.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ



1. Τα αποτελέσματα των εκλογών της 18ης Μαϊου παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των συστημικών ΜΜΕ και της συγκυβέρνησης  ΝΔ ΠΑΣΟΚ να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, σηματοδοτούν την ισχυρή καταδίκη της βάρβαρης πολιτικής που από κοινού με την Τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ), σχεδιάζεται και υλοποιείται.


2. Ταυτόχρονα  η αντοχή και η ενίσχυση του ρεύματος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς όπως εκφράστηκε με την σημαντική επιτυχία που σημείωσαν οι συνδυασμοί στους δήμους και τις περιφέρειες που στήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φανερώνουν ότι υπάρχει ένα σοβαρό κομμάτι εργαζόμενων και νεολαίας που προσβλέπει σε μια λογική ανατροπής και όχι υποταγής, σε μια αριστερά που επιθυμεί να αντιπαρατεθεί με τις βασικές στρατηγικές πλευρές του συστήματος και όχι να τις διαπραγματευτεί.

3. Εξαιρετικά επικίνδυνη είναι η παρουσία της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής που βάζει ειδικά καθήκοντα για το κίνημα και την αριστερά. Χρειάζεται η αποφασιστική καταδίκη της και η ανάδειξη του συστημικού της χαρακτήρα, παράλληλα με την ανάπτυξη των αγώνων και του κινήματος, του μόνου πραγματικού δρόμου που μπορεί να τους αντιμετωπίσει αποφασιστικά.

4. Ιδιαίτερη πλευρά των εκλογών υπήρξε η παρουσία με σοβαρή επιρροή σχηματισμών που αναδεικνύουν τη διάθεση αλλά και τη δυνατότητα από την πλευρά των δυνάμεων του κεφαλαίου να ανασυγκροτήσουν σε αντιδραστική κατεύθυνση το πολιτικό σύστημα, αξιοποιώντας τους μηχανισμούς του τοπικού κράτους, τις νέες σχέσεις εξάρτησης που αναπτύσσονται, με την άμεση παρέμβαση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

5. Σε αυτή την κατεύθυνση, θέλουμε να επισημάνουμε πως η παρουσία στον δεύτερο γύρο των εκλογών στο δήμο της Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας ενός συνδυασμού - που με πρόσχημα το γήπεδο της ΑΕΚ, και εκμεταλλευόμενος τα φίλαθλα αισθήματα των συμπολιτών μας- εκπροσωπεί τα επιχειρηματικά σχέδια μετατροπής της πόλης μας σε ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ των λεγόμενων επενδυτών, αποτελεί ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη.  Οι αρπακτικές βλέψεις απέναντι σε κάθε εναπομείναντα ελεύθερο χώρο, η καταπάτηση του άλσους και η καταστροφή του οικιστικού ιστού της πόλης, δεν μπορούν και δεν πρέπει να περάσουν. Καταστροφή η οποία αξιοποιεί τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές περί χρήσης του Άλσους που ψήφισαν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Οι κάτοικοι της πόλης μας δεν πρέπει να το επιτρέψουν.

6.Ταυτόχρονα οι κάτοικοι της πόλης μας πρέπει να έχουν καθαρό ότι δεν πρέπει να αφεθούν  να παρασυρθούν από λογικές ανάθεσης σε έναν ή δύο καλούς αριστερούς ανθρώπους. Αντίθετα πρέπει περισσότερο από κάθε φορά  με τη δράση τους να αγωνιστούν έτσι ώστε να μην επιτρέψουν μια ενδεχόμενη διαχείριση του δήμου από την αριστερά να είναι μια από τα ίδια, απογοητεύοντας τον κόσμο, διαψεύδοντας τις όποιες ελπίδες και προσδοκίες αυτή έχει δημιουργήσει.

7.Για εμάς κριτήριο για μια διαφορετική αξιοβίωτη ζωή σε μια πόλη στα μέτρα των αναγκών μας, στα μέτρα των ανθρώπων, είναι να υπάρξει λαϊκή διεκδίκηση για λήψη άμεσων μέτρων  ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων-όπως η κατάργηση των δημοτικών τελών για τους οικονομικά αδύνατους και η δραστική τους μείωση για την υπόλοιπη εργαζόμενη πλειοψηφία, οι μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις για τους εργαζόμενους στο δήμο, η κάλυψη των άμεσων λαϊκών αναγκών σε κοινωνικές υποδομές (υγεία-παιδεία-καθαριότητα-κλπ). Την προάσπιση του άλσους σαν απαραίτητη προϋπόθεση για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια σε αυτή την πόλη.

8. Τα παραπάνω είναι τα πρώτα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν. Αλλά προϋποθέτουν τη ρήξη  και την αποφασιστική πάλη με όλα  τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Και τα παλιά και αυτά που εσχάτως  έχουν ενσκήψει στην πόλη. Τη ρήξη με το Παρατηρητήριο της Τρόικα που επιβάλλει τη συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών τη λιτότητα, το ξεπούλημα των δημόσιων δομών. Πιστεύουμε ότι βασικός στόχος για την περίοδο πρέπει να είναι ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, του Καλλικράτη και της δικομματικής κυβέρνησης, όπως και κάθε κυβέρνησης που ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Έχουμε επίγνωση ότι δεν υπάρχει περιθώριο για μια «φιλολαϊκή» κυβερνητική διαχείριση στο πλαίσιο του ευρώ, του Καλλικράτη, της ΕΕ και του συστήματος. 

9. Στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών -  ο οποίος είναι αποτέλεσμα ενός ούτως ή άλλως καλπονοθευτικού και αντιδημοκρατικού εκλογικού συστήματος - που εγκλωβίζει το λαό σε εκβιαστικά διλήμματα, εκλέγουμε δήμαρχο, δηλαδή διαχειριστή του τοπικού κράτους. Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι αντιμετωπίζουμε με ενιαία πολιτικά κριτήρια και τον Πρώτο και τον Δεύτερο Γύρο των τοπικών εκλογών. Ψηφίζουμε με κριτήριο το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης, ενάντια στα μνημόνια, τον Καλλικράτη, το κεφάλαιο, τις διαχειριστικές λογικές και την ΕΕ. Απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα, ψηφίζουμε υπέρ της αναγκαιότητας για μια άλλη ανατρεπτική Αριστερά και ένα νικηφόρο κίνημα.

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ

ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου