.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Όλοι πλέον μπορούν να διακρίνουν καθαρά, πως υπάρχουν ζητήματα με το γήπεδο της ΑΕΚ και βάση σε όσα αναφέρονται στα ρεπορτάζ της "Κόντρας"

ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ»
(Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ)

Στην γνωστή ιστοσελίδα https://athens.indymedia.org/ αναδημοσιεύεται από την ιστοσελίδα http://www.eksegersi.gr/ κείμενο σχετικό με το νέο γήπεδο μας. Το γνωστό μας ΚΟΝΤΡΑ επανέρχεται με μία αποκάλυψη η οποία αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα του γηπέδου.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα (βλέπε εδώ):
  • Ο νόμος (εννοεί τον Ν. 4280/2014) δεν επιτρέπει στον Μελισσανίδη να πάρει τα 6 στρέμματα που του είχαν δοθεί με τον Ν. 4177/2014. Για το θέμα αυτό έχουμε γράψει ήδη σχετικά και εξηγούμε γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει (βλέπε εδώ το κείμενο μας).
  • Η Δ.Ο.Κ.Κ. η οποία και είναι υπεύθυνη για την έκδοση της άδειας ανέγερσης έχει σταματήσει κάθε ενέργεια εν αναμονή της απάντησης της ηγεσίας του Υπουργείου σχετικά με το προηγούμενο δημοσίευμα του ΚΟΝΤΡΑ το οποίο σχολιάσαμε με το παραπάνω κείμενο μας. Η Δ.Ο.Κ.Κ. ενημερώνει το ΚΟΝΤΡΑ ότι μετά τη διαβίβαση των σχετικών δημοσιευμάτων στην ηγεσία τού Υπουργείου δεν έχει λάβει (ως τις 8/9) καμία απάντηση.
  • Η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» έχει καταθέσει μόνο μία αίτηση μιάς σελίδας και όχι σχετικό πλήρη φάκελο και άρα ο αριθμός πρωτοκόλλου κακώς δόθηκε, αφού δεν πληρούνται οι όροι της σχετικής Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 251 τεύχος Β/13.02.2012).
Τα παραπάνω ωστόσο ήταν ήδη γνωστά από το προηγούμενο δημοσίευμα τους το οποίο και είχαμε παλαιότερα σχολιάσει. Στο τελευταίο τους δημοσίευμα μας δίνουν παραπάνω λεπτομέρειες σχετικά με την Κ.Υ.Α. όπως και για το γεγονός ότι η Δ.Ο.Κ.Κ. έχει σταματήσει τις όποιες ενέργειες εν αναμονή αφενός μεν της απάντησης της ηγεσίας του Υπουργείου σχετικά με τις αιτιάσεις στο προηγούμενο δημοσίευμα του ΚΟΝΤΡΑ και αφετέρου σχετικά με την νέα αποκάλυψη που προκύπτει από το νεότερο δημοσίευμα και με την οποία θ’ ασχοληθούμε ευθύς αμέσως. 

Η αποκάλυψη, που έχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ότι η Δ.Ο.Κ.Κ. με το από 29 Αυγούστου 2014 έγγραφο της (βλέπε εδώ) ζητά από την «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» να της προσκομίσει τ’ απαραίτητα έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται η νομιμοποίηση της να καταθέσει αίτηση για την ανέγερση του γηπέδου

Θυμάστε το περίφημο (και άφαντο) παραχωρητήριο από την Ερασιτεχνική στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» το οποίο θα επικυρωνόταν από μιά πανηγυρική Γ.Σ.; Αυτό τους ζητά η Δ.Ο.Κ.Κ. να προσκομίσουν, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί τέτοιο έγγραφο εγκεκριμένο από Γ.Σ. δεν υπάρχει. Τώρα γιατί δεν έχουν τελειώσει εδώ και καιρό αυτή την δουλειά μη μας ρωτάτε γιατί δεν θέλουμε να σας πούμε αυτά που υποψιαζόμαστε και σας στενοχωρήσουμε περισσότερο. Βέβαια στην πορεία δεν ξέρεις τι γίνεται και στο μέλλον (ενδεχομένως και το κοντινό) να αποκαλύψουμε περισσότερα.

Παρακαλούνται όλοι οι υπεύθυνοι (και όχι οι ανευθυνουπεύθυνοι) να κάνουν αυτά που πρέπει για να τηρηθούν στο έπακρο οι υποσχέσεις των μεγαλόσχημων ΑΕΚτζήδων και να μην μείνει η «Αγιά Σοφιά» μόνο στις μακέτες και στο λεύκωμα των ΕΛ.ΤΑ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επειδή το θέμα της ανέγερσης του νέου (δυστυχώς αποκλαστικά ποδοσφαιρικού) γηπέδου της Α.Ε.Κ. (όπως και να λέγεται αυτό) είναι σοβαρό, σοβαρή πρέπει να είναι και η αντιμετώπιση αυτού (αλλά και όσων γραφτούν στο μέλλον) του δημοσιεύματος/των.

Συνεπώς οφείλει η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» να δώσει στην δημοσιότητα τα πάντα. Αιτήσεις, σχέδια, σκαριφήματα, παράβολα και ότι άλλο αποδεικνύει ότι έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία για την άδεια ανέγερσης του γηπέδου. Είναι ο μόνος τρόπος ν’ αποστομώσουν (αν μπορούν) όσους γράφουν τέτοια άρθρα, αν και φαίνεται οι τελευταίοι να είναι πάρα πολύ καλά πληροφορημένοι

Υ.Γ.1. Πρός τους συντάκτες του ΚΟΝΤΡΑ: Πρέπει να προσέχετε περισσότερο τι γράφετε: 

«Πρώτον, ότι η ΔΟΚΚ παρέλαβε τα δημοσιεύματά μας, τα έκρινε αξιόπιστα και απευθύνθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου (υπουργό, αναπληρωτή υπουργό, υφυπουργό, γενικούς γραμματείς)  και στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις, ζητώντας να μελετήσουν τα δημοσιεύματα και να προβούν στις ανάλογες ενέργειες.». 

Σημείωση: Το απόσπασμα το αναδημοσιεύουμε όπως ακριβώς είναι (και με τις υπογραμμίσεις) στο αρχικό κείμενο όπως μπορεί να δεί κανείς από τον σύνδεσμο που δώσαμε στην αρχή του άρθρου μας. 

Το γεγονός ότι στείλατε με fax τις δημοσιεύσεις σας στην Δ.Ο.Κ.Κ. και αυτή τις προώθησε αρμοδίως ζητώντας οδηγίες, δεν σημαίνει ότι τα «έκρινε αξιόπιστα». Το μόνο που σημαίνει είναι ότι η Δ.Ο.Κ.Κ. δεν ήθελε ν’ αναλάβει καμία ευθύνη και γι’ υτό παρέπεμψε αλλού το θέμα κερδίζοντας χρόνο. Άλλωστε η Δ.Ο.Κ.Κ. δεν έχει ούτε υποχρέωση αλλά ούτε και την κατάρτιση για ν’ ασχοληθεί με την ουσία των γραφομένων σας και να τα κρίνει (επί της ουσίας) «αξιόπιστα». Απλώς σκέφτηκαν ως εξής (και φυσικά έπραξαν αναλόγως): «Λές ρε πούστη μου να έχουν δίκιο και να βρούμε κανά διάολο αν υπογράψουμε την άδεια; Κάτσε να το στείλουμε στους αποπάνω να «βγάλουν αυτοί το φίδι από την τρύπα»». 

Υ.Γ.2. Πρός τους συντάκτες του ΚΟΝΤΡΑ: Πρέπει να προσέχετε περισσότερο τι και πώς γράφετε:
«Ζητώντας «τα δικαιολογητικά με τα οποία τεκμηριώνεται το δικαίωμα υποβολής της αιτήσεως», η ΔΟΚΚ αποκαλύπτει ότι η εταιρία του Μελισσανίδη κατέθεσε άδειο φάκελο, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της «Κόντρας»».

Σημείωση: Το απόσπασμα το αναδημοσιεύουμε όπως ακριβώς είναι (και με τις υπογραμμίσεις) στο αρχικό κείμενο όπως μπορεί να δεί κανείς από τον σύνδεσμο που δώσαμε στην αρχή του άρθρου μας. 

Η Δ.Ο.Κ.Κ. ζητά να της κατατεθεί το παραχωρητήριο το οποίο δίνει στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» το δικαίωμα να καταθέσει την υπό κρίση αίτηση. Αυτό όμως κατ’ ανάγκη δεν σημαίνει ότι «η εταιρία του Μελισσανίδη κατέθεσε άδειο φάκελο». Θα ήταν περισσότερο πιστευτό να γράψετε (και ίσως είναι αλήθεια, αφού σε αντίθετη περίτωση θα είχε γραφτεί από τα «παπαγαλάκια» που λέτε κι’ εσείς) ότι δεν πληρώθηκε το αντίστοιχο παράβολο παρά ότι ο φάκελος είναι άδειος.

16 Σεπτέμβρη 2014.
παρατηρητήριο.

πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου