.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

ρεπορτάζ: Θανάσης Λιοντζόπουλος  

Η επετειακή έκδοση της ιστορίας των 100 χρόνων του Παναθηναϊκού, παρουσιάστηκε χθες σε λαμπρή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τα μηνύματα και τις αιχμές για το γηπεδικό να κλέβουν την παράσταση. Υπόσχεση από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Νικόλα Πατέρα ότι ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη εκατονταετία του θα «μεγαλώσει» ακόμη περισσότερο, έχοντας ευρωπαϊκούς προσανατολισμούς και θα φέρει περισσότερο κόσμο κοντά του, δίχως να χάσει την ξεχωριστή ταυτότητά του. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργος Βαρδινογιάννης φάνηκε σίγουρος ότι «θα έρθουν και άλλα Γουέμπλεϊ» και έκανε ξεχωριστή αναφορά στις ακαδημίες του ΠΑΟ (ένα ταλαντούχο παιδί μάλιστα είχε ανοίξει την εκδήλωση) τονίζοντας ότι «οι ομάδες δεν αγοράζονται, αλλά χτίζονται». Παρόντες στην παρουσίαση του βιβλίου που έγραψαν οι Σήφης Βοτζάκης και Βαγγέλης Μελέκογλου, ήταν η ομάδα ποδοσφαίρου (Τεν Κάτε, συνεργάτες, ποδοσφαιριστές), μπάσκετ (Ομπράντοβιτς, Ιτούδης, Αλβέρτης, παίκτες) αθλητές από όλα τα αθλήματα του ΠΑΟ, παλαίμαχοι (Δομάζος, Καμάρας κ.ά.) και πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού, υπουργοί κ.ά.

ΘΕΣΗ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ
Ο Νικόλας Πατέρας μίλησε για το γήπεδο στον Βοτανικό και για κάποιους που βάζουν εμπόδια στην κατασκευή του: «Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που στα πρότυπα των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών συλλόγων εφάρμοσε στην πράξη, μέσα από επίσημη διαδικασία δημόσιας εγγραφής και ιδιωτικής τοποθέτησης, το μοντέλο της πολυμετοχικής ιδιοκτησίας εξασφαλίζοντας την προοπτική της ομάδας για τη δεύτερη εκατονταετία. Στη βάση αυτή, ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού θα αποτελέσει το νέο μας, ιδιόκτητο γήπεδο. Μπορεί αυτήν τη στιγμή να υπάρχουν προβλήματα και να παρουσιάζονται δυσκολίες, επειδή κάποιοι βάζουν εμπόδια στην κατασκευή του. Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι οι οποίοι έχουν αντιληφθεί τη σημασία αυτού του έργου και για τον Παναθηναϊκό αλλά και για την πόλη και τους κατοίκους της και οι οποίοι στέκονται δίπλα μας στην προσπάθεια για την υλοποίησή του. Η θέση μας είναι σαφής και αμετακίνητη: Το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα γίνει!». Αυτές οι τελευταίες λέξεις του προέδρου πήραν και το μεγαλύτερο χειροκρότημα.

«ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ»
Εντύπωση προκάλεσε η ατάκα του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Άδωνι Γεωργιάδη: «Εγώ έχω να πω ότι το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα γίνει και ας κλαίει ο Αλέξης».

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως «το γήπεδο του Παναθηναϊκού πρέπει να γίνει και θα γίνει. Η διπλή ανάπλαση πρέπει να προχωρήσει και ο Παναθηναϊκός, που είναι ο μεγάλος σύλλογος της Αθήνας, να αποκτήσει το δικό του γήπεδο». Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης επισήμανε: «Πράγματα εδώ στην Ελλάδα δεν μπορείς να τα εξηγήσεις. Αγανακτείς όταν έχεις κάνει κάποια πράγματα και δεν μπορείς να εξηγήσεις τα ανεξήγητα στον κόσμο. Δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε με τη δικαιοσύνη. Κάθε απόφαση είναι στην κρίση του κόσμου».

ΣΠΟΝΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Δηλώσεις, που θεωρήθηκαν ως σπόντες για το Γ. Καραϊσκάκης από τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένας εκπρόσωπος του τόπου μας, έχει εκατό χρόνια ιστορία. Ανεξάρτητα τι υποστηρίζει ο καθένας, καταλαβαίνει ότι είναι μια μεγάλη ομάδα. Επιθυμούσαμε να γιορτάσουμε υπό διαφορετικές συνθήκες. Απαιτούμε ως Δήμος Αθηναίων ίση διαχείριση με άλλες περιπτώσεις όπου δεν φυτεύτηκε ούτε δέντρο. Εδώ μιλάμε για 170 στρέμματα πράσινο. Με το πρόβλημα αυτό δημιουργείται επιπλέον πρόβλημα, χάνονται επενδύσεις 1 δισ. ευρώ, χάνονται 2.500 θέσεις εργασίας».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αντώνης Αντωνιάδης τόνισε πως πρέπει όλοι οι φίλοι του συλλόγου πρέπει να είναι υπερήφανοι και αναφέρθηκε σε κάποια σημεία: 1. Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ομάδα της χώρας που είχε γήπεδο με χλοοτάπητα. 2. Είναι η πρώτη ομάδα με γήπεδο με προβολείς και γι΄ αυτό και όλοι οι διεθνείς αγώνες γινόταν στο ιστορικό γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας. 3. Είναι η μόνη ομάδα που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα. 4. Είναι η μόνη ομάδα που έπαιξε σε τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης (Champions League). 5. Είναι η μόνη ομάδα της Ελλάδας που έπαιξε για το Διηπειρωτικό κύπελλο στις 15/12/1971. Αναφορές έγιναν και στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού (η εκδήλωση είχε τη σφραγίδα της ΠΑΕ που ήταν και δική της έμπνευση και χρηματοδότησε το βιβλίο), αν και θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερο κομμάτι λόγω και των 4 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.


Γ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ
«Θα έρθουν και άλλα Γουέμπλεϊ»

Πιο κοντά η Ρώμη

Μια δήλωση που έβγαλε γέλιο, αλλά είναι και πικρή αλήθεια, βγήκε από τα χείλη του αρχηγού της ομάδας ποδοσφαίρου Γιάννη Γκούμα: «Πιο εφικτό είναι να πάμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Ρώμη, παρά να γίνει το γήπεδο στον Βοτανικό»!
Χωρίς λογική εξήγηση


Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιάννης Βαρδινογιάννης δήλωσε: «Είναι άδικο η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας να μην έχει το δικό της γήπεδο και μάλιστα χωρίς κανένα λόγο. Είναι κάτι το απαράδεκτο, είναι μεγάλη αδικία, αλλά πιστεύω ότι θα βρούμε λύση. Το θέμα είναι να τη βρούμε σύντομα για να προχωρήσει το θέμα. Ορισμένα πράγματα στην Ελλάδα δεν έχουν λογική εξήγηση. Εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει η λογική της Ελλάδας. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Δεν μου αρέσει, ούτε είναι πρέπον να ασχολούμαι με τη Δικαιοσύνη, αλλά πρέπει να ξέρουμε πως κάποιες αποφάσεις είναι στην κρίση του κόσμου και του λαϊκού αισθήματος». Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είπε: «Πρέπει όλοι να σκεφτούν ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένα σωματείο με περισσότερα από εκατό χρόνια ιστορίας. Την υγεία μας να έχουμε και το γήπεδο θα γίνει». Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟ Θανάσης Γιαννακόπουλος με τη βροντερή φωνή του κέρδισε το χειροκρότημα με το ενωτικό μήνυμά του: «Να είναι υπερήφανος ο κόσμος που είναι Παναθηναϊκοί και ακολουθούν την παναθηναϊκή ιδέα». Δεν έδωσε το «παρών» ο Ανδρέας Βγενόπουλος. 

 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2009 07:00 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23/01/2009 16:54 |

πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου