.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Κείμενο των εκπαιδευτικών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - υποψήφιοι εκπαιδευτικοί



Ψωμί-Παιδεία-Γη και Ελευθερία

στην πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας κάνουμε Ανταρσία 
 

Κάλεσμα αγώνα, αντίστασης, ρήξης και ανατροπής
Ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-∆ΝΤ, σε Καλλικράτη και Μνημόνια


Το «τέλος των μνημονίων και της κρίσης» και η «έξοδος στις αγορές» είναι το τελευταίο παραμύθι που πλασάρει η άθλια συγκυβέρνηση. Η κρίση συνεχίζεται και το χρέος είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Μετά από 4 χρόνια μνημονιακής πολιτικής, το χρέος έχει φτάσει στο ποσοστό 175% του ΑΕΠ, ενώ το ΑΕΠ μειώθηκε. Για κάθε πακέτο δισεκατομμυρίων ευρώ που χαριζόταν στις τράπεζες, τα δικαιώματα των εργαζομένων σαρώνονταν.  Ανεργία 27,5% (62% των νέων!), μείωση αγοραστικής δύναμης των μισθωτών κατά 37%, εργοδοτική τρομοκρατία στις επιχειρήσεις, ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται, τα δημόσια αγαθά διαλύονται.


Και τι δεν έχει προαναγγελθεί επί της ουσίας για μετά τις 25 Μαΐου, μέσω του νέου μεσοπρόθεσμου: απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, νέες απολύσεις στο δημόσιο και πλήθος άλλα μέτρα που θα κάνουν τη ζωή των εργαζόμενων κόλαση, ακριβώς για να συνεχίσουν να ικανοποιούνται απρόσκοπτα οι υποχρεώσεις της χώρας στους δανειστές.


Για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια έγιναν απολύσεις εκπαιδευτικών, ενώ η συνολική μείωση των εκπαιδευτικών είναι μεγάλη. Με την αύξηση του ωραρίου, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και τις συγχωνεύσεις των σχολείων, μόνο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί μειώθηκαν κατά 30.000. Την ίδια στιγμή με την αξιολόγηση δημιουργούν ένα μόνιμο μηχανισμό απολύσεων, μισθολογικής καθήλωσης και επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας και ανταγωνισμού στο σχολείο. Μετά τις εκλογές η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για τα χειρότερα: μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας (δηλαδή απολύσεων και υποχρεωτικών μετακινήσεων) και νέο μισθολόγιο (με σύνδεση μισθού –αξιολόγησης), μαθητεία – τζάμπα εργασία στους εργοδότες για το 30% των νέων, είναι μερικές μόνο από τις προεκλογικές υποσχέσεις της.


Προσπαθούν να φτιάξουν ένα σχολείο που να ταιριάζει στην εποχή της διάλυσης των κατακτήσεων των εργαζομένων, πιο στενά προσδεμένο στις ανάγκες του κεφαλαίου. Με το νόμο για την αναδιάρθρωση του Λυκείου και μέσα από τις πανελλαδικές εξετάσεις ήδη από την Α΄ Λυκείου ο στόχος είναι να στραφούν χιλιάδες μαθητές στη μαθητεία και την κατάρτιση. Πρόκειται για μια σκληρή ταξική μεταρρύθμιση που επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα γενιά χωρίς προσδοκίες, που θα είναι πειθαρχημένο, χωρίς απαιτήσεις εργατικό δυναμικό, στην Ελλάδα των ΕΟΖ και της κρίσης.


Σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι εκλογικές αναμετρήσεις της επόμενης περιόδου θα παίξουν κρίσιμο ρόλο. Το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών δεν είναι αν θα επιταχυνθεί η κυβερνητική εναλλαγή ή όχι. Αλλά αν θα ενισχυθεί ο καταστροφικός ευρωπαϊκός μονόδρομος που σημαίνει ισοπέδωση των κατακτήσεων των εργαζομένων τον οποίο ακολουθούν οι καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις και  στον οποίο υποτάσσεται και η αξιωματική αντιπολίτευση ή αν θα ενισχυθεί η προοπτική ενός πραγματικά άλλου δρόμου για την ελληνική κοινωνία έξω από την φυλακή των μνημονίων και του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ, σε σύγκρουση με τους επιχειρηματίες και τους τραπεζίτες, ένας δρόμος σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, για να ξεφύγουμε από την καταστροφή και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Μπορούμε να τους διώξουμε! Μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και κυβέρνησης. Μπορούμε να κατακτήσουμε ξανά  δικαιώματα, μισθούς, παιδεία και υγεία, δημοκρατία, μόνο με ρήξη και σύγκρουση με τα συμφέροντα τους κι όχι εντός των πλαισίων που χαράζουν. Με τους αποφασιστικούς αγώνες ενός ταξικά ανασυγκροτημένου εργατικού κινήματος. Με μια Αριστερά, ανεξάρτητη από το σύστημα, αντικαπιταλιστική, επαναστατική και μετωπική, που προωθεί την κοινή δράση και τη μετωπική συσπείρωση όλων όσων στρέφονται ενάντια στο νέο κοινωνικό μεσαίωνα του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και της ΕΕ. Να ανοίξουμε τον δρόμο της  κοινωνικής και πολιτικής απελευθέρωσης της εργατικής τάξης και του λαού από τα δεσμά της εκμετάλλευσης

Να ενισχύσουμε τις δυνάμεις που βρέθηκαν αδιαπραγμάτευτα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για όλα αυτά, στις απεργίες, στις πλατείες, στην αλληλεγγύη, στην αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη.

Να ενισχύουμε τις δυνάμεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και στις τρεις κάλπες


Εκπαιδευτικοί υποѱήφιες/οι με το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Περιφέρεια Αττικής, που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ


ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ


ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑ ΑΝΘΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ    σύλλογος εκπ/κών Π.Ε. "ο Αριστοτέλης"
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ             μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ             αδιόριστη Εκπαιδευτικός, Μέλος της ΠΕΑΕ
ΡΕΠΠΑ ΝΤΙΝΑ                                 πρόεδρος Συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. ''ο Αριστοτέλης''
ΦΥΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ                            γραμματέας Ζ’ ΕΛΜΕ, μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΜΕΤΕ


ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ   
                                                      
ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Υπ. αντιπεριφερειάρχης, πρόεδρος τους συλλόγου δασκάλων "ΣΩΤΗΡΙΟΥ"
ΜΠΑΧΤΗ ΑΝΝΑ                          πρόεδρος Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
ΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ            μέλος του Δ.Σ. της Δ΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής



ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ


ΛΕΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ                   εκπαιδευτικός Μέσης εκπαίδευσης



ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 


ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ                      μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Πρ. Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ)       μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΜΕΤΕ/ΟΛΜΕ



ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ                                                             

ΒΑΣΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ     εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα, γραμματέας Γ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας



ΝΗΣΟΙ                                                     

ΡΕΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ               πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Νησιών Αργοσαρωνικού
ΜΠΟΓΔΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ      εκπαιδευτικός συνδικαλιστής στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέλος ΣΕΦΚ
   
        
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΒΕΛΟΥΔΟΓΙΑΝΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ    άνεργη εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου