.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ενημέρωση και φωτογραφίες από τα σημερινά γεγονότα στα εκλογικά τμήματα της ΝΔ στη Ν. Φιλαδέλφεια (φωτογραφίες)




Είναι γνωστό πως σήμερα πραγματοποιείται ο β΄ γύρος των προεδρικών εκλογών της ΝΔ. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, πριν τις 11 το πρωί και ενώ σύμφωνα με όσα μας είπαν από τη ΝΔ, είχαν ήδη ψηφίσει περί τα 200 άτομα, ξαφνικά εισέβαλαν στην αίθουσα του β΄ όροφου άγνωστοι. 
Βεβαίωσαν όλους να μην ανησυχούν και ότι δε θα πειράξουν κανένα. Ήταν μαυροντυμένοι, φορούσαν κράνη, και ένας από αυτούς έκλεισε την πόρτα. Στη συνέχεια έβαψαν και κατέστρεψαν εκλογικό υλικό, έσκισαν τους εκλογικούς καταλόγους, έριξαν κάτω τις κάλπες με κλωτσιές και τις έσπασαν. Ταυτόχρονα έγραψαν στον καθρέφτη το σύνθημα «Ο Τεμπονέρας ζει» και το αστέρι των αναρχικών. Όπως προκύπτει και από το κείμενο που δημοσιοποίησαν, στη συνέχεια, η επιλογή τους, σχετίστηκε άμεσα με τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη δολοφονία του αριστερού καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, από στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ κατά τη διάρκεια μαθητικών κινητοποιήσεων.

Χωρίς να πειράξουν κανέναν από τους παρόντες, και χωρίς να καταστρέψουν άλλο υλικό του Πνευματικού Κέντρου, με την ίδια ταχύτητα που εισέβαλαν, αποχώρησαν.

Η εφορευτική επιτροπή των δύο εκλογικών τμημάτων και η Τ.Ο. μετά τον αιφνιδιασμό, ανασυντάχθηκε, και συνέχισε την ψηφοφορία έξω από την αίθουσα στον προθάλαμο της.  
Επειδή όμως οι εκλογικοί κατάλογοι με όσους είχαν ψηφίσει, καταστράφηκαν, χρειάστηκε να ειδοποιήσουν όσους είχαν ήδη ψηφίσει, να ξαναπροσέλθουν.

Την ευθύνη για την εισβολή, ανέλαβε με ανάρτηση στο indymedia, η γνωστή αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», η οποία κατά καιρούς έχει πραγματοποιήσει ανάλογες ενέργειες, με τα ίδια χαρακτηριστικά. Δεν πειράζει κανένα, γράφει συνθήματα, αναρτά πανό, ρίχνει τρικάκια κλπ, και αποχωρεί. Θυμίζουμε μερικές από τις παρεμβάσεις του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή, στο ΤΑΙΠΕΔ, στους ΑΝΕΛΛ, στη SIEMENS, στον Τειρεσία, στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου κλπ.












































3 σχόλια:

  1. Το "Δεν πειράζει κανένα" είναι δική σας άποψη. Αυτό δε τους καθιστά λιγότερο ΦΑΣΙΣΤΕΣ! Το να παρεμποδίζεις την ελέυθερη βούληση του καθενός είναι η ίδια μέθοδος με αυτή της Χρυσής Αυγής. Ναζι οι μεν Σταλίνιστές η δε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκαιμπελίσκε της συμφοράς κανένας δεν παρεμπόδισε την ελεύθερη βούληση κανενός. Μια αναποδογυρισμένη κάλπη, λίγα βαμμένα με μπογιά ψηφοδέλτια κι ένα σύνθημα γραμμένο με σπρέυ (κακώς κατά τη γνώμη μου στο εσωτερικού του Πνευματικού που απλώς παραχωρήθηκε από το Δήμο για τις ανάγκες των εκλογών και δεν ανήκει φυσικά στη ΝΔ).
      Είμαι κάθετα αντίθετος σε κάθε Ρουβίκωνα γιατί και κανένα αποτέλεσμα δεν έχουν επί της ουσίας τέτοιες ενέργειες που είναι πιστολιές στον αέρα αλλά κουβαλάνε έστω κι άθελα νερό στο μύλο όσων επιθυμούν περισσότερη καταστολή. Αλλά όχι και να εξισώνουμε κοινωνικούς αγωνιστές (ακόμη κι αν οι πρακτικές τους είναι λανθασμένες) με τα λούμπεν κατακάθια της χρ.αυ που μαχαιρώνουν κόσμο και χτυπάνε ανυπεράσπιστους αλλοδαπούς.

      Διαγραφή
  2. Φυσικά αυτά που γράφω εγώ, είναι η δική μου άποψη. Και το ίδιο ισχύει για όλους που γράφουν την άποψη τους όπως εσείς.

    Έγραψα «…ομάδα «Ρουβίκωνας», η οποία κατά καιρούς έχει πραγματοποιήσει ανάλογες ενέργειες, με τα ίδια χαρακτηριστικά. Δεν πειράζει κανένα, γράφει συνθήματα, αναρτά πανό, ρίχνει τρικάκια κλπ, και αποχωρεί».

    Η εκτίμηση μου αυτή, βασίζεται σε στοιχεία. Αν εσείς έχετε άλλη εκτίμηση που επίσης βασίζεται σε στοιχεία, ευχαρίστως να την αναρτήσω. Επίσης όμως επειδή παρέμεινα για πολύ χρόνο στο χώρο της ψηφοφορίας, μέχρι να φύγει η σήμανση και να επιτραπεί να μπούμε μέσα να βγάλουμε φωτογραφίες. Μίλησα με πολλούς νεοδημοκράτες, γνωστούς λιγότερο ή περισσότερο σε μένα, και κυρίως με παρόντες στα γεγονότα. Η άποψη όλων σαφής όσο δεν παίρνει. Δε μας πειράξανε καθόλου. Και όσα ακόμη μετάφερα. Εδώ είμαι να μου πουν ότι άλλα μου είπαν, κι άλλα έγραψα. Ή ότι οι φωτογραφίες που ανάρτησα, έκρυψαν οτιδήποτε. Θα θέλατε λοιπόν να μεταφέρω ψέματα;

    Αν θέλετε και την άποψη της ΝΔ κεντρικά, που δεν αναπαρήγαγα. Να μείνει το γεγονός στην αφάνεια μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές, μη δίνετε συνεντεύξεις μέχρι να τελειώσει η ψηφοφορία για να μη τρομοκρατηθεί ο κόσμος και δεν προσέλθει να ψηφίσει. Θα θέλατε να γράψω παραμύθια πως π.χ. απειλήθηκαν ζωές, έσπρωξαν κόσμο από τις σκάλες και τέτοια; Θα ήσασταν ικανοποιημένος έτσι;

    Μιας και θέτετε τη συνήθη επιχειρηματολογία της ομοιότητας των δύο άκρων. Καλό είναι αυτό να βασίζεται σε στοιχεία. Και αυτά λένε πως αντίθετα με το «Ρουβίκωνα» στον οποίο αναφερόμαστε τώρα, η μέθοδος της Χρυσής Αυγής, είναι να αδιαφορεί για τα αντικείμενα και να σημαδεύει κεφάλια, σώματα, ζωές. Είναι σα να μπερδεύετε ανθρωπιστικές οργανώσεις, με φυλές κανίβαλων. Δε γίνεται! Κι όσο για το ανιστόρητο «Σταλινιστές» που αποδώσατε στους αναρχικούς, ας μη το βάλουμε σε συζήτηση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή