.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Μ. Βαρβιτσιώτης: Αν δεν διαχωρίσουμε το μεταναστευτικό από το προσφυγικό, επίκεινται άσχημες εξελίξεις




Δελτίο Τύπου
26.01.2016
Μ. Βαρβιτσιώτης: «Αν δεν διαχωρίσουμε το μεταναστευτικό από το προσφυγικό, επίκεινται άσχημες εξελίξεις»

«Δεν βλέπω πώς η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να ξεπεράσει τη κρίση που η ίδια έχει καλλιεργήσει», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και τον Ηλία Κανέλλη. Αναλυτικά, είπε:
* Για το ενδεχόμενο επικείμενων πολιτικών εξελίξεων:

«Φοβάμαι ότι δεν πάει καθόλου καλά η αξιολόγηση. Η πρώτη έπρεπε να έχει ήδη κλείσει περί τα τέλη Ιανουαρίου και τώρα έχουμε δύο παράλληλους μονολόγους. Από τη μία, την σχεδιαζόμενη ασφαλιστική και φορολογική επιδρομή και από τη άλλη, το μήνυμα αισιοδοξίας που εκπέμπει ο κ Τσακαλώτος. Δεν ξέρω πώς συνδυάζονται αυτά όταν ήδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να ψηφίσουν το πακέτο προτάσεων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Επίσης θέλω να καταθέσω ότι μου προξενεί κατάπληξη και το γεγονός της απουσίας του συγκυβερνώντος κ. Καμμένου από το διάλογο. Δεν έχουμε ακούσει κιχ από τον κατά τα άλλα λαλίστατο υπουργό Άμυνας, τον οποίο δεν είδαμε να μετέχει ούτε στην επέτειο του ενός χρόνου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ στο Ταε Κβο Ντο, ούτε ακούσαμε στην ομιλία Τσίπρα μια κουβέντα για τον κ. Καμμένο για το πώς συγκυβερνά με την, δεν θα έλεγα ακροδεξιά, αλλά την σίγουρα σκληρή ατζέντα του κ .Καμμένου. Μην ξεχνάτε ότι η βασική κοινωνική μεταρρύθμιση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το σύμφωνο συμβίωσης, δεν ψηφίστηκε, ούτε στηρίχθηκε από τους ΑΝΕΛ, δεν τα βλέπω λοιπόν καλά τα πράγματα.
Δεν βλέπω πώς η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να ξεπεράσει τη κρίση που η ίδια έχει καλλιεργήσει. Τον Σεπτέμβριο είπε στους πολίτες ότι θα εφαρμόσει ένα παράλληλο πρόγραμμα το οποίο δεν μπορούσε να εφαρμοστεί και που δεν θα περιελάμβανε μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις εισφορών και άλλους φόρους και θα καταπολεμούσε τα δεινά του τόπου με τη πάταξη της εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής. Αν δεν κάνω λάθος το νομοσχέδιο για τη καταπολέμηση του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων -για το οποίο τόσα έχουν ακουστεί-, δεν το έχουμε δει ακόμα. Ούτε και καμία πρόταση για τη καταπολέμηση της μαύρης εργασίας…
Θεωρώ ότι η χώρα πρέπει να έχει πολιτική σταθερότητα. Εμείς ως ΝΔ έχουμε μία διαφορετική πρόταση για τα πράγματα συνολικά .Είμαστε υπέρμαχοι της μείωσης δαπανών στο δημόσιο τομέα, υπέρ της επιτάχυνσης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, όπως στον ΟΛΠ, στις Σκουριές και διερωτώμαι ποια επένδυση προχωρά επί ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μειωθούν φόροι και εισφορές;».
* Για τη συνθήκη Σένγκεν:
«Αυτό που δεν κατάφερε ο κ. Βαρουφάκης, δηλαδή να διαλύσει τη ζώνη του ευρώ, το πέτυχε η κα Χριστοδουλοπούλου, με τη διάλυση της ζώνης του Σένγκεν.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το να πάμε από τους 34 χιλιάδες πρόσφυγες το 2014, στο ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες το 2015, δείχνει ότι κάτι άλλαξε, όχι μόνο στις διεθνείς εξελίξεις, αλλά και στο τρόπο αντιμετώπισης του φαινομένου. Σήμερα έχουμε σηκώσει πλέον τα χέρια ψηλά. Αν δεν διαχωρίσουμε το μεταναστευτικό από το προσφυγικό, αν δεν ασκήσουμε σκληρή πολιτική απέναντι στο μεταναστευτικό και δεν αρχίσουμε να δείχνουμε σημάδια ωρίμανσης και αντιμετώπισης του ζητήματος -εντός πλαισίου ΕΕ-, τότε νομίζω ότι επίκεινται άσχημες εξελίξεις».
* Για τη φημολογία ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρακάμψει το ΕΣΡ προκειμένου να ασκηθεί η πολιτική Παππά ως προς τις πανελλαδικής εμβέλειας άδειες των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ:
«Δεν είναι φήμες, το έχει προαναγγείλει ο κ Βούτσης στη διάσκεψη των Προέδρων. Φαίνεται ότι προετοιμάζεται τροπολογία, η οποία θα κατατεθεί σύντομα. Πότε ακριβώς δεν ξέρω, οι φήμες λένε για την ερχόμενη Παρασκευή. Ουσιαστικά, ο κ. Παππάς θα συγκροτήσει μια αντισυνταγματική διάταξη, η οποία θα προστατεύσει όλους τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Όταν όμως γίνεται κάτι τέτοιο, έχει μεγάλη δυσκολία εφαρμογής και αν επιτευχθεί, δίνεται οπλοστάσιο σε όποιον προσφύγει κατά αυτής της τροπολογίας -είτε στα ελληνικά, είτε στα διεθνή δικαστήρια- και μάλιστα με πολλά βέλη στη φαρέτρα του. Δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα του να φέρει στη Βουλή μία προδήλως αντισυνταγματική διάταξη. Οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ δεν προκύπτουν από κάποιο νόμο, αλλά από το Σύνταγμα και όταν το παραβιάσεις, δεν μπορείς να εφαρμόσεις αυτά τα οποία λες. Ουσιαστικά ο κ. Παππάς θα ανοίξει ένα τεράστιο παράθυρο προς τα ΜΜΕ, που θέλει να ρυθμίσει, προκειμένου να προσφύγουν στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια με σκοπό να ακυρώσουν αυτές τις ρυθμίσεις. Πρόκειται για ένα παιχνίδι καθαρού λαϊκισμού, ότι “εμείς κάνουμε συγκρούσεις, αλλά δεν μας αφήνουν” κλπ, αντί να δει ο κ Παππάς πώς δεν θα γίνει καναλάρχης, πώς δεν θα παραβιάσει όλους τους όρους του ανταγωνισμού, πώς δεν θα διακόψει τη λειτουργία υφιστάμενων επιχειρήσεων με το έτσι θέλω και θα κοιτάξει πώς θα ρυθμίσει καλύτερα απ’ ό,τι είναι ήδη ρυθμισμένο, το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Δεν βλέπω όμως να έχει καμία τέτοια διάθεση, παρά μόνο ελέγχου και πώς θα έχει στα χέρια του εργαλεία εκβιασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου