεις τις προτάσεις μας.».         

22 Οκτώβρη 2015
παρατηρητήριο.

πηγή: aekwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου