.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Το Νομοσχέδιο για το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής…» και το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας!

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr  

Θεωρώ πως η αναφορά στο «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής…» κατά την προεκλογική περίοδο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών του Μαΐου 2014 δεν έχει γίνει με την πληρότητα που απαιτείται, γενικότερα κατ” αρχήν, αλλά και ειδικότερα στην Πόλη μας.

Πολλές από τις διατάξεις αυτού του Νομοσχεδίου αφορούν την Πόλη μας – αλλά και πιο συγκεκριμένα τον πνεύμονά της, το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας.


Κάποιες αναφορές τούτο τον καιρό έγιναν – και εγώ έγραψα στον «Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας» – όμως επί παραδείγματι ποιον ως τα τώρα απασχόλησε ένας Φορέας που έχει συσταθεί με διάταξη του άρθρου 59 του Ν. 4002/2011, και με την παράγραφο 8 του άρθρου 19 του Νομοσχεδίου για το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής…», μετονομάζεται σε «Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων Αττικής»;

Αυτό που επί του παρόντος εδώ θα ήθελα να σημειώσω είναι ότι κατεπειγόντως το ζήτημα αυτό πρέπει να απασχολήσει όλους μας, την παρούσα Δημοτική Αρχή, την νεοεκλεγείσα, αλλά και τον κόσμο της πόλης μας – και τούτο διότι επαναλαμβάνει τις εργασίες της η Βουλή των Ελλήνων στις 28 Μαΐου 2014, όπως έχει ανακοινωθεί, και θα συζητήσει και ενδεχομένως θα ψηφίσει το Νομοσχέδιο «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής…». Σ” αυτή την περίπτωση, ας μάθουν όλοι ότι, συν τοις άλλοις, το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας θα μετατραπεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο για να υποστεί όσα του προγραμματίζει το Παράρτημα VII του άρθρου 18 παράγραφος 4α, από τον «Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων Αττικής», παραμεριζομένων του Υπουργείου Γεωργίας αλλά και του Δήμου της Πόλης μας και των επί του Δάσους της Νέας Φιλαδέλφειας δικαιωμάτων τους στο σύνολο αυτού.

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου