.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει κι αντί για το εκλογικό αποτέλεσμα συζητά για το γήπεδο της ΑΕΚ

Συζητούν και θα συζητούν για καιρό στο ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις της στάσης τους στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Η υποτίμηση του ζητήματος που νομίστηκε πως θα έμενε στα όρια της πόλης μας, ενώ θα εισέφερε μεγάλο αριθμό ψήφων ανά την Ελλάδα από οπαδούς της ΑΕΚ, στοιχίζει ήδη και θα στοιχίσει πολύ περισσότερο στη συνέχεια στο κόμμα. Γιατί όχι μόνο δεν έφερε αεκτζίδικες ψήφους, αλλά αντίθετα έδειξε ότι η ηγεσία είναι έτοιμη να κάνει οποιοδήποτε συμβιβασμό με οποιονδήποτε, ξεχνώντας αρχές και παρακαταθήκες που σημάδεψαν το χώρο και βοήθησαν για να φτάσει εκεί που βρίσκεται! 
 
Μόλις τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την έκταση που έχει πάρει το θέμα, και το δείγμα γραφής που έδωσε η ηγεσία, υποχωρώντας και συμβιβαζόμενη πλήρως με τις επιδιώξεις όχι κάποιου τυχαίου επιχειρηματία, αλλά του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Το δημοσίευμα του aekvoice.gr που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό

 

Μιλάνε για την ΑΕΚ αντί για το εκλογικό αποτέλεσμα! 

Εδώ και τρεις ώρες όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εστιάσει στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ και όχι στο το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ήταν γνωστό εδώ και καιρό πως η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει με μοναδικό θέμα την συζήτησης την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.
Μπορεί αρχικά αυτό να φαινόταν πως θα είναι το βασικό και μοναδικό θέμα στην ατζέντα (το αποτέλεσμα νομαρχιακών εκλογών, δημοτικών εκλογών και ευρωβουλής) ωστόσο απο τις 16.00 μέχρι και τώρα το μοναδικό θέμα με το οποίο ασχολούνται είναι το γήπεδο της ΑΕΚ!
Σε αυτή την εξέλιξη σημαντικό ρόλο έπαιξε η τοποθέτηση Αποστόλου και Αυλωνίτου που παρά την ανακοίνωση στήριξης του κόμματος στο άρθρο 81 που αφορά την «Αγιά Σοφιά» αυτοί εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις.
Σίγουρα πάντως αυτά που θα ειπωθούν σε αυτή τη συζήτηση αναμένεται να έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Χαρακτηριστικό είναι πως πολιτικοί συντάκτες ρωτούσαν το τι ειπώθηκε για το εκλογικό αποτέλεσμα για να γράψουν στα ρεπορτάζ τους και μάθαιναν πως δεν υπάρχει λέξη για αυτό και πως το θέμα με το οποίο ασχολούνται όλοι είναι το άρθρο 81 και η ΑΕΚ.

Νωρίτερα πάντως η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου που αποτελεί την βουλευτή εισηγητή του σχετικού νομοσχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε απόλυτα με τη γραμμή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζοντας γιατί πρέπει να υπερψηφιστεί το άρθρο 81:
«Όσον αφορά τα άρθρα 81 και 82: Αναδεικνύεται ένα θέμα ελλείμματος γης από τη μία και αποθέματος οικιστικού και αστέγων από την άλλη. Για κάθε κοινωφελή χρήση υπάρχει έλλειμμα γης. Σε όλα τα αστικά συγκροτήματα. Δεν υπάρχει απόθεμα γης. Στο γήπεδο της ΑΕΚ αναδεικνύεται αυτό το θέμα. Πρέπει να γίνει εκεί αναγκαστικά. Θέλει παραπάνω γη για να έχει αυτά που πρέπει. Δεν μπορεί να γίνει αλλού. Έχουμε κάνει συγκεκριμένη πρόταση. Κυρίως στο θέμα τροποποίησης σχεδίου η απόδοση χώρου πρέπει να είναι αντικείμενο σχεδίου. Η φύτευση είναι θέμα περιβαλλοντικής μελέτης. Όταν αποχαρακτηρίζεται μια έκταση για να χτιστεί πρέπει να γίνεται και απόδοση ιδιωτικού χώρου για κοινή χρήση. Επίσης, ως προς το κανονισμό τους όρους δόμησης του ακινήτου όσο γνωρίζω από τη μελέτη (σ.σ.: εννοεί αυτήν που κατέθεσε η ΑΕΚ στην ΓΓΑ), θέλει μικρότερα νούμερα. Μην φτάσουμε στο 1.20 συντελεστή δόμησης, αφού και 0.90 μας φτάνει. Αυτά ως προς το γήπεδο της ΑΕΚ. Ετοιμάζουμε σχετική τροπολογία για το άρθρο 81», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της Θεοπεφτάτου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου