.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Πως αντιμετώπισε ο ηλεκτρονικός της ΑΕΚ τύπος και όχι μόνο το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 4

Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Φιλαδέλφεια, η Έφη, το ντέφι και η ...Γένοβα



Ο Άκης Γεωργίου γράφει στη στήλη «Καππαδοκίας 2» για τη σούμα του εκλογικού αποτελέσματος στη Νέα Φιλαδέλφεια, για την Έφη, το ντέφι και για το ...παιδάκι αυτό που άρχισε τους διαχωρισμούς μιλώντας για τον κόσμο της ΑΕΚ.

1. O κόσμος της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν είναι όσος πιστεύουν αρκετοί που δεν έχουν άμεση σχέση με την πραγματικότητά της. Μετά το σεισμό αρκετοί κάτοικοι μετακόμισαν σε άλλες περιοχές, ήρθαν καινούργιοι από όλη την Αττική, οι οποίοι μετέφεραν τα εκλογικά τους δικαιώματα στην πόλη.


2. Η Νέα Φιλαδέλφεια δεν καίγεται για το γήπεδο. Για αυτό εξέλεξε τη μοναδική παράταξη που έχει αρκετά «αλλά» στην κατασκευή του γηπέδου. Ξεκαθαρίζω: Όχι οποιουδήποτε γηπέδου, αλλά αυτού που είναι έτοιμο προς υλοποίηση.

3. Όλη η εμπλοκή της ΑΕΚ στα προεκλογικά τρικ των υποψηφίων προσέφερε αρκετό γέλιο αλλά και νεύρα. Π.χ. η πρώην Δήμαρχος, Έφη Αποστολάκη, η οποία έτρεξε πρώτη να κάνει γραπτή δήλωση στο ημίχρονο του αγώνα της ομάδας με την Κηφισιά στη Ριζούπολη προκειμένου να τη συγχαρεί για την άνοδο στη Β' Εθνική (...) ήταν η πρώτη που τηλεφώνησε στον πολέμιο του γηπέδου, Άρη Βασιλόπουλο για να τον συγχαρεί όταν τα αποτελέσματα ήταν ακόμα στο 20%. Επίσης, ήταν η ίδια που ...συγκινήθηκε βλέποντας τις μπουλντόζες να σουλατσάρουν στο οικόπεδο, σε ένα γήπεδο που δεν είχε πατήσει ποτέ καθώς δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την ΑΕΚ. Έλεγε ναι στην ΑΕΚ σε όλα, ενώ στην ουσία ακόμα η τοπική κοινωνία αλλά και η «Ένωση» περιμένει να ολοκληρωθεί η μετακίνηση των σκουπιδιάρικων, για την οποία είχε δεσμευτεί και συνεχώς ανέβαλλε.

Κλείνοντας, καλό είναι να ξέρει ο κόσμος της ΑΕΚ ότι η Αποστολάκη δήλωνε στο περιβάλλον της απογοητευμένη από τη μικρή στήριξη που είχε την πρώτη Κυριακή και δήλωνε εκνευρισμένη στο περιβάλλον της ότι θα στηρίξει Βασιλόπουλο στον δεύτερο γύρο ενώ έλεγε ότι θα υπογράψει ...υπέρ των δέντρων.

4. Ο λάθος χειρισμός της ΑΕΚ στο θέμα των εκλογών άφησε εκτεθειμένη την παράταξη που από σπόντα βρέθηκε στη δεύτερη Κυριακή. Στη σούμα, βγάζεις έξω τον Γεωργαμλή και κάνεις απολογισμό: Δεν είναι δυνατόν να χάνει ο Θωμάς Μαύρος από ένα παιδάκι 35 χρονών, το οποίο δεν πατάει στη γη, παλεύει για να αποκτήσει επαφή με την πραγματικότητα και η πρότασή του για τη χρηματοδότηση του γηπέδου είναι να πάρει η Ερασιτεχνική δάνειο 50 εκατ. ευρώ. Σε όσους αντικρούουν το παραπάνω με το επιχείρημα «Μα ο Μαύρος δεν είναι πολιτικός» η απάντηση είναι «δεν με ενδιαφέρει». Στο επιχείρημα: «Τουλάχιστον η Φιλαδέλφεια απέδειξε ότι δεν αποτελείται από πρόβατα αλλά από κόσμο που έχει πολιτική κρίση» η απάντηση είναι η εκλογή της Αποστολάκη πριν από μερικά χρόνια. Όταν ψήφισε συναισθηματικά για Δήμαρχο τη γυναίκα του αποθανόντα υποψηφίου Δημάρχου. Να 'ναι καλά εκεί που είναι ο άνθρωπος. Και η οικογένειά του να ζει να τον θυμάται. Αλλά δεν θεωρώ πως θεωρείται πολιτικό προσόν η σχέση, ή η συγγένεια με πολιτικό.

5. Η ιστορία της επιστροφής στη Φιλαδέλφεια συνεχίζεται ανεξαρτήτως πολιτικών αποτελεσμάτων. 
Κανένας Βασιλόπουλος δεν έγινε πρώτος πολίτης της Φιλαδέλφειας την Κυριακή. Πρώτη πολίτης, ήταν είναι και θα είναι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ μόνο η ΑΕΚ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι φιλοξενούμενοι.

Υ.Γ.: Η ΑΕΚ προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα και έχει πίσω της μία βαριά –εκτός από αθλητική- κοινωνική κουλτούρα που την ακολουθεί. Και θα την ακολουθεί. Δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ καμία σχέση με τον φασισμό και με αυτούς κάνουν τρόπο ζωής το μίσος και σημαία τον ανθρώπινο πόνο, βασισμένοι στις θεωρίες της πλάκας μη μπορώντας να ανεχτούν τη διαφορετικότητα, όποια και αν είναι αυτή. Απλά η ΑΕΚ είναι έτσι από τη φύση της. Όχι λόγω ανταποδοτικότητας. Και κυρίως είναι πάνω από όλα ΑΕΚ. Για αυτό η δήλωση και η διαχωρισμός που έκανε το παιδάκι αυτό για τη νίκη των «δημοκρατών, αντιφασιστών ΑΕΚτζήδων» και για ήττα των «άλλων ΑΕΚτζήδων» είναι άκυρο και άτοπο. Καλή δύναμη να έχει στη θητεία του. Αλλά και ο Σούπερμαν να γίνει από πλευράς δύναμης, την ΑΕΚ δεν θα καταφέρει να τη διχάσει ποτέ. Όσο και αν μοστράρει την παρουσία των ΑΕΚτζήδων στη Γένοβα για να κερδίσει τις εντυπώσεις. Τι κοινό αγώνα έδωσες στη Γένοβα με τους ΑΕΚτζήδες ρε παιδί; Αυτοί ούτε βουλευτιλίκια διεκδίκησαν ποτέ, ούτε αξιώματα, ούτε δημαρχηλίκια. Σε αντίθεση με σένα που το προέταξες στην πρώτη σου ομιλία μπροστά στο βαθύ ΠΑΣΟΚ που άλλαξε φανέλα και αποθέωνε. Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, πιο πολύ από ποτέ.

πηγή:  aekvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου