.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ



Εδώ και ένα μήνα, η Ν. Φιλαδέλφεια ζει υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς «απαγορεύσεων» και τρομοκρατίας. Κάθε προσπάθεια συζήτησης και κινητοποίησης κατοίκων για το Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης 2021, εμποδίστηκε με επιθέσεις χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ. Αποκορύφωμα όλων αυτών, ήταν η δολοφονική επίθεση στο συντονιστικό κατοίκων και οι βανδαλισμοί στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα». Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τις επιθέσεις αυτές και την προσπάθεια επιβολής κλίματος τρομοκρατίας και φόβου στην περιοχή.
 
Η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και της τρόικα με το νέο ρυθμιστικό, ξεπουλά και τους τελευταίους δημόσιους χώρους στο κεφάλαιο, διαλύει τον οικιστικό ιστό της πόλης, καταστρέφει το άλσος και διαμορφώνει τους όρους για τη δημιουργία εργασιακών σκλαβοπάζαρων. Την ίδια στιγμή, δείχνει πλήρη ανοχή σε όσους, υπηρετώντας ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, «καταστέλλουν» και προσπαθούν να φιμώσουν όσους αντιστέκονται.

Η τρομοκρατία, ο φόβος και η καταστολή όμως δεν πρόκειται να περάσουν. Παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ώστε τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες , το δικαίωμα στο να μπορείς να  λες αυτό που πιστεύεις  χωρίς φόβο και να κυκλοφορείς χωρίς περιορισμούς, να διευρύνονται και να εδραιώνονται κάθε φορά  περισσότερο.

Στηρίζουμε και καλούμε όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση ενάντια στο Ρυθμιστικό και για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών την Πέμπτη 03 Ιουλίου στις 19:00, στην Πλατεία Πατριάρχου.

Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης»

Γ’ ΕΛΜΕ

Σωματείο εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας

Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου