.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Οι φήμες οργιάζουν: Την κάνει ο Μελισσανίδης;

Μετά και το τσαλάκωμα από την πανωλεθρία στο Γ. Καραϊσκάκης
Μανώλης Γαβαθιώτης

«Την κάνει» ο Μελισσανίδης απ’ την ΑΕΚ ; Οι φήμες στον περίγυρο της ομάδας, μετά την πανωλεθρία στο Γεώργιος Καραϊσκάκης οργιάζουν. Σύμφωνα με το επικρατούν και διαδεδομένο σενάριο, ο θεωρούμενος ως «αφανές αφεντικό» της ιστορικής ΠΑΕ έχει φτάσει πλέον σε σημείο απόγνωσης, βλέποντας τα σχέδιά του, ένα προς ένα, να ναυαγούν. Η συντριπτική ήττα από τον Ολυμπιακό, ήταν η σταγόνα πού ξεχείλισε  το ποτήρι της πλήρους απομυθοποίησης του προβαλλόμενου ως «σωτήρα» και διοικητικού ηγέτη της «νέας ΑΕΚ». Οι προσδοκίες των οπαδών ήταν τέτοιες και τόσες, ώστε ο κίνδυνος της πλήρους απαξίωσής του λόγω του ναυαγίου της προσπάθειας για υλοποίησή τους, να βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής, μη δίνοντας άλλο τρόπο διαχείρισης της προσωπικής του ανάμιξης, πέρα από την οικειοθελή απομάκρυνσή του από οποιαδήποτε, άμεση ή έμμεση, συμμετοχή.


Όπως προαναφέραμε, η αγωνιστική παταγώδης αποτυχία της ομάδας στο Καραϊσκάκης, πού σημαίνει και ολόκληρο τον σχεδιασμό πού είχε γίνει από τον ίδιο τον Μελισσανίδη και το επιτελείο του, ήταν το τελευταίο χρονικά φιάσκο του επιχειρηματία. Είχε προηγηθεί – και μάλιστα με «εκκωφαντικό» τρόπο – το μεγάλο ναυάγιο στο θέμα της ανοικοδόμησης του γηπέδου της ΑΕΚ, με το κράτος να μην αναλαμβάνει ούτε το πολιτικό, ούτε το οικονομικό κόστος του εγχειρήματος, η εκτέλεση του οποίου απαιτούσε και αμφισβητούμενες νομικά «παραχωρήσεις» αλλά και τεράστιο κόστος, βαρύ και ασήκωτο ειδικά για μία χώρα χρεωκοπημένη, πού ασφυκτιά από τα μέτρα του τρίτου μνημονίου.

Η συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη, τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας κ. Βασιλόπουλο και τους άλλους κροτικούς παράγοντες, δεν κατέληξε διόλου ευοίωνα για τα σχέδια του Μελισσανίδη. Αντίθετα – και παρά το «ρετουσάρισμα» πού επιχειρήθηκε από τα φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ – το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν σύμφωνα με την ηπιότερη έκφραση, απόλυτα απογοητευτικό.

Η δημιουργία μιάς επιτροπής με αόριστο σκοπό και ασαφή προσδιορισμό έργου, έγινε για τα μάτια του κόσμου. Στην ουσία, η απομύζηση των είκοσι εκατομμυρίων της περιφέρειας ( κατ’ αρχήν ) από τον κρατικό κορβανά απορρίφθηκε οριστικά και αμετάκλητα. Και εφ’ όσον δεν δίδονται τα χρήματα, το χτίσιμο του γηπέδου ( του συμβατού με τα σχέδια Μελισσανίδη βεβαίως ) δεν υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί.

Στο δικαστικό τομέα, οι καταγγελίες πού είχε κάνει καταθέτοντας προσωπικά για την «δράση της εγκληματικής οργάνωσης», όπως  είχαν βαφτίσει ο ίδιος και οι «σύμμαχοί» του μία αστήρικτη και ουδέποτε αποδειχθείσα δικογραφία, βαθμηδόν έχουν ξεθωριάσει, δεν συγκινούν πλέον κανένα και ουδείς δίνει την παραμικρή πιθανότητα πλέον να υπάρξει αρνητική εξέλιξη στη Δικαιοσύνη για τους καταγγελλόμενους.

Ετσι, αυτό το σενάριο πού είχαν στήσει οι αυτοχαρακτηριζόμενες ως δυνάμεις της … «εξυγίανσης», δηλαδή οι Αλαφούζος, Σαββίδης και Μελισσανίδης, με το δυνατό επικοινωνιακό τους σύστημα, καταρρέει κάθε μέρα και περισσότερο, έχοντας πλέον φτάσει στην τελική φάση δικαίωσης για τους ( περιέργως πως ) κατηγορουμένους.

Η προσωπική του, περίπου «σώμα με σώμα» αναμέτρηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και στο θέμα της συμμετοχής της ΑΕΚ στο κουπόνι του Στοιχήματος, ήταν μία ακόμη τραγική ήττα του Μελισσανίδη, τόσο επικοινωνιακά, όσο και στον τομέα των εντυπώσεων, ειδικά στον επιχειρηματικό κόσμο.

Η πολυδιαφημιζόμενη «δύναμη» του Μελισσανίδη, αποδείχτηκε μικρή και ολίγη, πολύ χλωμή για να έχει τη δυνατότητα πλέον να επιβάλλει τις απόψεις και την θέλησή του. Και βέβαια, η συνέχεια της «συμμαχίας» των τριών πού είχε στηθεί με τόση φούρια και ατέλειωτα ταρατατζούμ στην αρχή της περιόδου, βαδίζει και αυτή στον δρόμο της απαξίωσης και της υποβάθμισης. Γρήγορα έγινε αντιληπτό και από τους τρείς, ότι … και οι τρείς είχαν διαφορετικές κατευθύνσεις, πού εξυπηρετούσαν μόνον τα προσωπικά τους συμφέροντα και βεβαίως των ομάδων τους.

Ετσι, η προσπάθεια να εμφανιστεί ως «εξυγιαντής» ναυάγησε και αυτή με τη σειρά της, διότι δεν έπεισε κανένα. Ο κόσμος έχει και μνήμη και γνώση, περί προσώπων και πραγμάτων και είναι πλέον δύσκολο να πειστεί με σαθρά και  αβάσιμα επιχειρήματα.

Εκεί όμως πού το πατατράκ είναι τεράστιο και οι εξελίξεις καταστροφικές, είναι στον αγωνιστικό τομέα, όπου η παρουσία ( αναμφισβήτητη και με … δικαστική βούλα πλέον ) του Μελισσανίδη στην κορυφή της ηγεσίας της ομάδας είχε δημιουργήσει τόσες και τέτοιες προσδοκίες, στην ομάδα, ώστε η σημερινή αποτυχία να προκαλεί απίστευτη απογοήτευση.

Με λίγα λόγια, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει πλέον απολέσει την αναγνωρισιμότητα και την παραδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπαδών της ΑΕΚ, πού άλλες προσδοκίες είχαν, άλλα βλέπουν τώρα. Οι οπαδοί πού εκδήλωναν τις προσδοκίες και τα όνειρά τους με το σύνθημα «ερχόμαστε», αντιλαμβάνονται πλέον ότι τα δύο τελευταία χρόνια, πού η ομάδα τους έκανε πρωταθλητισμό στις μικρές κατηγορίες, ζούσαν σε ένα διαφορετικό ποδοσφαιρικό σύμπαν, όπου κυριαρχούσε η συνθηματολογία και οι ανεδαφικές υποσχέσεις.

Επί των ημερών Μελισσανίδη, η ΑΕΚ παρουσιάζει την εικόνα ενός συλλόγου όλο γκρίνια, κλάψα ενώ τα μόνα πού βγάζει προς τα έξω, είναι η κακομοιριά και η μεμψιμοιρία. Παράλληλα, όπως αποδεικνύεται από τις καθημερινές εξελίξεις, ο Μελισσανίδης δεν έχει βγάλει από την τσέπη ούτε ένα ευρώ, για να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα του ! Αντίθετα, φαίνεται να επικρατεί μία συγκρατημένη αμφισβήτηση, σχετικά με την τύχη των εσόδων της ΑΕΚ τα τελευταία τρία χρόνια, από διάφορες πηγές, ακόμη και από τις χορηγίες του ΟΠΑΠ, πού δεν έχουν αποτυπωθεί στα έξοδα για την ενίσχυση της ομάδας !

Οι πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν ότι επίκειται σχετική έρευνα σχετικά με την οικονομική διαχείριση από της δημιουργίας της «νέας ΑΕΚ ΠΑΕ». Η αγωνιστική αποτυχία συνδέεται άρρηκτα και με την αποτυχία των μεταγραφικών κινήσεων, όπου επίσημα φαίνεται να έχουν στοιχίσει συνολικά … 160.000 ευρώ, χρήματα πού δόθηκαν για την απόκτηση κάποιου Ανδρεόπουλου από την Κέρκυρα !

Η αποτυχία αυτή απεικονίστηκε με ακρίβεια στο «ντέρμπι» με τον Ολυμπιακό, όπου οι παίκτες της έδειξαν εικόνα ποδοσφαιριστών χωρίς ξεχωριστές ικανότητες, χωρίς την ιδιαίτερη ποιότητα δηλαδή πού θα βοηθούσε μια ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό. Και αυτό, παρά το πρωτοφανές και αδικαιολόγητο «σπρώξιμο» από το τεχνικό τιμ της Εθνικής ομάδας, με την κλήση ποδοσφαιρικών μετριοτήτων, όπως ο … Πλατέλας ( ! ), ο … Τζανετόπουλος (!!!) και άλλοι, πού δημιουργούν απορίες και υποψίες σχετικά με την κρίση του εκλέκτορα κ. Τσάνα, ή και με την πηγή των κινήτρων του !  

Δεν είναι λίγοι, εκείνοι πού συνδέουν με την αγωνιστική αποτυχία της ΑΕΚ τις πρωτογονικές ή και εγκληματικές μεθόδους πίεσης και εξαναγκασμού των διαιτητών, με την μέθοδο του εκφοβισμού και της κατατρομοκράτησής τους. Πρόσφατο το παράδειγμα της «τυφλής» επίθεσης στο σπίτι του αρχιδιαιτητή κ. Σωμαρακάκη, πού συνδυάστηκε βεβαίως με την πολυήμερη επίθεση προς τον διαιτητή του ντέρμπι κ. Κύζα από το «περιβάλλον» και τα ΜΜΕ της ΑΕΚ.

Η εκβιαστική αυτή τακτική, μπορεί να ήταν αποτελεσματική στις αρχές της δεκαετίας του ’90, αλλά από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει είκοσι και πλέον χρόνια. Το ποδόσφαιρο, οι δομές και οι αντοχές του έχουν αλλάξει και αυτού του είδους οι «τακτικές» δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Η φημολογούμενη έντονα τις τελευταίες ώρες φυγή του Δημήτρη Μελισσανίδη από την ΑΕΚ – και κατ’ επέκταση από το ελληνικό ποδόσφαιρο – θα καταβληθεί προσπάθεια να μην είναι «άτακτη», αλλά σχεδιασμένη και προγραμματισμένη προσεκτικά : Ένα βήμα τη φορά, αλλά ο προορισμός βέβαιος, οριστικός και τελεσίδικα αποφασισμένος.

πηγή: parapolitika.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο "αριστερός" Καμπούρης αναδημοσιεύει τα "δεξιά" Parapolitika. Ο ΑΕΚτζής Καμπούρης χρησιμοποιεί τον Γαβαθιώτη ..... Πόσο πιο χαμηλά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή