.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ» ΦΤΑΝΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΛΑ (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ «ΕΠΙΣΗΜΗΣ Α.Ε.Κ.»)


Συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από την παρουσίαση της μακέτας (και κάποιων διαφανειών) της «Αγιά Σοφιάς». Έντεκα μήνες μετά την παρουσίαση χρονολογείται το πρώτο αρχιτεκτονικό σχέδιο της. Ενδιαμέσως -μέσα Αυγούστου του 2014- είχε κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο -άδειος τότε- φάκελος του έργου για να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου. Από τότε κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι. Εκδικάστηκαν (όσον αφορά την ουσία) δυό προσφυγές στο ΣτΕ εκ των οποίων υπήρξε απόφαση μόνο για την πρώτη (του Δήμου και των «17»), ενώ εκκρεμεί η απόφαση για την δεύτερη (που αφορά την απόφαση του Δασαρχείου για το τμήμα του Άλσους που ανταλλάσσει το Δημόσιο με την Α.Ε.Κ). Τον προσεχή, δε, Φλεβάρη θα συνεκδικαστεί και η τρίτη η οποία αφορά την ακύρωση της Μ.Π.Ε. και η τέταρτη για την ακύρωση της Οικοδομικής Άδειας του γηπέδου.

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της πρώτης (στην οποία η Α.Ε.Κ. δικαιώθηκε) και των υπολοίπων που θα εκδικαστούν στο ΣτΕ, η «επίσημη Α.Ε.Κ.» έχει αποτύχει στην επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης. Τα επιχειρήματα που επιστρατεύουν οι επικοινωνιακοί διαχειριστές της «επίσημης Α.Ε.Κ.» είναι τόσο γελοία που δεν αντέχουν σε καμιά σοβαρή κριτική. Δείχνουν, δε, εκνευρισμό και ενδεχομένως απελπισία. Η λογική που προκύπτει από τα επιχειρήματα αυτά είναι αυτή ενός που βρίσκεται συνεχώς σε άμυνα και ο οποίος θεωρεί πως αδίκως βάλλεται. Γιατί πως αλλιώς να ερμηνευτεί «επιχείρημα» του τύπου:

  • «Μόνο 17 από τους 56 είναι κάτοικοι Ν. Φιλαδέλφειας
Λες και το ζήτημα είναι αριθμητικό ή τοπικό. Αν ήταν έτσι όσοι υστερούν αριθμητικά θα έπρεπε πάντα να είναι χαμένοι και όσοι δεν κατοικούν στην Ν. Φιλαδέλφεια ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι ΑΕΚτζήδες ή να ενδιαφέρονται για την Α.Ε.Κ. Ο συνδυασμός και των δύο φανερώνει το αδιέξοδο στο οποίο έχουν φτάσει οι επικοινωνιακοί διαχειριστές του γηπεδικού. Λες και το αν το γήπεδο πληροί όλους τους κανόνες νομιμότητας είναι ζήτημα του πόσοι υποστηρίζουν μια προσφυγή και του που κατοικούν. 

Αν κάποιος υποστήριζε ότι η Α.Ε.Κ. θα έπρεπε ν’ αφορά μόνο τους Νεοφιλαδελφιώτες ή μόνο όσους έχουν καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, όλοι οι υπόλοιποι θα τον θεωρούσαμε τουλάχιστον «ηλίθιο». Το γήπεδο της Α.Ε.Κ. ΔΕΝ είναι μόνο υπόθεση του Ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε., ειδικά από την στιγμή που αυτός «σήμερα είναι αύριο δεν είναι». Ούτε, άλλωστε, η Π.Α.Ε. είναι μια εταιρεία σαν όλες τις άλλες της οποίας η πώληση των μετοχών αποφέρει «υπεραξία» στον Ιδιοκτήτη της. 

Κοντολογίς το ζήτημα για την «επίσημη Α.Ε.Κ.» δεν είναι ούτε «πόσοι» προσφεύγουν, ούτε «που» κατοικούν. Ούτε καν «ποιοι» είναι. Το ζήτημα στην περίπτωση του γηπέδου της Α.Ε.Κ. είναι αν και εφ’ όσον οι αιτιάσεις των προσφευγόντων έχουν νομική βάση. Δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει ξεκαθαριστεί από καιρό. Κάποιοι όμως ΔΕΝ το θέλησαν και γι’ αυτό τα πράγματα έφτασαν εδώ που έφτασαν. Τώρα, μένει να δούμε τις δικαστικές εξελίξεις τόσο στο ΣτΕ όσο και στο Διοικητικό Εφετείο. Μένει να δούμε αν οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ κερδίσουν την εκδίκαση αναστολής των εργασιών μέχρι την συζήτηση της υπόθεσης. Όπως και να ‘χει σε λίγο καιρό θα ξέρουμε.

07 Νοέμβρη 2017
παρατηρητήριο.
πηγή: aetofolia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου