.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν την Τετάρτη στους δρόμους των Βρυξελλών, ενάντια στη πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η φιλελεύθερη κυβέρνηση του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, η διαδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:30 ώρα Ελλάδος με εντυπωσιακή μαζική συμμετοχή των εργατικών συνδικάτων της χώρας. Λίγο μετά τις 14:00 σημειώθηκαν επεισόδια κοντά στην τοποθεσία Gare du Midi, με την αστυνομία να προκαλεί με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης, σε μια προσπάθεια να διασπάσει να τρομοκρατήσει και να αποπροσανατολίσει τους διαδηλωτές.

Τα εργατικά συνδικάτα διαμαρτύρονται για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχει υιοθετήσει η βελγική κυβέρνηση και αφορούν σε περικοπές θέσεων εργασίας, «πάγωμα» μισθών και επιδομάτων αλλά και αλλαγές στα ωράρια απασχόλησης.
Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη μέρα είχαμε στη Γαλλία πολύ δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Air France, γιατί η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε πρωτοφανώς μαζικές και αυθαίρετες απολύσεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ



 

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου