.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ανταρσία στην επιτροπή της βουλής απο το βουλευτή Ευάγγελο Αποστόλου του ΣΥΡΙΖΑ!

Το δημοσίευμα που ακολουθεί, είναι από το aek365.com και μεταφέρει τοποθετήσεις βουλευτών. 

Ο Αλέξης Αλεξίου και Νίκος Στράτος βρίσκονται στη συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το γήπεδο της Ένωσης -«Η ΑΕΚ είναι άκρως ικανοποιημένη από τη ρύθμιση», τόνισε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής - Τοποθέτηση-έκπληξη απο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ!


Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα την επεξεργασία του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ: «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο νόμος για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς». Σε αυτή τη δεύτερη συνεδρίαση γίνονται ακροάσεις εξωκοινοβουλευτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων θα είναι και άνθρωποι της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, στην Βουλή βρίσκονται ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου και ο διευθυντής της Δικέφαλος 1924 Νίκος Στράτος. Όπως σας έχει ενημερώσει το aek365, ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θα παραστεί τελικά στη συνεδρίαση. Οι εκπρόσωποι φορέων που θα τοποθετηθούν σήμερα αναμένεται να είναι συνολικά 26. Στην συνεδρίαση δίνει το "παρών" και ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου: «Η ΑΕΚ, σε ότι την αφορά η ρύθμιση, είναι άκρως ικανοποιημένη. Υπάρχουν 2-3 πράγματα σχετικά με τις ωφέλειες για το σωματείο και την περιοχή. Η ΑΕΚ εδώ και 11 χρόνια είναι χωρίς στέγη. Είχε την τύχη το κράτος να της παραχωρήσει το οικόπεδο που είχε το γήπεδο της, με κάποιες συγκυρίες και συνθήκες έπεσε το γήπεδο. Εδώ και 11 χρόνια δεν έχουμε γήπεδο. Έχει επιφέρει συνέπειες αυτό εις βάρος του σωματείο. Γνωστό για την διαδρομή και την προσφορά του στον αθλητισμό και την πολιτισμό, αλλά και για την Νέα Φιλαδέλφεια. Το άρθρο που αφορά την ΑΕΚ, εκτός του ότι θα προκαλέσει την ανέγερση του νέου γηπέδου, η ΑΕΚ θα στεγάσει την ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά θα εξυπηρετήσει και ερασιτεχνικά τμήματα. Ερασιτεχνών ποδοσφαίρου και άλλων τμημάτων. Από στίβο μέχρι ξιφασκία και πυγμαχία. Οι χρήσεις είναι ήπιες. Η εμπορικότητα είναι πολύ ήπια. Λιγοστά εμπορικά καταστήματα. Καθαρά πολιτιστικής σημασίας, όπως το χαμαμ, το κουρείο κ.α. Στο γήπεδο που θα λέγεται «Αγιά Σοφιά». Η χρήση του συγκεκριμένου χώρου, θα παραχωρηθεί στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ που συστήνεται φέτος ως ΠΑΕ. Θα προσφέρει το 10% στον Ερασιτέχνη. Είναι ένα έργο ζωής για την ΑΕΚ και την περιοχή. Μιλάμε ως Ερασιτεχνική που θα έχει ωφέλειες για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Οι όροι είναι ευνοϊκοί για όλους. Σας ευχαριστώ πολύ».

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής (και βουλευτής της ΝΔ) Γιώργος Βλάχος, ο οποίος τόνισε: «Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ. Είναι ευχάριστο που συμφωνεί η ΑΕΚ και όλοι εδώ για αυτό το έργο. Όλοι εδώ συμφωνούμε στην πρωτοβουλία του Υπουργείου που λύνει ένα τόσο σημαντικό θέμα. Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και η ΑΕΚ έχει την διαδρομή της στον αθλητισμό. Δεν ποδοσφαιροποιούμε την πολιτική σε κανένα θέμα».

Με την σειρά του ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης τόνισε: «Με τους επιστημονικούς συνεργάτες της ΑΕΚ και της Ερασιτεχνικής υπήρχε εξαιρετική συνεργασία, όπως και με τις υπηρεσίες. Το νομοσχέδιο διαφυλάττει την δημιουργία της εγκατάστασης με όρους που κάνουν καλό και στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είμαστε ανοιχτοί σε βελτιώσεις σχεδίου».

Στην συνεδρίαση υπήρξε και μια τοποθέτηση-έκπληξη από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τον Ευάγγελο Αποστόλου (βουλευτή Ευβοίας), ο οποίος ζήτησε να αποσυρθεί το άρθρο που αφορά την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ(!), παρά το γεγονός ότι πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία επιβεβαίωσε την απόφασή του να το ψηφήσει(!): «Το άρθρο 81 και το 82 πάρτε τα πίσω κ. Υπουργέ. Ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου. Λέτε να πάρουν άλσος για χώρους αθλητισμού και αναψυχής. Θέλω να πω στους παράγοντες στην ΑΕΚ: Σας δίνουν 20 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ, την ώρα που η Ελλάδα είναι σε αυτή την κατάσταση. Υπερασπιζόμαστε τους πολίτες μας. Επιχειρήθηκε και το 2002 το ίδιο, ότι είναι τώρα το άρθρο 81. Σύμφωνα με το ΣτΕ απορρίφθηκε τότε. Γιατί δεν κάνουμε το ίδιο και τώρα. Λένε μην μπούμε σε χρονοβόρες διαδικασίες. Η ΑΕΚ ως Ερασιτεχνική πρέπει να ζητήσει τα 6 στρέμματα από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, ή την Κτηματική Υπηρεσία και αν δεν απαντούσαν να ζητήσει την παραχώρηση από τη Διεύθυνση Δασών Αθήνας. Άρα να γίνει άρση αναδάσωσης. Και εκεί θα το βρει απέναντι. Κακώς επιχειρείται ρύθμιση που θα δημιουργήσει πρόβλημα. Εκτός αν κ. Υπουργέ όπως και στο Μall κάνετε το ίδιο. Αν θέλει η ΑΕΚ να κάνει το ίδιο θα ταλαιπωρήσει τον κόσμο της και θα αδικήσει τον κόσμο της. Να κάνει η ΑΕΚ γήπεδο, αλλά όχι εις βάρος άλλων. Δεν κόβουμε δέντρα και φυτρώνουμε αλλού να ισοφαρίσουμε. Όχι άλλες παρεμβάσεις πια. Φάσκει και αντιφάσκει η ρύθμιση που θα καταρριφθεί στο ΣτΕ»!

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση αιφνιδίασε τον πρόεδρο της επιτροπής, που μπορεί να μην είχε εκείνη την ώρα γνώση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο είχε ακούσει την περασμένη Πέμπτη τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Στρατούλη, Πάντζα, Αυλωνίτου) να τονίζουν ξεκάθαρα ότι είναι υπέρ του νομοσχεδίου, σε ότι αφορά την ΑΕΚ. Έτσι, ο πρόεδρος απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι: «Άλλα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ την άλλη φορά. Μας βάλατε χέρι που δεν το προχωράμε. Εκτός και αν είστε άλλη συνιστώσα. Προχθές άλλα έλεγαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, η οποία έκανε... υποδείξεις στον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για τα συμφέροντα του σωματείου(!), λέγοντας όμως ότι είναι υπέρ της κατασκευής του γηπέδου: «Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε ότι η ιστορική ομάδα της ΑΕΚ πρέπει να έχει γήπεδο. Η Ερασιτεχνική πρέπει να έχει όφελος, κάναμε προτάσεις για βελτίωση. Θέλω να ρωτήσω τον κ. Αλεξίου: εμείς θέλουμε η Ερασιτεχνική να έχει όφελος, να έχει τα δικαιώματα της στο γήπεδο. Να μην έχουμε δεδικασμένο μετά. Και διασφάλιση εργαζομένων, οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο. Βάσει του σχεδίου απεμπολείται το 15% υπέρ της Ερασιτεχνικής, αντιπροτείνεται 500.000 ευρώ ετησίως. Συμφωνείται με αυτό; Τι κερδίζει η Ερασιτεχνική παραχωρώντας το 15%; Κερδίζει σε χώρους; Χαρίζετε 500.000 ευρώ και έχετε απλήρωτους εργαζόμενους; Πόσα έσοδα είχε φέτος από διαρκείας; Είχατε έσοδα από χρήματα που πήγαιναν για την κατασκευή γηπέδου; Είναι νόμιμο αυτό; Έχετε κατοχυρώσει την χρήση των σημάτων; Θα τα χαρίσετε πάλι στην ΠΑΕ, τι σκοπεύετε; Είπατε θα στηρίξετε μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Τα άλλα τμήματα τι θα γίνουν; Μας έστειλαν επιστολή κάτοικο Φιλαδέλδειας-Χαλκηδόνας ότι τρομοκρατούνται από οπαδούς της ΑΕΚ που διέλυσαν πρόσφατα συγκεντρώσεις. Απειλούν τις ζωές τους και αυτή του νέου Δημάρχου κ. Βασιλόπουλου; Κύριε Αλεξίου, πώς θα διασφαλίσετε την ειρήνη στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Η τοποθέτηση της κ. Αυλωνίτου, που ήταν σε εντελώς άλλο μήκος κύματος από τον κ. Αποστόλου, έφερε την έκρηξη του προέδρου της Επιτροπής: «Αποφασίστε την θέση σας επιτέλους! Αυτά λέμε! Βελτιώσεις ναι να γίνουν, αλλά βγάζετε εικόνα. Να κάνει γήπεδο η ΑΕΚ, αλλά αποφασίστε που. Στον ουρανό; Στη γη; Μην βάζετε την πολιτική στο ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι υπάρχει ειρήνη στη Νέα Φιλαδέλφεια».

2 σχόλια:

  1. Ας είναι καλά ο Ευάγγελος Αποστόλου που έσωσε κάπως την χαμένη τιμή του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς όμως, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κατι σαν ΠΑΣΟΚ κυβερνηση και αντιπολιτευση μαζι, 2 σε ενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή