.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Δεν πρόκειται να χτίσει γήπεδο η εταιρία του Μελισσανίδη

Πριν μερικές μέρες, στο μπλογκ των άσπονδων φίλων μας του aek-watch, σε άρθρο με τον έξυπνο τίτλο: «Περί γηπέδου το ανάγνωσμα (“Την επόμενη εβδομάδα βγάζει την άδεια ο Μελισσανίδης“)», διαβάσαμε τα εξής: «Ακούγεται (και εμείς ήδη το ψάχνουμε με τον δικό μας “πουθενάδικο“ τρόπο) ότι η Γραμματεία Νομοθετικού εξέδωσε την (έγγραφη) απάντηση της σχετικά με το Ιδιοκτησιακό του νέου γηπέδου και το ερώτημα που της είχε τεθεί. Δηλαδή αν η “Δικέφαλος 1924 ΑΕ“ έχει δικαίωμα να καταθέσει φάκελο για την έκδοση της Οικοδομικής Αδειας. Αν όσα ακούγονται έχουν βάση και με δεδομένο ότι η “επίσημη ΑΕΚ“ δεν έχει διαρρεύσει τίποτα σχετικά με το ζήτημα, είναι ευνόητο να υποθέσουμε ότι η απάντηση δεν θα είναι ευνοϊκή για το “Σχέδιο Μελισσανίδη“. Αν ισχύουν, βέβαια, όσα ακούγονται».


Για να μην σπάνε άδικα τα πόδια τους ψάχνοντας να κάνουν ρεπορτάζ στην ανύπαρκτη «Γραμματεία Νομοθετικού», λέμε στους «παρατηρητές» πως ότι ακούγεται (αν ακούγεται) είναι «μούφα». Το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου, όπως ονομάζεται η οιονεί νομική υπηρεσία του ΥΠΕΝ (παιδιά, μην μας αναγκάζετε να σας κάνουμε τόσο απλά μαθήματα, με μια ματιά στο οργανόγραμμα του υπουργείου, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του, θα μπορούσατε να βρείτε πώς λέγεται η υπηρεσία), δεν έχει δώσει καμιά απάντηση στο ερώτημα που της έχει υποβάλει η ΔΑΟΚΑ (η αρμόδια για την έκδοση της Εγκρισης και Αδειας Δόμησης υπηρεσία), σχετικά με το αν η εταιρία του Μελισσανίδη μπορεί να «σηκώσει» τη φαραονική «Αγιασοφιά», επικαλούμενη τη σύμβαση παραχώρησης που ενέκρινε η γνωστή γενική συνέλευση-παρωδία του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ, η οποία ήδη αμφισβητείται στα δικαστήρια (η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 24 Νοέμβρη).

Για το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ δεν υπάρχει μόνο ζήτημα σεβασμού των κανόνων της χρηστής διοίκησης (απαγορεύεται να παρέμβουν ενόσω υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα). Υπάρχει πάνω απ' όλα ζήτημα ουσίας, το οποίο ανέκυψε ευθύς αμέσως μόλις η εταιρία του Μελισσανίδη κατέθεσε το γνωστό άδειο φάκελο ζητώντας να βγάλει στ' όνομά της Εγκριση και Αδεια Δόμησης για το γήπεδο της ΑΕΚ. Από την πρώτη στιγμή ο τότε προϊστάμενος της ΔΟΚΚ (υπηρεσία που μαζί με μια άλλη διεύθυνση συναποτέλεσαν αργότερα τη ΔΑΟΚΑ) ζήτησε από τη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» να αποδείξει τη νομιμοποίησή της. Η σύμβαση-κουρελόχαρτο σκαρώθηκε αργότερα, αλλά το πρόβλημα παρέμεινε ίδιο.

Το πρόβλημα είναι ότι ένα αθλητικό σωματείο δεν μπορεί να παραχωρήσει σ' έναν ιδιώτη (και μάλιστα μια κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία) οικόπεδο που εξακολουθεί να παραμένει στην ιδιοκτησία του Δημοσίου και έχει παραχωρηθεί στο σωματείο μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση, προκειμένου να εξυπηρετήσει κοινωφελή σκοπό. Αυτό το πρόβλημα μόνο πραξικοπηματικά μπορεί να λυθεί υπέρ του Μελισσανίδη. Υπό κανονικές συνθήκες η αρνητική απάντηση είναι μονόδρομος για τις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ «ψάχνεται» ακόμα, παρά τις πιέσεις που δέχεται να δώσει απάντηση (θετική υπέρ του Μελισσανίδη, προφανώς). Ομως, εκείνοι που πιέζουν αύριο δε θα είναι στο υπουργείο για να δώσουν λογαριασμό. Ενώ οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα υποστούν τις διοικητικές και ποινικές συνέπειες της παρανομίας έτσι και υποκύψουν στις πιέσεις.


ΚΟΝΤΡΑ: ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ

πηγή: eksegersi.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο Βασιλόπουλος φταίει και γι' αυτό. Αυτός του την έσπασε και τώρα ο Τίγρης κάνει πίσω. Ρε παιδιά, να πάμε να δείρουμε τον Βασιλόπουλο, αυτός φταίει για όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή