.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Σχόλιο του Αλέξανδρου Γούλα* και υποστήριξη στον Άρη Βασιλόπουλο



Τα ουσιώδη της πολιτικής και τα μάταια της παραπολιτικής ή, πιο απλά,
γιατί στηρίζουμε  Άρη Βασιλόπουλο

Αναμενόμενα, αν και με μια μικρή έκπληξη τα αποτελέσματα των εκλογών στο δήμο μας. Οι δυο από τους τρεις είχαν ξεχωρίσει από καιρό.  Ο τρίτος, ο Λ. Γεωργαμλής, εκμεταλλευόμενος την πολιτική προίκα από τον  προκάτοχό του και με την υποστήριξη από εξουσίες που σήμερα δεν είναι ορατές για τους πολλούς, έκανε την υπέρβασή του. Είναι πολύ πιθανό βέβαια οι εξουσίες αυτές να εμφανιστούν σύντομα στο προσκήνιο. 

Ο Λύσσανδρος είναι ηθικό στοιχείο, καλό παιδί, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, μου ανέφερε πολύ καλός μου φίλος που τον γνωρίζει προσωπικά!  Και δεν έχω λόγο να διαφωνήσω.  Αλλά και ο Άρης Βασιλόπουλος, απάντησα, είναι ακριβώς το ίδιο.  Επαρκούν όμως μόνο αυτά τα χαρακτηριστικά για τον Δήμαρχο της επόμενης πενταετίας;

Κάθε κοινωνία συνήθως, σε περιόδους κρίσης, καθοδηγείται από ένα κυρίαρχο πνεύμα, που είναι η συνισταμένη της συλλογικής αντίληψης και του τρόπου με τον οποίο «κοιτάει τον εαυτό της» και χαράζει την προοπτική της.  Το κράτος πρόνοιας που είναι το θεσμικό πλαίσιο παροχής κοινωνικών δικαιωμάτων στους τομείς υγείας, εκπαίδευσης και εν γένει παροχής κοινωνικών υπηρεσιών πλήττεται σήμερα βάναυσα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο απαιτούνται αποφάσεις μεγάλης υπέρβασης και απόρριψης του μνημονίου και των εκφραστών του. Απαιτούνται δυνάμεις ικανές να απαιτήσουν και να συμβάλουν στο να συγκροτηθεί ένα άλλο νέο, ρεαλιστικό, χρονοστοχευμένο, θαρραλέο και ριζοσπαστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και τη μνημονιακή πολιτική με τη δημιουργία διατηρήσιμων προϋποθέσεων θεσμικής και οικονομικής ανάπτυξης τόσο του δήμου όσο και της χώρας. 

Η απάντηση στην κρίση πρέπει να είναι πολιτική και σ’ αυτό το πλαίσιο ο άνθρωπος που μπορεί να ανταποκριθεί περισσότερο από τους δυο υποψηφίους στις σημερινές απαιτήσεις ενός Δήμου είναι σαφώς ο Άρης Βασιλόπουλος. Η τυχόν απειρία του, που θα επικαλεστούν κάποιοι, ισοσκελίζεται από την ευρύτερη συμμετοχή των δημοτών στις αποφάσεις και στις επιλογές. Άλλωστε την  εμπειρία την αποκτά κανείς με την παρουσία, τη συνέπεια, την αγωνιστική διάθεση και όχι με την απουσία από τα δρώμενακαι τα δημοτικά συμβούλια. Η πολιτική φιλοσοφία του Άρη Βασιλόπουλου, η γνώση των κοινωνικών προβλημάτων και ο πολιτικός του λόγος είναι στοιχεία-προσόντα που τον διακρίνουν. Μια κοινωνία χωρίς πολιτική είναι μια κοινωνία-φάντασμα, η οποία απαρνιέται τον εαυτό της, απαρνιέται τη συμμετοχή στα κοινά, απαρνιέται την έκφραση  και την εξωστρέφειά της.

Σε λίγες ημέρες θα κληθούμε να αποφασίσουμε για το μέλλον της τοπικής μας αυτοδιοίκησης∙ για ένα μέλλον με πολιτικούς κανόνες ή για ένα μέλλον με νέες περιπέτειες, πιθανότητα με τραγική έκβαση.  

Υ.Γ. Αν, δυστυχώς, κυρίαρχο θέμα των εκλογών καταστεί το «γηπεδικό», πολλοί από εμάς που είμαστε υπέρ της κατασκευής του γηπέδου, αισθανόμαστε περισσότερη σιγουριά για την υλοποίηση του έργου με δήμαρχο τον Άρη Βασιλόπουλο.  Εξάλλου η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής και οι εκφραστές της αποτελούν ένα αποπροσανατολιστικό πρότυπο της νέας γενιάς, περιοριστικό για τα οράματά τους.


* Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου