.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Πως αντιμετώπισε ο ηλεκτρονικός της ΑΕΚ τύπος και όχι μόνο το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 3


Περί εκλογών, ΑΕΚοφροσύνης και λοιπών δαιμονίων

Έκπληκτος παρακολουθώ στις τάξεις των οπαδών μας τη προσπάθεια συγκεκριμένων δημοσιογράφων να συνδέσουν την αγάπη μας για την ΑΕΚ με την ψήφο στις τοπικές, και ενδεχομένως λίγο αργότερα, εθνικές εκλογές. Το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι α)ο ηγέτης μας και σύγχρονος αναμορφωτής της ΑΕΚ έχει πολλούς αντιπάλους στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, ότι

β) ο διάδοχος του θείου στα πολιτικά του ποδοσφαίρου πράγματα έχει καλές σχέσεις με την επίδοξο νομάρχη, ότι γ) ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για τον δήμο ήταν στους 131, ότι δ) ένα αρνητικό αποτέλεσμα στις εκλογές θα οδηγήσει σε εθνικές εκλογές, δεν θα ψηφιστεί ο νόμος, άρα δεν γίνεται γήπεδο κλπ. Ας ανασκευάσουμε ένα-ένα τα επιχειρήματα:


Α)Αν ο ηγέτης της σύγχρονης ΑΕΚ είναι πραγματικός ηγέτης, τότε γνωρίζει ότι οι ηγεσίες έρχονται σε διαπραγματεύσεις, συνεπώς μην γουρλώσουμε τα μάτια αν υπάρξει μια συνάντησή του με τη νικήτρια νομάρχη (αν νικήσει). Επιχειρηματίας είναι με εργασίες που εκτείνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη, εισηγμένος στο χρηματιστήριο, ίσως δυσκολευτεί με τη Ρένα, μα και αυτή θα δυσκολευτεί με τον ίδιο.

Β) Πολλοί λησμόνησαν τη φράση του Χαρίλαου Φλωράκη «για την κάθαρση και με το διάβολο θα συνεργαστούμε» επί οικουμενικής, τότε τις ημέρες του βιαστή. Συνεπώς λυκοφιλίες ας περιμένουμε από όλους προς όλους. Το τι κάνει ο Μαρινάκης δεν μας αφορά, το τι κάνει η Δούρου μας αφορά, αλλά όχι στην βάση του αν συζήτησε με τον Μαρινάκη.

Γ) Το σχέδιο του Γρανίτσα έπρεπε να σταματήσει όχι από 131 αλλά από 131313 πολίτες. Σημαντικό μάλιστα είναι το πρόσφατο επιχείρημα ότι η ΑΕΚ ζητάει 6 στρέμματα για να της βγει το σχέδιο. Προφανώς η ΑΕΚ έχει δίκιο, διότι ένα νεκρό άλσος δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως παρθένο δάσος από κορμοράνους, όμως εδώ υπάρχει μια νομική αδυναμία την οποία ο ηγέτης της ΑΕΚ οφείλει να ενισχύσει με τρόπους που ο ίδιος προφανώς γνωρίζει. Στην πολιτική όλα γίνονται. Το τι υποστήριζε κανείς πριν από 10 χρόνια δεν μπορεί να αποτελεί παροντικό ζήτημα, το τι υποστηρίζει τώρα είναι, και μάλιστα σοβαρό.

Δ) Η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής θέλει τους οπαδούς δέσμιους διλημμάτων. Η ιστορία έχει δείξει ότι η ΑΕΚ με όλες τις κυβερνήσεις δεν απέκτησε γήπεδο, αλλά τώρα που έχει σοβαρή πρόταση θα αποκτήσει. Μπορεί να πάρει βέβαια περισσότερο χρόνο.

Ψηφίζουμε λοιπόν για τις ζωές μας, όχι για τα επιχειρηματικά συμφέροντα ηγετών ομάδων, και σε τελική ανάλυση, ας πάρουν και κάνα δάνειο αν δεν δοθούν τα 20000000 ευρώ, ας κάνουν μια περικοπή από τα χαμάμ, τα κουρεία και τις αίθουσες κατάνυξης και δοξασίας των μεγάλων επιχειρηματιών – «ευεργετών» της κοινωνίας μας. Τα τείχη ας είναι λιγότερο εντυπωσιακά, η ζωή μας μετράει…

Πάνος Παπαστεργίου – Καθηγητής Φιλολογίας

πηγή: aek-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου