.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ο Δένδιας στην ΕφΣυν για την Αριστερά του Ηλιού…

Γράφει ο aristerix

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς των Σβώλου, Γληνού και Ηλιού», είναι ο τίτλος άρθρου του ακροδεξιού πρώην υπουργού και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Ν. Δένδια που φιλοξενείται στην σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών.

Την «πέφτει» από δεξιά στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ιδεοληψίες», μεταξύ άλλων στο «Μεταναστευτικό», «εμμονή» στο ζήτημα του χρέους, για τη βλάβη που έχουμε προξενήσει ως χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλά άλλα, ξεδιπλώνοντας την ακροδεξιά πολιτική του ατζέντα.
Στην τελευταία παράγραφο του άρθρου του, μπαίνει και στα ‘χωράφια’ της αριστεράς, την οποία συγχέει με τον ΣΥΡΙΖΑ:

    «ΘΑ ΗΘΕΛΑ, τέλος, να επισημάνω ότι μέχρι πρόσφατα, για όλους εμάς της «αντίπερα» ιδεολογικής όχθης, αλλά πάντοτε στο ίδιο ποτάμι της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας ευρισκόμενους, η Αριστερά των μεγάλων προσωπικοτήτων, όπως του Γληνού, του Σβώλου, του Φιλίππου Ηλιού, και τόσων άλλων, ήταν μια Αριστερά που αγωνιζόταν για τα κοινωνικά δικαιώματα, αλλά δεν αντιμαχόταν την αριστεία και την βελτίωση σε προσωπικό επίπεδο. Ήταν μία Αριστερά η οποία όντως, σε αρκετά ζητήματα, είχε ηθικό πλεονέκτημα. Στην εποχή μας, ήταν αρκετός ένας χρόνος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την εθνολαϊκή Δεξιά, για να το απολέσει.»
Δεν ξέρουμε τι εικόνα έχει για τον Δημήτρη Γληνό ή τον Αλέξανδρο Σβώλο, των οποίων τα μικρά ονόματα φαίνεται πως δεν έχει πρόχειρα. Πάντως για τον Ηλία Ηλιού δεν πρέπει να γνωρίζει και πολλά, καθόσον τον μπερδεύει με τον γιο του Φίλιππο…

Να  θυμίσουμε με την ευκαιρία στον υπέρμαχο της «αριστείας» και της ΕΕ, για να βελτιωθεί σε προσωπικό επίπεδο, ότι ο Ηλίας Ηλιού ως πρόεδρος της ΕΔΑ, σε μια ιστορική του ομιλία στη Βουλή το 1962, είχε χαρακτηρίσει την τότε ΕΟΚ ως «λάκκο των λεόντων»…

πηγή: pandiera.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου