.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ... ΠΕΡΑΣΕ 'Η ΠΩΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β' ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΦΙΛΗ


ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΩΣ ΣΤΙΓΜΑ Η ΕΜΠΑΘΗΣ ΑΝΤΙΑΡΙΣΤΕΡΗ ΨΥΧΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β'   


Παρεξήγηση ήταν η κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών και η αντικατάσταση του με τη θρησκειολογία. 

Παρεξήγηση ήταν και λύθηκε” όπως είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β'. 

Αρκούσε μια δίωρη συνάντηση αντιπροσωπείας της Ιεραρχίας με επικεφαλής τον Ιερώνυμο με τους Τσίπρα, Φίλη για να τους πάρει και τα “σώβρακα”. 

Ήταν πρώτη φορά, μάλλον, που σε συνάντηση και μάλιστα σε επίπεδο κορυφής, για το μάθημα των θρησκευτικών συμμετείχε και ο Υπουργός Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος, ως στρατιωτικός ακόλουθος του αρχιεπισκόπου, έτοιμος να αρπάξει την πελατειακή λεία από την κυβερνητική κωλοτούμπα. 

Η φαρσοκωμωδία μιας οπερετικής κυβέρνησης στο απόγειο της.
 
Ο αρχιεπίσκοπος βγήκε νικητής κατά κράτος από τη συνάντηση. 

Το μάθημα των θρησκευτικών θα μείνει ως έχει μέχρι το τέλος της χρονιάς. 

Στοιχειώδη αξιοπρέπεια αν είχε ο Ν. Φίλης θα έπρεπε, μετά απ' αυτές τις κωμικοτραγικές εξελίξεις να είχε παραιτηθεί. Τουλάχιστον! 

Στοιχειώδη αξιοπρέπεια αν διέθετε ο Αλ. Τσίπρας θα έπρεπε όχι μόνο να διώξει τον Ν. Φίλη – αυτό είναι αυτονόητο αλλά και να είχε φύγει, μη αποδεχόμενος το συνεχή ρόλο του καρπαζοεισπράκτορα: από τη Γερμανία, από το ΔΝΤ, από την τρόϊκα, από τον Ερντογάν και τώρα από τον Ιερώνυμο Β'! 

Δεν υπάρχει, όμως, σε αυτήν την κυβέρνηση ούτε αξιοπρέπεια ούτε αξιοπιστία. 

Αυτό που υπάρχει είναι η καρέκλα. Με τίμημα τον διασυρμό και την καταστροφή του τόπου. 

Αυτό που απέμεινε, όμως, από τους εφήμερους τακτικισμούς μιας οπερετικής κυβέρνησης, δεν ήταν μόνο τα θρησκευτικά

Πολύ περισσότερο μετά την γελοία κατάληξη, έμεινε ξεγυμνωμένο το πρόσωπο του Ιερώνυμου Β'. 

Ήρθε στην επιφάνεια η κρυμμένη, εμπαθής και αμετανόητη αντιαριστερή ψύχωση του Ιερώνυμου Β', όπως εκφράστηκε στην εισήγηση του στην Ιεραρχία της Εκκλήσίας. 

Και αυτή η παρεξήγηση δεν πρόκειται να προσπεραστεί ούτε να λυθεί

Θα μείνει διαρκές στίγμα για τον ίδιο τον Ιερώνυμο και για πολλούς στην κορυφή της Εκκλησίας και τον πραγματικό ρόλο τους: ως μιας αντιαριστερής συντεχνίας που δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο παρά για τα προνόμια μιας κλειστής κάστας που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το εθνικό, το δημόσιο και το λαϊκό συμφέρον και φυσικά με το συμφέρον των πιστών.  

Ν.Ζ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β’: ΑΦΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Οι δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου Β’ στις εργασίες της Ιεραρχίας της Εκκλησίας αντιπροσωπεύουν ένα αφοριστικό κήρυγμα σε βάρος της Αριστεράς και κήρυγμα αντικομμουνισμού, διχασμού και μισαλλοδοξίας, που παραπέμπει δυστυχώς, σε προηγούμενες πολύ σκοτεινές περιόδους της χώρας. 

Η ηγεσία της ορθόδοξης Εκκλησίας σε τέτοιες κρίσιμες ώρες αντί να ενώνει το λαό και να υψώνει τον πνευματικό της λόγο ενάντια στη μνημονιακή κατοχή της χώρας, την κοινωνική εξαθλίωση, την πλουτοκρατική ολιγαρχία, την κοινωνική αδικία και την ξενοφοβία, βρίσκει ευκαιρία από τις καιροσκοπικές τακτικές της κυβέρνησης Τσίπρα – Φίλη – Καμμένου για να επιτεθεί με ένα προκλητικά πρωτόγονο λόγο στην ίδια την Αριστερά, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της, με τις οποίες έχει πάρει «διαζύγιο» το παρόν κυβερνητικό σχήμα. 

Ο ελληνικός λαός ανεξάρτητα από θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν πρέπει να διαιρεθεί από τα διχαστικά μισαλλόδοξα κηρύγματα αλλά να προωθήσει την αγωνιστική του ενότητα ενάντια στην κυβέρνηση, το μνημονιακό κατεστημένο και τα μνημόνια, γυρίζοντας την πλάτη στις αντιαριστερές ψυχώσεις κάποιων ιεραρχών. 

Αυτήν την ώρα το δίλημμα για τον ελληνικό λαό δεν είναι ανάμεσα στις κυβερνητικές επιλογές και τις ψυχώσεις ενός εκκλησιαστικού κατεστημένου, γιατί και οι δύο αυτές πλευρές δεν εκφράζουν τα συμφέροντα του τόπου και τις αγωνίες του. 

Το παλιό αίτημα της Αριστεράς για το διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους αποκτά νέα επικαιρότητα ως επιλογή δημοκρατίας και σεβασμού της ορθοδοξίας και ως αναπόσπαστο συστατικό ενός ριζοσπαστικού αντιμνημονιακού προγράμματος εθνικής ανεξαρτησίας, διεξόδου, ανασυγκρότησης και δικαιοσύνης.

πηγή:  iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου