.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

"Δύναμη Πολιτών": Την Κυριακή αποφασίζουμε για ένα Δήμο της αλληλεγγύης, της διαφάνειας και της ανθρωπιάς (φωτογραφίες)



Φωτογραφία Μπάμπης Βαρούτης

Με μια εντυπωσιακή σε όγκο και ενθουσιασμό συγκέντρωση, ο νικητής του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών Άρης Βασιλόπουλος, έκλεισε την προεκλογική εκστρατεία της Δύναμης Πολιτών στη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα.


Παρουσίασε τα βασικά σημεία του προγράμματος της παράταξής του, με κυριότερα την ανέγερση των δύο σχολείων που έχει ανάγκη ο δήμος, την προστασία του Δάσους της Νέας Φιλαδέλφειας, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την πολιτιστική αναγέννηση της περιοχής. Ανέλυσε τις προτάσεις της Δύναμης Πολιτών για ένα Δήμο ασπίδα κοινωνικής προστασίας: ανάπτυξη δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους, εξασφάλιση υπηρεσιών προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρίες, επαναφορά της δημοτικής συγκοινωνίας και των δημοτικών ιατρείων, φροντίδα των απομακρυσμένων γειτονιών της πόλης.

Στη συνέχεια στάθηκε στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Δήλωσε ευθέως πως υποστηρίζει θερμά την επιστροφή της ΑΕΚ στην ιστορική της έδρα με την ανέγερση ενός γηπέδου που θα αποτελεί στολίδι της περιοχής και θα ενταχτεί αρμονικά στη ζωή της πόλης.

Ο Άρης Βασιλόπουλος τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία που έχει η προσπάθεια αλλαγής του ρυθμιστικού σχεδίου της πόλης που αποχαρακτηρίζει το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας σε μητροπολιτικό πάρκο ειδικών χρήσεων.

Η φιλοδοξία της Δύναμης Πολιτών να προωθήσει μια άλλη μορφή αυτοδιοίκησης με διαφάνεια, συμμετοχή των δημοτών, κοινωνική λογοδοσία και αξιοποίηση των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε ότι βρήκε αντίπαλο την εκστρατεία κατασυκοφάντησης και λασπολογίας, που ξεκίνησε την επομένη του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών. Ένα σύστημα διαπλοκής, συνδιαλλαγής και ρουσφετιού χρησιμοποιεί σαν δούρειο ίππο τον κ. Γεωργαμλή και το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ για να καταλάβει τον Δήμο.

Ο Άρης Βασιλόπουλος επισήμανε χαρακτηριστικά πως φαίνεται να υπάρχει ένας «Γεωργαμλής εσωτερικού», για εσωτερική κατανάλωση, που δηλώνει πως «δεν θέλει να κοπεί ούτε ένα δέντρο» κατά την ανέγερση του γηπέδου, και ένας «Γεωργαμλής εξωτερικού», που χαϊδεύει τα αθλητικά site υποσχόμενος γήπεδο άνευ όρων.

Η Κυριακή που έρχεται δεν είναι μέρα δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά του γηπέδου, υπογράμμισε. Η νίκη της Δύναμης Πολιτών θα είναι νίκη και του κόσμου της ΑΕΚ και για την κατασκευή του γηπέδου.

Ο Άρης Βασιλόπουλος κάλεσε τον κ. Γεωργαμλή να δηλώσει αν εξακολουθεί να συμφωνεί με την επιστολή συμπαράστασης στον Χάρη Τομπούλογλου που υπέγραψε, η οποία τον χαρακτήριζε «θύμα σκοτεινών συμφερόντων». Τόνισε, επίσης, ότι δεν είναι απλά τα πρόσωπα, αλλά το ίδιο το σύστημα διαπλοκής που καλλιεργεί και αναπαράγει τη διαφθορά και το έδαφος για να δράσουν αλλότρια συμφέροντα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Δύναμης Πολιτών κλείνοντας την ομιλία του, έθεσε το κρίσιμο δίλημμα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν με την ψήφο τους την Κυριακή οι πολίτες: Θέλουν μια πόλη ρουσφετιού, υποκρισίας και παρασκηνιακών συμφερόντων ή μια πόλη αλληλεγγύης, διαφάνειας και ανθρωπιάς;

Η απάντηση σε αυτό το δίλημμα θα καθορίσει τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μην τα αφήσουμε να πάνε χαμένα.















































1 σχόλιο:

  1. Όλα εδώ πληρώνονται24 Μαΐου 2014 στις 10:54 π.μ.

    Κύριοι του Τομπούλογλου, κύριοι της "Καλημέρας", κύριοι της "Αλεπούς" και κύριοι ανώνυμοι σχολιαστές που τόσα χρόνια "ρίχνατε λάσπη", ειρωνευόσασταν, γεμάτοι έπαρση, με συμπεριφορά γλοιώδη και φασιστική...
    Ήρθε η ώρα να πληρώσετε το τίμημα.
    Η εκδίκηση και η Θεία δίκη είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή