.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ξεκίνησε η ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου



ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγκριση Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος
Εκκίνηση Ανοιχτής Δημόσιας Διαβούλευσης

Φίλες και Φίλοι,

Με την υπ.αρ.38/2015 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος ενέκρινε κατά πλειοψηφία (με μια ψήφο κατά) τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος 2014-2019.

Στην αρχή κάθε νέας δημοτικής περιόδου υπάρχει σύμφωνα με τη νομοθεσία, η υποχρέωση σύνταξης ενός σχεδιασμού δράσης με ορίζοντα τη θητεία της δημοτικής αρχής. Η περίοδος αυτή συμπίπτει με την αρχή της νέας  προγραμματικής περιόδου με συνέπεια να είναι από τώρα γνωστές οι κατευθύνσεις του νέου ΕΣΠΑ τόσο στο επίπεδο των διατομεακών προγραμμάτων των υπουργείων, όσο και στο επίπεδο του επιχειρησιακού προγράμματος της περιφέρειας Αττικής. Έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να προγραμματίσουμε από τώρα και να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε ένα βέλτιστο αποτέλεσμα. Σκοπός μας είναι η διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για ουσιαστικές παρεμβάσεις, για έργα που απαντούν στις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της.

Προκειμένου να σχεδιάσουμε το έργο μας στην επόμενη περίοδο και με την εμπειρία σχεδόν ενός 6μήνου στη διοίκηση του Δήμου, ξεκινήσαμε διατυπώνοντας ένα κεντρικό όραμα για την Φιλαδέλφεια –Χαλκηδόνα για μια δημοκρατική κοινωνία των πολιτών, με αλληλεγγύη και  συνεργατική δράση  στην επιδίωξη της κοινωνικής δικαιοσύνης, της καλλιέργειας  της ιστορικής μνήμης, της παράδοσης και του πολιτισμού,  της ποιότητας ζωής και του οικολογικού μετασχηματισμού.

Καθοδηγητικές γραμμές αποτέλεσαν αφενός το πρόγραμμα που καταθέσαμε πριν από τις εκλογές και αφετέρου η διάγνωση της σημερινής πραγματικότητας τόσο στο εσωτερικό του Δήμου όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον. Οι απόψεις των συμπολιτών όπως κατατέθηκαν στις λαϊκές συνελεύσεις που οργανώθηκαν το προηγούμενο δίμηνο στις γειτονιές της πόλης συνέβαλαν καθοριστικά στην αποτύπωση των αναγκών και στην διαμόρφωση της στρατηγικής για τον Δήμο. Η συνεργασία του υπηρεσιακού μηχανισμού και της αιρετής διοίκησης, επέτρεψε την αποτύπωση της κατάστασης και την καταγραφή αξόνων,  στόχων και ενδεικτικών δράσεων στον παρόντα στρατηγικό σχεδιασμό.

Κατόπιν της έγκρισης του στρατηγικού σχεδιασμού από το δημοτικό συμβούλιο, τίθεται  σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση με όλους τους πολίτες, τον καθένα και την καθεμιά που θα ήθελε να καταθέσει τις απόψεις του, ώστε να ληφθούν υπόψη στην επόμενη φάση που αφορά την περιγραφή συγκεκριμένων παρεμβάσεων, ενεργειών και έργων, που θα αποτελέσουν το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου για τα επόμενα χρόνια.

Ο εγκεκριμένος στρατηγικός σχεδιασμός είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα www.filadelfeia-dimos.gr. Για την διευκόλυνση των ενδιαφερομένων έχει αναρτηθεί επίσης ιεραρχικό διάγραμμα στρατηγικής του Δήμου καθώς και το έντυπο διαβούλευσης.

Το έντυπο διατίθεται επίσης και σε έντυπη μορφή :
1.    Στο Γραφείο Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης – Δεκελείας 97, Ν.Φιλαδέλφεια, 3ος όροφος (Δημαρχείο Φιλαδέλφειας).
2.    Στο ΚΕΠ Νέας Φιλαδέλφειας (Πίνδου και Αφών Γεωργιάδη 1, Ν.Φιλαδέλφεια)
3.    Στο ΚΕΠ Νέας Χαλκηδόνας (Αχαρνών 464 & Αγ. Αναργύρων, Ν.Χαλκηδόνα)
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Γιαννούση Θεοδώρα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση tgiannousi@neafiladelfeia.grκαι στο τηλέφωνο 2132049011.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ερωτηματολογίων -  15 Μαρτίου 2015

Η βοήθεια και η συμβολή όλων όχι μόνο στο σχεδιασμό, αλλά και στην υλοποίηση και τον έλεγχο των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής και του Δήμου ως ενός ενιαίου συνόλου, θα είναι η κινητήρια δύναμη για τη συνέχεια.




Ο Δήμαρχος
Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος
Αριστείδης Βασιλόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου