.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας πάει Θέατρο!

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας-"Υδραγωγείο",  θα παρακολουθήσει την παράσταση «Το τρίτο κύμα» στο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ, Αμοργού 20, Κυψέλη, τη Κυριακή 1 Μαρτίου στις 15:00
 
Τιμή εισιτηρίου: 7 € (από 12)
Δηλώσεις συμμετοχής ως την Δευτέρα 23/2, στο τηλ. 693261673, ή στο mail  pankardas@hotmail.com (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων)

Το τρίτο κύμα
των Ron Jones και Joseph Robinette
 ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ



Λίγα λόγια για το έργο:

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει στο Θέατρο Χώρα το έργο «Το Τρίτο Κύμα» των Τζόζεφ Ρόμπινετ και Ρον Τζόουνς , σε σκηνοθεσία Νίκου Αρβανίτη, από τις 30 Οκτωβρίου. Το έργο έγινε παγκοσμίως γνωστό μέσα από την κινηματογραφική μεταφορά του με τον τίτλο «Die welle» (Το κύμα) σε σκηνοθεσία του γερμανού Dennis Gansel.

Η ερώτηση «Πώς οι Γερμανοί ανέχονταν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που έφτιαχνε ο Χίτλερ;», που τέθηκε από μια μαθήτρια του γυμνασίου Πάλο Άλτο στον καθηγητή Ιστορίας Ρον Τζόουνς, στα τέλη της δεκαετίας του 60’, αποτέλεσε το ερέθισμα, έτσι ώστε αντί για απάντηση, ο καθηγητής να προχωρήσει στην διεξαγωγή ενός ανατρεπτικού πειράματος, με στόχο την κριτική προσέγγιση των γεγονότων. 

Καθώς το πείραμα περνά στην εφαρμογή του, μαθητές και καθηγητής εμπλέκονται σε ένα ανεξέλεγκτο παιχνίδι ρόλων, που τους βυθίζει στη δίνη ενός επικίνδυνου μηχανισμού εξουσίας. Η εμπειρία του πειράματος θα τους οδηγήσει σε οριακές καταστάσεις και θα τους φανερώσει το αδυσώπητο πρόσωπο του φασισμού.

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας -Υδραγωγείο
www.ydragogeio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου