.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Koσμοπλημμύρα στην εκδήλωση του "νέο"



Νέα Φιλαδέλφεια, 26/02/15
Δελτίο Τύπου
Κοσμοπλημμύρα…
στην εκδήλωσή μας και στην επέτειο, 1ου χρόνου, του «νέο»
«Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας»


Εξαιρετικά μικρός αποδείχθηκε ο χώρος του καφέ-ζαχαροπλαστείου «Νέος Κρίνος», για την εκδήλωση του συνδυασμού μας, με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας (αλλά και την επέτειο του 1ουχρόνου από την ανοιχτή μας συγκέντρωσή, τον Φεβρουάριο 2014, που σηματοδότησε την τυπική έναρξη της συμμετοχής μας στα δημοτικά δρώμενα).
Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε ακόμα και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη, κατακλύζοντας το σύνολο του εσωτερικού του «Νέου Κρίνου», με αποτέλεσμα αρκετοί από τους φίλους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από τον εξωτερικό χώρο. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε «νεκρό» πολιτικά χρόνο, μακριά από εκλογές!
Οι πάνω από 300 Χαλκηδονιώτες – Φιλαδελφειώτες, αφού άκουσαν τις θερμότατες ευχές του εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας Γαβριήλ, π. Αλέξανδρου, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη σύντομη ομιλία του επικεφαλής μας, Γιώργου Αράπογλου, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «φίλες και φίλοι συμπολίτες μας, μέλη και στελέχη του “νέου”, σας καλωσορίζω στην αποψινή, εντυπωσιακά μεγάλη μας συνάντηση με αφορμή την κοπή της πίτας του 2015 και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την πρώτη ανοιχτή μας συγκέντρωση, τον Φεβρουάριο του 2014, που αποτέλεσε το τυπικό ξεκίνημα της προσπάθειάς μας. Μια προσπάθεια που έχει καταγράψει πολλές σημαντικές και ευχάριστες στιγμές, αν και ακόμα βρισκόμαστε μόλις στην αρχή. Γιατί δεν ήταν καθόλου μικρό πράγμα
…ένας συνδυασμός που δημιουργήθηκε από το μηδέν, χωρίς να τον στηρίζει ούτε κόμμα, ούτε πρώην δήμαρχος, ούτε παλιά παράταξη…
…ένας συνδυασμός που στηρίχθηκε αποκλειστικά στους πολλούς και αξιόλογους υποψήφιούς του και στην αγάπη με την οποία τον αγκαλιάσατε όλοι εσείς και άλλοι ακόμα - κάποιες χιλιάδες - συνδημότες μας…
… να καταφέρει να καταγράψει αντίστοιχο ποσοστό (ή και να ξεπεράσει κάποιους) συνδυασμούς με βαριά ονόματα, ισχυρές κομματικές στηρίξεις, πρώην δημάρχους και πολιτικούς που ασχολούνται χρόνια με τα κοινά!  
Είμαστε μόλις στην αρχή! Ελπίζουμε, ευχόμαστε και προσπαθούμε, η συνέχεια να είναι ακόμα καλύτερη. Παραμένουμε ενεργά παρόντες στα τοπικά δρώμενα, όχι μόνο προεκλογικά, όπως συνηθίζεται… αλλά συνεχώς, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας και μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Τιμούμε την ψήφο των συμπολιτών μας και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, καθημερινά. Και ως επιβεβαίωση, θέλω να θυμίσω ότι μέσα σε αυτόν τον 1ο χρόνο:
·         Γίναμε μια δημοτική παράταξη με συγκροτημένα (και πολυπληθή) όργανα που συνεδριάζουν και συναποφασίζουν: Ολομέλεια, Πολιτικό Συμβούλιο, Διοικούσα Επιτροπή. Η δική μας προσπάθεια δεν είναι… onemanshow (ένας άνθρωπος ή λίγοι, αποφασίζουν για όλα). Ξεκινήσαμε δημοκρατικά και συλλογικά και συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.
·         Συμμετέχουμε ανελλιπώς στις συνεδριάσεις των δημοτικών μας συμβουλίων με δημιουργικό τρόπο και παρεμβάσεις, καταθέτοντας ουσιαστικές προτάσεις, όπως πρόσφατα για το δεκατιανό για τους μαθητές της πόλης μας.
·         Οργανώνουμε δυναμικές παρεμβάσεις για ζητήματα που απασχολούν μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας. Όπως κάναμε με τα δημοτικά τέλη, όταν τυπώσαμε και διανείμαμε, εμείς οι ίδιοι, φυλλάδιο με το οποίο ενημερώναμε και αντιδρούσαμε σε κάποιες υπέρογκες αυξήσεις. Κάποια από αυτές τις αυξήσεις ακυρώθηκε πρόσφατα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως μη τεκμηριωμένη και μη σύμφωνη με τον νόμο. Ενώ άλλη αποσύρθηκε, λίγο πριν έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, εξαιτίας και της δικής μας αντίδρασης...
·         Συνεχίζουμε και ενισχύουμε τη λειτουργία των ομάδων εργασίας της παράταξής μας οι οποίες πρόσφεραν πολύτιμο έργο προεκλογικά – θυμίζω τη σύνταξη του προγράμματός μας.
·         Υλοποιούμε κοινωνικές δράσεις για συμπολίτες μας  που χρειάζονται βοήθεια, όπως αυτή που είχαμε υποσχεθεί στο Χριστουγεννιάτικο εορταστικό μήνυμά μας, μία δράση που υλοποιήθηκε ακριβώς  χάρη στη συμμετοχή και συνεισφορά πολλών από τα μέλη μας και τους υποψήφιούς μας, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω θερμά.
·         Είμαστε παρόντες σε όλα τα σημεία της πόλης μας με επισκέψεις, περιπάτους και συζητήσεις με κατοίκους. Ιδιαίτερα εκεί και όταν… δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα όπως στο κτίριο της ΜΑΒΑ, στα σχολικά κτίρια και αλλού.
Και όλα αυτά στους πρώτους 6 μήνες από την έναρξη συμμετοχής μας στο δημοτικό συμβούλιο και όχι ως διοίκηση, αλλά ως συνδυασμός της αντιπολίτευσης. Αν και όλοι μας έχουμε και επαγγελματική ενασχόληση και προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις. Μας εμπιστευτήκατε και προσπαθούμε - και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε με κάθε τρόπο - να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας. Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε και να προσφέρουμε στην πόλη μας κάτι “νέο”, κάτι διαφορετικό απ’ όλα αυτά που έχετε και έχουμε δει ή που βλέπουμε μέχρι και σήμερα. Χωρίς κραυγές και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Χωρίς ύβρεις. Χωρίς να λέμε ψέματα. Χωρίς να παλινωδούμε.
Είχαμε δεσμευθεί κατά την προεκλογική περίοδο, ότι αν εκλεγούμε δεν θα μιλήσουμε για καμένη γη, ένα εύκολο, πολυφορεμένο και παλαιοκομματικό επιχείρημα κάθε διοίκησης.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει - θα το υποστηρίξουμε και εμείς και θα είμαστε πρωτοπόροι σε μια τέτοια προσπάθεια -να ριχτεί άπλετο φως σε κάθε υπόνοια κακοδιαχείρισης. Αλλά αυτό δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία των εκάστοτε διοικούντων.
Αυτό που περιμένουμε όλοι μας είναι πράξεις, έργα και ΛΥΣΕΙΣ στα προβλήματα της καθημερινότητας. Καλύτερες υπηρεσίες καθαριότητας, στήριξη σε συμπολίτες μας που χρειάζονται βοήθεια, περιορισμό σπατάλης, αύξηση εσόδων χωρίς επιβάρυνση των κατοίκων και των επαγγελματιών… 
Είπα στην αρχή ότι είναι αφορμή η κοπή της πίτας και η συμπλήρωση ενός χρόνου από το τυπικό ξεκίνημα της προσπάθειάς μας. Γιατί, ο ουσιαστικός λόγος για την αποψινή συνάντηση, ήταν για να βρεθούμε όλοι μαζί και να ανταλλάξουμε για λίγο σκέψεις, ιδέες και προβληματισμούς για την πόλη μας και τους ανθρώπους της.
Για αυτό και θα σταματήσω, σε αυτό το σημείο…
Θέλω να ευχαριστήσω, εκ μέρους της παράταξής μας, όλους εσάς που βρίσκεστε απόψε εδώ και μας τιμάτε με την παρουσία σας. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά και όλα τα μέλη και τους υποψήφιους του συνδυασμού μας, που εμπιστεύθηκαν και συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, από το ξεκίνημά της και παραμένουν ενεργοί και στις επάλξεις- όχι μόνο μέχρι σήμερα, αλλά και στο μέλλον. Γιατί η προσπάθειά μας έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της και πολλά πράγματα να προσφέρει στην πόλη μας.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους 3.250 συμπολίτες μας, που μας εμπιστεύθηκαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους. Εύχομαι να έχουμε μια καλύτερη χρονιά. Καλή Σαρακοστή. Σας ευχαριστώ όλους!».

Υ.Γ. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εκπροσώπους συλλόγων ή φορέων της πόλης μας αλλά και τους ανθρώπους με μακρά και σημαντική πορεία στα δημοτικά μας πράγματα, που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Πιο συγκεκριμένα, τους: Μανούρη Παναγιώτη, Μπόβο Χαράλαμπο, Κυριαζή Ντίνο, Κανατά Ελένη, Χήτο Μάκη, Αντωνόπουλο Γιάννη, Γατσούλη Στέφανο, Καβακοπούλου Νίκη, Καλόστο Ιερόθεο, Δερμανούτσου Δήμητρα, Ψαρούλη Γιώργο, Τσούκα Γιώργο, Μαρκάτο Ηλία, Αλυμάρα Σοφία.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου