Προφανώς η αποτυχημένη προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα, να μεταβάλει τις απόψεις των μελών του για το σχέδιο Μελισσανίδη, κατά την προχτεσινή επίσκεψη του στην Τοπική Οργάνωση, θα έπαιξε το ρόλο της...



Αν και κρίνοντας από τη σύνθεση των βουλευτών που ορίστηκαν μέλη του α΄ θερινού τμήματος της Βουλής, φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ απλά μεθοδεύει τον πιο ανώδυνο τρόπο για να τηρήσει τη συμφωνία με το Δημήτρη Μελισσανίδη.



Ας ελπίσουμε να δούμε παρόμοια στάση και από άλλα μέλη και στελέχη κομμάτων ή παρατάξεων, για να μη κλαίνε αργότερα στα… αποκαΐδια.

Ότι και να κάνουν όμως, ότι και να ψηφίσουν, όσοι και όποιοι να συμβιβαστούν, η εξέλιξη της υπόθεσης πλέον, θα κριθεί από τους κατοίκους...
 
Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι από την "Αυγή"


Στην πεντάωρη κοινή συνεδρίαση βουλευτών και ευρωβουλευτών έγινε πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση, με ζητούμενο να αποφευχθούν τα λάθη, οι αδυναμίες, τα φαινόμενα πολυφωνίας του παρελθόντος, με ταυτόχρονη ενίσχυση της συλλογικής λειτουργίας.

Τριάντα ένας βουλευτές και ευρωβουλευτές που πήραν τον λόγο έκαναν τον δικό τους απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος με ειδική αναφορά στις Περιφέρειές τους. Έγινε αναφορά σε επιμέρους αδυναμίες που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και κοινός τόπος ήταν η συμφωνία με τις διαπιστώσεις Τσίπρα. Επίσης οι βουλευτές δήλωσαν "παρών" στην επιχείρηση ενίσχυσης της συλλογικότητας και αποτελεσματικότητας της Κ.Ο., ο κανονισμός λειτουργίας της οποίας θα εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος, ίσως την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο πρώτος ευρωβουλευτής, ο Μανώλης Γλέζος, ειδική αναφορά στον οποίον έκανε ο Αλ. Τσίπρας. Μεταξύ εκείνων που μίλησαν ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης, που ζήτησε ένα νέο άλμα στην επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, σφοδρότερη σύγκρουση με την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που τη στηρίζουν, αλλά και περισσότερο ποιοτική προσπάθεια. Τέλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, θέμα που απασχολεί, ούτως ή άλλως, την Πολιτική Γραμματεία.

πηγή: avgi.gr