.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Και πως ο νέος Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος αντιμετώπισε το αποτέλεσμα των εκλογών την επομένη...



Υποτίθεται ο νέος Δήμαρχος της πόλης Άρης Βασιλόπουλος, έγινε σαφής από την τελική του ομιλία στον α΄ γύρο των εκλογών, στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Ναι στο γήπεδο, αλλά στα πλαίσια του νόμου, του οικοπέδου, του παραχωρητηρίου. Έκτοτε το επανέλαβε αρκετές φορές!

Την επομένη των εκλογών, δηλαδή χτες, έδωσε συνέντευξη στο Σέντρα FM, δηλώνοντας ότι αν δε φτάνουν στην ΑΕΚ τα 26,5 στρέμματα για να χτίσει το γήπεδο της, μπορούμε να συζητήσουμε να γίνουν 28,5 επειδή σε αυτό τον αριθμό περιορίστηκε ο ερωτών δημοσιογράφος!!! 


Επίσης αναρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη, απαντώντας σε ερώτηση, για το σχετικό νομοσχέδιο   "Αν γίνει νόμος, που αφορά το Δήμο;" 

Άραγε αγνοεί ότι ο Δήμος επί Αδαμόπουλου, μαζί με τους κατοίκους προσέβαλε με επιτυχία τους νόμους Γρανίτσα;  Να ξέχασε τις απαντήσεις που έδωσε σε σχετικές ερωτήσεις μου στη συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης;

Εμφανίστηκε ανοιχτός σε συζήτηση ακόμη και για τα στρέμματα που δίνονται με το νομοσχέδιο στην ΑΕΚ!

Και τέλος γέλαγε(!) όταν τον ρώτησαν αν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί πάνω σε μπουλντόζες, για να τις εμποδίσει να προχωρήσουν στην κατασκευή των έργων του γηπέδου, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο!

Χωρίς να έχει αναφέρει τίποτε παρόμοιο προεκλογικά, χωρίς να είναι γνωστό πως υπάρχει οποιαδήποτε σχετική απόφαση της «Δύναμης Πολιτών» που να λέει κάτι παρόμοιο, χωρίς έστω κάποια επαφή ή διαπραγμάτευση με την ΑΕΚ, χωρίς τίποτε!

Αν την επομένη των εκλογών παραχωρεί μονομερώς επειδή έτσι αποφάσισε(!) δυο στρέμματα δάσους στην ΑΕΚ, τότε τι θα ακολουθήσει;

Διαβάστε βασικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του στο Senrtra 103,3 fm όπως δημοσιεύτηκαν στο aek-live.gr ή πατήστε στο τέλος της ανάρτησης στο σχετικό σύνδεσμο για να ακούσετε όλη την ωριαία περίπου συνέντευξη, η οποία έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον...


Η παρουσίαση της συνέντευξης από το aek-live.gr έχει τίτλο:

Τσάμικο με τη μια από τον Βασιλόπουλο: «Θέλουμε την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια»

 Τα αποσπάσματα της συνέντευξης:

Για το γήπεδο: «Για να το διευκρινίσω εγώ ως δήμαρχος θέλω το γήπεδο να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια, Το λέω με απόλυτη βεβαιότητα. Η θέση του είναι εδώ πέρα και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να γίνει εδώ, με το μεγαλύτερο σεβασμό στην πόλη. Επαναλμβάνω εμείς θέλουμε την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι κομμάτι της ψυχής της πόλης μας και θέλουμε να κατασκευαστεί το γήπεδο εκεί που βρισκόταν γιατί έχει λείψει από τους φιλάθλους της ΑΕΚ».

Για το νέο ρυθμιστικό είπε: «Με το ρυθμιστικό Αττικής – Θεσσαλονίκης διαφωνούμε και το έχουμε δηλώσει στους κατοίκους . Εμείς ζητάμε από τη βουλή, την κυβέρνηση, τη διοίκηση της ΑΕΚ, τους πολιτικούς μηχανικούς του γηπέδου να να λάβουν υπόψη τους συγκεκριμένα ζητήματα, ώστε το γήπεδο να ενταχθεί αρμονικά στον οικοδομικό ιστό της πόλης. Θέλουμε για παράδειγμα να μη φαγωθεί δάσος, όπως, άλλωστε, δεσμευόταν προεκλογικά και ο κ. Γεωργμαλής. Και αν αποδειχθεί ότι δεν γίνεται στα 26.5 στρέμματα το γήπεδο, αλλά στα 28,5, να το συζητήσουμε, να το δούμε τεχνικά και αν χρειαστεί ν” αναδασώσει η ΑΕΚ άλλο χώρο.

Επίσης πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Να μην υπάρχει χώρος πάρκινγκ μόλις 380 θέσεων. Θεωρώ πως είναι κατανοητό ότι δεν επαρκούν. Να βρεθούν χώροι πλησίον του σημείου που θα γίνει το γήπεδο και τους οποίους θ” αγοράσει η ΑΕΚ, ώστε να δημιουργηθούν κι άλλες θέσεις πάρκινγκ, πιθανότατα υπόγειου.

Ως προς το ύψος του γηπέδου

«Έχω γυρίσει το δήμο και έχω μιλήσει με τον προσφυγικό πληθυσμό. Όλοι με ρωτούσαν ποιό θα είναι το ύψος του γήηπέδου. Όπως αντιλαμβάνεστε οι κάτοικοι υφίστανται κάποια όχληση από το γήπεδο. Είναι άλλο να έχει ύψος 14-15 μέτρα και άλλο τριάντα. Εμείς ζητάμε αν γίνεται αυτό να ληφθεί υπόψη και το γήπεδο να κρατήσει ένα χαμηλότερο ύψος, όπως, μάλιστα είχε ειπωθεί από πλευράς ΑΕΚ στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο».

Για το αν θα γίνει συζήτηση με τη διοίκηση της ΑΕΚ και τι περιμένει από τη Βουλή:

«Είμαστε στη διάθεση της διοίκησης της ερασιτεχνικής ΑΕΚ της εταιρείας που θέλει να κατασκευάσει το γήπεδο να συζητήσουμε για το πως μπορεί να βοηθήσει ο δήμος. Οσο γι” αυτά που ζητάμε, θέλουμε μέσα από τη συζήτηση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες να ληφθούν υπόψη τα όσα λέμε, καλόπιστα το τονίζω, απέναντι στην ΑΕΚ.Θέλουμε να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια το γήπεδο, να το αγκαλιάσει ο κόσμος και να γίνει με σεβασμό προς την πόλη. Θέλουμε να βοηθήσουμε και εμείς για να γίνει ένα στολίδι, αλλά και επιυθυμούμε πριν φτάσει μια ολόκληρη πόλη προ τετελεσμένου να συζητήσουμε το νέο ρυθμιστικό προτού πάει προς ψήφιση στη βουλή».

Θα επιδιώξετε συνάντηση με τον κ. Μελισσανίδη και τους ανθρώπους της ΑΕΚ

«Θα το εξετάσουμε το ενδεχόμενο. Είμαστε στη διάθεση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, εφόσον δεν υπάρχει ΠΑΕ, να συζητήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα. Εμείς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να γίνουμε το εξιλαστήριο θύμα ή ο αποδιοπομπαίος τράγος αν παρουσιαστεί έλλειψη βούλησης κάποιων να κάνουν το γήπεδο. Γίνεται μια προσπάθεια να εμφανιστούμε εμείς ως εμπόδιο. Το ξεκαθαρίζω ότι εμείς ως δημοτική παράταξη, ούτε στο δημοτικό συμβούλιο ούτε πουθενά δεν σταθήκαμε εμπόδιο.

Θέλουμε οι δύο τρεις επιφυλάξεις μας να τεθούν υπόψη, τις λέμε καλόπιστα. Ζητάμε να ληφθούν υπόψη για να υποστηρίξουμε με οποιοδήποτε τρόπο την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Και λέω για το θέμα της βούλησης, διότι για να φτιαχτεί το κάθε γήπεδο υπάρχουν πολλά ζητήματα σχετικά με τη χρηματοδότηση. Δεν θέλω να χρεωθούμε εμείς οποιαδήποτε κωλυσιεργία ή αστοχία. Το επαναλαμβάνω η ΑΕΚ είναι κομμάτι της πόλης μας, της προσφυγικής πόλης μας και τη θέλουμε στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Για να μεταβείτε στο aek-live.gr και να ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξή του πατήστε εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου