.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

“Με κάτι τέτοια, γιέ μου, ψιλοπράματα –είπε-βολεύουμε τη ζήση μας» Γ. Ρίτσος



 Άρθρο της Μάχης Μπερερή - Σκαμνάκη

Τη βολεύουμε άραγε; Ή θα τη «βολέψουμε» άραγε όταν αναγορεύσουμε σε κυρίαρχη για τη πόλη μας την «Αεκτζίδικη ιδέα» μέσω του κτισίματος του γηπέδου της ΑΕΚ και με βάση αυτή να ψηφίσουμε για τον Δήμο την Κυριακή;

Και πως θα βολέψουμε τις εξαθλιωμένες γιαγιάδες με τα άρρωστα εγγόνια, που εκλιπαρούν για μια θέση στο νοσοκομείο; Πως θα βολέψουμε τους 58 επίσημα καταγεγραμμένους άστεγους της περιοχής μας; Τις μανάδες που έμειναν τα παιδιά τους έξω από τους παιδικούς σταθμούς; Πως θα βολέψουμε τους εκατοντάδες άνεργους, που κάθε πρωί «επισκέπτονται» τον ΟΑΕΔ στον Περισσό; Πως τους εκατοντάδες νέους Φιλαδελφειώτες, που από το πρωί κατακλύζουν τις ατέλειωτες καφετέριες απελπισμένοι; Πώς να βολέψουμε την άνεργη μάνα με τα 3 παιδιά που τρώνε από το συσσίτιο του ΚΗΦΗ, και την βγάζουν από το σπίτι; Πως αλήθεια θα βολέψουμε τον εργαζόμενο των 300 €, και τον συνδημότη μας που δεν έχει να πληρώσει το νοίκι, το χαράτσι κλπ.

Πώς αλήθεια;

Με την «ανάπτυξη» όπως λέτε της πόλης μας που θα φέρει η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ;

Ε λοιπόν και εμείς θέλουμε  την ανάπτυξη της πόλης μας, αλλά με «αλλά» και αυτό με κεφαλαία γράμματα. Ανάπτυξη που θα αφορά στην επιβίωση και βελτίωση της ζωής των Φιλαδελφειωτών και Χαλκηδονιωτών. Και αυτή η ανάπτυξη δε θα ‘ρθει με την υποταγή στα σχέδια επιχειρηματιών, που πριμοδοτούμενοι σκανδαλωδώς και ποικιλοτρόπως από το κεντρικό κράτος, φροντίζουν για τα δικά τους συμφέροντα και μόνο.

Η Νέα Φιλαδέλφεια με την προσφυγική δομή και τα προοδευτικά αντανακλαστικά της, που για πολλά χρόνια εκφραζόταν ανυπόταχτα, δεν θα “μασήσει” ούτε αυτή την φορά.

O δημοκρατικός λαός της θα αντισταθεί και θα αγωνιστεί! Όπως κάνει εδώ και 5 χρόνια από την επιβολή των μνημονίων, μέσα από τις κινηματικές συλλογικότητες και τις δράσεις τους. Αυτές που χάλασαν τα σχέδια στους φασίστες στο τρίγωνο. Που αντιτάχθηκαν με πάνω από 1000 οικογένειες στην πληρωμή του χαρατσιού. Που υπερασπίστηκαν το μη κλείσιμο του Νοσοκομείου Πατησίων και του ΕΟΠΠΎ. Που φτιάχνουν Κοινωνικό Ιατρείο και φαρμακείο με δεκάδες εθελοντές γιατρούς και συνδημότες μας. Δράσεις που είναι αλληλέγγυες και όχι ελεημονούσες σε δεκάδες συμπολίτες μας. Με δωρεάν μαθήματα και θεατρικές παραστάσεις. Που κατέδειξε ταυτόχρονα με πολλές εκδηλώσεις - συζητήσεις τα γενικά πολιτικά ζητήματα. Την κρίση, τις αιτίες της και αυτούς που ευθύνονται! Τις κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το διεθνές κεφάλαιο.

Δεν θα βγάλει Δήμαρχο μια ¨οπαδική ¨ κερκίδα.  Αλλά η κερκίδα που αγαπά την ΑΕΚ της προσφυγιάς και της εργατικής τάξης. Που πάνω από όλα αγαπά τα παιδιά και το μέλλον τους. Τη ζωή τη δική της, την ιστορία και τις παρακαταθήκες αυτής της πόλης.
Δεν θα ψηφίσει αυτούς που προέρχονται από την παράταξη του γνωστού στο πανελλήνιο Χάρη Τομπούλογλου.

Θα ψηφίσει την παράταξη που μαζί με το Φιλαδελφειώτικο λαό, θα αγωνιστεί για να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη πολιτική, που επιβάλλει το κεφάλαιο ντόπιο και διεθνές ενάντια στον λαό μας. Που θα παλέψει για την κατάργηση του ¨Καλλικράτη ¨. Που θα εναντιωθεί στις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, που στόχο έχουν να θησαυρίσουν οι εργολάβοι. Που θα λέει όχι στις διαθεσιμότητες – απολύσεις των εργαζομένων του Δήμου. Που θα υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του πολίτη. Που θα στηρίζει  θεσμούς λαϊκής οργάνωσης και αυτενέργειας. Που θα είναι μπροστά και μέσα στα μέτωπα ενάντια στην φτώχεια.
                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου