.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Η δήθεν "Μικρασιατική Μνήμη" στην υπηρεσία των οικονομικών και εμπορικών ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ που λυμαίνονται τη ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία..!


Ενορχηστρωμένη προπαγάνδα από οικονομικά συμφέροντα για δήθεν εκπροσώπηση των προσφύγων, με απαιτήσεις για "δικαιώματα" σε βάρος του κοινωνικού συνόλου… Η Καισαριανή και η Νέα Φιλαδέλφεια στην… πρωτοπορία της εκμετάλλευσης της δήθεν "ιστορικής μνήμης"..!



Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Νέο "σάπιο φρούτο" προέκυψε εσχάτως… Χτες και σήμερα στο mikrasiatis.gr έχουν αναρτηθεί δύο πανομοιότυπες στο θέμα και την ουσία δημοσιεύσεις. Η μία αφορά μια "διαμαρτυρία" μελών ενός συνδέσμου «Μικρασιατών και Κωνσταντινουπολιτών», με την οποία τα… αγανακτισμένα μέλη του συλλόγου, τα οποία ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ, διαμαρτύρονται γιατί ΕΜΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, δεν πληρώνουμε για να φτιάξει γήπεδο ο Μελισσανίδης!!! Γιατί, λέει, μέσα στο γήπεδο, θα φτιάξει και «Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της Ανατολής»..! 

 Η δεύτερη ανάρτηση προέρχεται από την Καισαριανή και τον «Μικρασιατικό», τον σύλλογο με τις «ακαδημίες» του πενηντάρικου κάθε μήνα, ο οποίος εκμεταλλεύεται τα γήπεδα 5χ5 του Σκοπευτηρίου και κατέχει ΔΩΡΕΑΝ τμήματα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ περιουσίας στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ γήπεδο και στο γήπεδο της Ν. Ήστ!!! Και αυτοί, μέσω της διαφήμισης που κάνουν τζάμπα μέσω του μικρασιατικού στοιχείου, διατείνονται ότι δεν είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό σωματείο κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αλλά «κομμάτι της ιστορίας όλων των Προσφύγων της Μικράς Ασίας»!!!

Είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης για έναν κοινό θνητό μέτριας ευφυίας, ότι ο ένας σύλλογος «εμπνέεται» από τα οικονομικά συμφέροντα και τους «αριστερούς» γυρολόγους-υπουργούς-«ντήλερ» του ΣΥΡΙΖΑ αβαντάροντας τον αφανή «μπόση με τα πούρα»… 

Ο άλλος σύλλογος, ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ χαρακτήρα, που εισπράττει τα πενηντάρικα κάθε μήνα για να παίζουν μπάλα τα παιδιά του κόσμου ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ, προφανώς κάνει κινήσεις τακτικής, ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, για να κατοχυρώσει εξωδικαστικά τη συνέχιση της εκμετάλλευσης των δημόσιων χώρων, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ.
 
Πριν επανέλθω, διαβάστε και τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ κομμάτια, τα οποία στρέφονται ευθέως κατά του κοινωνικού συνόλου, κατά των απλών πολιτών-θυμάτων του κάθε αετονύχη "επιχειρηματία" εκμεταλλευτή της "ιστορικής μνήμης", όπως ακριβώς δημοσιεύθηκαν, χωρίς καμία ορθογραφική παρέμβαση, για να καταλάβετε την ποιότητα και τη σκοπιμότητα της ταυτόχρονης «επίθεσης αγάπης» και «ιστορικής μνήμης» στο μικρασιατικό στοιχείο… Οι φωτογραφίες συνοδεύουν τις αναρτήσεις που δημοσιεύθηκαν.

Οι "Ρίζες"
Διαμαρτυρία Μικρασιατών για την καθηστέρηση και τα δήθεν εμπόδια για την κατασκευή του γηπεδου της ΑΕΚ
Προς Υπουργείο Πολιτισμού,Υφυπουργείο Αθλητισμού,Περιφέρεια Αττικής!
 Κυρίες και Κύριοι,ως Μικρασιατικής καταγωγής οικογένειες και μέλη του Συνδέσμου Μικρασιατών και Κωνσταντινουπολιτών ΡΙΖΕΣ,θέλουμε να σας εκφράσουμε τη διαμαρτύρια μας για το γεγονός πως με το να καθηστερείτε την άδεια για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια,μπαίνετε εμπόδιο στη Μικρασιατική Μνήμη,στο Προσφυγικό Μουσείο της Ανατολής και σε οτι αφορά τις πατρίδες των ανθρώπων που εκπροσωπεί η ΑΕΚ.
Δυστυχώς,θα έπρεπε πρώτοι εσείς ,από τη στιγμή πού έχετε εκλεγεί από τον Ελληνικό λαό,να λάβετε υπόψην σας,πως ο Μικρασιατικός πληθυσμός της χώρας μας,αγγίζει πάνω απο το 55%.Δεν έχετε καταλάβει οτι το γήπεδο της ΑΕΚ για τον μικρασιατικό Ελληνισμό,Ιωνία,Πόντος,Καππαδοκία,Κωνσταντινούπολη,αποτελούσε και αποτελεί,σημείο αναφοράς και διάσωσης της μνήμης,αφού ποτέ στην ιστορία απο το 1922 και μετά,κανένα σωματείο,καμιά ομοσπονδία.κανένα αντάμωμα,κανένα συναπάντημα,καμία εκδήλωση και κανένας κρατικός φορέας,δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την ίδια στιγμή στόν ίδιο χώρο,τόσους πολλούς πρόσφυγες και προσφυγικής καταγωγής ανθρώπους,όσο το γήπεδο της ΑΕΚ τις ήμερες που αγωνίζεται εντός έδρας
Στο γήπεδο της ΑΕΚ ο Κύριος Μελισσανίδης,έχει υπολογίσει κάτι πού δυστυχώς εσείς και οι κατά καιρούς κυβερνήσεις λησμονούσατε…ένα Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της Ανατολής,ένα μουσείο που δεν θα είναι συλλογές,αλλά πραγματικό μουσείο και οι κυριακάτικες αφορμές,θα είναι και αφορμές να μάθει η νεολαία τις ρίζες τις και την πραγματική τους ιστορία.
Έχουμε δικαίωμα στη μνήμη,έχουμε δικαίωμα εμείς οι Μικρασιάτες να έχουμε κοινό σημείο αναφοράς,έχουμε δικαίωμα να προσπαθούμε να καταφέρουμε πράγματα που αφορούν τους προγόνους μας και την συνέχεια της μνήμης.
Εκ μέρους των μελών του Συνδέσμου Χαλανδρίου,ενός συλλόγου με τα νεανικότερα και μεγαλύτερα προσφυγικά σωματεία της χώρας,σας ζητάμε να προχωρήσετε το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ »Αγια Σοφια» γιατι για όλους εμάς, μας αφορά και μας συγκινεί το πολιτιστικό κομμάτι της ΑΕΚ,ενα κομμάτι που το κράτος πολλές φορές ξεχνάει.
Το Δ.Σ τού Συνδέσμου “ΡΙΖΕΣ”

Ο "ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ" Καισαριανής

Με τη Σμύρνη στη φανέλα θα αγωνίζεται ο ΑO ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Συνήθως τέτοιες εμφανίσεις είναι συλλεκτικές αλλά οι υπεύθυνοι της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ Καισαριανής αποφάσισαν πως τη νέα αγωνιστική περίοδο έχουν χρέος να αγωνιστούν  όλη τη σεζόν με την εικόνα της καταστροφής της Σμύρνης στη φανέλα τους. Ο ιστορικός ποδοσφαιρικός Σύλλογος των Μικρασιατών της Καισαριανής  που αναγεννήθηκε μόλις τα τελευταία χρόνια,  με νέους ανθρώπους τόσο στη διοίκηση όσο και στα τμήματα των ακαδημιών καταφέρνει να πρωταγωνιστεί στις τοπικά πρωταθλήματα και σήμερα αγωνίζεται στην Α” κατηγορία  της Αθήνας.
Ο Σύλλογος εμπνέεται από μια νέα φιλοσοφία που δεν είναι μόνο  καθαρά αθλητική. Οι ανθρωποί του κατανοούν ότι φέροντας αυτόν τον βαρύ τίτλο, δεν αποτελούν μόνο κομμάτι της ιστορίας της Καισαριανής,  αλλά κομμάτι της ιστορίας όλων των Προσφύγων της Μικράς Ασίας και κάθε τους ενέργεια είναι ελάχιστος φόρος τιμής  για εκείνους που άφησαν τις ζωές τους αλλά και για εκείνους που ξεριζώθηκαν από  τις πολυαγαπημένες πατρίδες. Πρόσφατα έδωσαν νέες ονομασίες στα τμήματα υποδομής. Οι πολυπληθείς Ακαδημίες τους πλέον δεν έχουν νούμερα αλλά ονόματα πόλεων της Μικράς Ασίας. Αττάλεια, Ικόνιο, Νίκαια, Καισάρεια, Αιβαλί, Τραπεζούντα,  Πέργαμος, Φιλαδέλφεια, Βουρλά,  Σμύρνη, Αμάσεια, Χαλκηδόνα, Εφεσος, Προύσα, Μάκρη, Νικομήδεια είναι πλέον τα ονόματα με τα οποία τα παιδιά εγγράφονται στα τμήματα των Ακαδημιών που συγκαταλέγονται στις καλύτερες της Αθήνας .
Φέτος είχαμε χρέος  απέναντι στους φιλάθλους μας να δημιουργήσουμε με ξεχωριστή εμφάνιση για την πρώτη μας ομάδα και στη συνέχεια για τις ακαδημίες μας, μια ιστορική εμφάνιση με σημείο αναφοράς την Σμύρνη και τις τελευταίες σκηνές  της καταστροφής και του δράματος της προσφυγιάς των προγόνων μας, τόνισε στο Δίκτυο Μικρασιάτης ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Δημήτρης Αναγνώστου.
Ο Μικρασιατικός είναι νέα ομάδα, με πολλά παιδιά στις ακαδημίες μας. Καταφέραμε τα δύο προηγούμενα χρόνια να κάνουμε  πρωταθλητισμό, ανεβήκαμε στην πρώτη κατηγορία της Αθήνας και φιλοδοξούμε νας μας αγκαλιάσουν όλοι οι φίλαθλοι που έχουν μικρασιατική καταγωγή  και να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε τονίζει,  ο Γενικός Διευθυντής Βαγγέλης Ζαγοράκης.
Είμαστε από τις πολυπληθέστερες ακαδημίες στην Αθήνα, με πάνω από 250 παιδιά, είμαστε νέοι με όρεξη να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε τα  παιδιά αθλητικά αλλά και να διαμορφώσουμε σωστούς χαρακτήρες.  Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι οι οποίοι αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους και μπορεί να είμαστε ερασιτεχνικός Σύλλογος αλλά προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση και να βελτιωνόμαστε καθημερινά,  τόνισε από την πλευρά του ο προπονητής και υπεύθυνος των Ακαδημιών Κώστας Σταμπουλίδης.

πηγή: kessariani-vironas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου