.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

"Τρεμη-ές" και παραπληροφόρηση, για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα

Ξεσάλωσαν για άλλη μια φορά τα μνημονιακά παπαγαλάκια των μεγάλων καναλιών. Αφού συντάσσονται ανοιχτά ή εντέχνως και δια της πλαγίας με την κυβερνητική προπαγάνδα που θέλει να παρουσιάσει το έκτρωμα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και μια σειρά σοβαρά αντιλαϊκά μέτρα ως ήπιες μεταρρυθμισούλες..., όταν ο λαός αντιδρά, αρχίζουν τη γνώριμη "τέχνη" τους. Παραπληροφόρηση, ψέματα, αποσιώπηση θέσεων και αγώνων, παρουσίαση μερικών-όσων τους συμφέρουν-πλευρών των αντιδράσεων. Δεν συζητάμε για την ισότιμη προβολή ή τουλάχιστον την αναφορά σε θέσεις και δράσεις του ταξικού κινήματος και της μαχόμενης αριστεράς. 

Έτσι, "εξαφανισμένη" είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από κάθε ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, παρά τη συμμετοχή της (και την οφθαλμοφανή παρουσία της με μεγάλα μπλοκ και πανό που έχουν την υπογραφή της) στις κινητοποιήσεις. Ανύπαρκτες οι ταξικές δυνάμεις, η Πρωτοβουλία Σωματείων, τα ταξικά σωματεία και δυνάμεις που δίνουν μάχη. Εξαφανισμένες π.χ. οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στο Μουσείο στις 2 πανεργατικές απεργίες (Νοέμβρη και Δεκέμβρη), και οι χιλιάδες εργαζόμενοι που συμμετέχουν σε αυτές. Δεν υπάρχουν, κι αν πραγματοποιούνται και έχουν και κόσμο, τόσο το χειρότερο. Δεν άκουσαν και δεν ξέρουν τίποτα για το Συντονιστικό Αγώνα των απολυμένων στα 5-μηνα, που εδώ και πάνω από 1 μήνα έχουν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Ανεργίας στη Σταδίου, κατέλαβαν 2 μέρες τον κεντρικό ΟΑΕΔ της Αθήνας, έχουν κάνει πολλαπλές διαδηλώσεις, συναυλίες και παρεμβάσεις. Όχι, όλα αυτά δεν υπάρχουν! Ούτε ο θάνατος από "εργατικό ατύχημα" του συνάδελφου εργαζόμενου Γ. Σταμέλου που δούλευε σε 5-μηνο πρόγραμμα στο Δήμο Μεγάρων δεν άξιζε 20 δευτερολέπτων σε κάποιο δελτίο φυσικά. Δεν είναι εξάλλου είδηση να ξεζουμίζεσαι και να πεθαίνεις για την εργοδοσία, καθημερινό "φαινόμενο" και νόμος είναι. Κατανοητό....

Για τα κανάλια και τα αφεντικά τους, υπάρχουν μόνο οι "εκπρόσωποι" με τις γραβάτες. Και όταν ο πρόεδρος της YES EE (πρώην ΓΣΕΕ, μετονομάστηκε σε yes EE μετά την καταπληκτική θέση που πήρε στο δημοψήφισμα μαζί με τον ΣΕΒ και τους άλλους εκπροσώπους των επαγγελματικών τάξεων) εμφανίζεται (για να κάνει δηλώσεις στα κανάλια) στα Προπύλαια και αποδοκιμάζεται από το πόπολο, αυτό είναι είδηση! Εντάξει, σίγουρα είναι είδηση η εμφάνιση του προέδρου της YES EE, μετά από πολύ καιρό, σε κινητοποίηση βέβαια. Φαίνεται πως αισθάνθηκε φιλικό το περιβάλλον ανάμεσα στους λεγόμενους «επιστημονικούς» φορείς που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των «ανώτερων» μειοψηφικών στρωμάτων «επιστημόνων» – εργοδοτών ή και μεγαλομετόχων. Αλλά υπήρχαν εκεί και ...εργάτες, απλή υπάλληλοι και εργαζόμενοι, αυτοί οι μισθωτοί, α-πα-πά...

Στα χνάρια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δυο φορές έστησαν φιέστα έναρξης "κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία" (σαν τον Αρσένη, τη Γιαννάκου και τόσους άλλους...), δυο φορές σωματεία της εκπαίδευσης και το συντονιστικό αδιόριστων και αναπληρωτών με παράσταση και διαμαρτυρίες εμπόδισαν την πραγματοποίηση της φιέστας. Τι κι αν τα πανό είχαν υπογραφή ΕΛΜΕ και διδασκαλικών Συλλόγων (προφανώς με απόφαση των σωματείων αυτών), τι κι αν η συγκέντρωση έξω από το κτίριο είχε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, τίποτα. Οι δηλώσεις του Φίλη μιλούν για «μικρές ομάδες που παρεμπόδισαν, για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα, την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού διαλόγου για την αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης». Τα ίδια ο Λιάκος την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στην Αυγή-εφημερίδα της κυβέρνησης, εμφανίστηκε και άρθρο που εξηγούσε ότι Σταλινικοί σε συνεργασία με Μαοϊκούς κάνουν τις εν λόγω κινητοποιήσεις, περίπου ως ψυχοθεραπεία για την ανυπαρξία τους. Τόσο σοβαρα!

Η μεγάλη όμως ανατροπή (κατά την εκπομπή του Πρετεντέρη, μην πάει ο νους σας στο κακό), ήρθε στο δελτίο ειδήσεων του Mega με τον κ. Πρετεντέρη, την κ. Τρέμη (το λαϊκό κίνημα) και τους άλλους "ενημερωτές" των βραδινών δελτίων (Κοσιώνη και ΣΙΑ), που αποφάσισαν να αναφερθούν επιτέλους στις παρεμβάσεις και των εργαζομένων, των νέων και των "χωρίς γραβάτα". Έτσι, μας πληροφόρησε το MEGA (και σε κάποια άλλα ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς τα ίδια διαμάντια ακούστηκαν), ότι αναρχικοί κατέλαβαν το γραφείο της υφυπουργού εργασίας και ταυτόχρονα ότι κουκουλοφόροι προπηλάκισαν υπάλληλο ασφαλείας (σεκιούριτι) του υπουργείου Εργασίας. Φυσικά και οι προκηρύξεις που πετάχτηκαν στον Γ. Παναγόπουλο και τα συνθήματα αποδοκιμασίας από σωματεία εναντίον του προέδρου της YES EE ήταν έργο "ομάδας" και "αγνώστων". Τι είχες Γιάννη (Πρετεντέρη και Παναγόπουλε και άλλοι), τι είχα πάντα!

Για την ιστορία, (όχι ότι θα το δημοσιεύεσει κάποιο ΜΜΕ), η Ανακοίνωση της κίνησης "Attack ενάντια στην επισφάλεια και την ανεργία" για την προβοκάτσια του MEGA:

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα σημερινά δελτία ειδήσεων πως η αναρχική συλλογικότητα «attack» πραγματοποίησε κατάληψη στο γραφείο της Ρ. Αντωνοπούλου, ενώ κουκουλοφόροι προπηλάκισαν υπαλλήλους του υπουργείου.

Εμείς, η Attack στην ανεργία και την επισφάλεια, είμαστε κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα νέων ανθρώπων -ανέργων και επισφαλώς εργαζόμενων- και αναπτύσσουμε τη δράση μας τον τελευταίο ένα χρόνο ενάντια στην ανεργία και τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν Κυβερνήσεις ΕΕ κι αφεντικά.

Από τη συγκρότησή μας έχουμε δώσει μάχες ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στα voucher και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που τόσο συμπαθεί η τωρινή υφυπουργός.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βιώνουν τις ίδιες άθλιες συνθήκες στους χώρους δουλειάς τους. Γνωρίζουμε ότι είναι εκατοντάδες οι άνεργοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί. Είμαστε στο πλευρό τους. Επίσης γνωρίζουμε ότι οι ίδιοι δεν έχουν την ευθύνη για το περιεχόμενο των ειδήσεων που μεταδίδουν οι μεγάλοι ενημερωτικοί όμιλοι.

Την ευθύνη την έχουν οι αρχισυντάκτες, οι αξιωματικοί του Μπόμπολα, του Αλαφούζου και των υπολοίπων καναλαρχών που έχουν κάνει κατάληψη στις συχνότητες. Αυτών που παίρνουν τζάμπα δάνεια και μετά κατηγορούν το λαό ότι ζούσε πάνω από τις δυνατότητες τους. Αυτών που δεν αφιέρωσαν ούτε μισό λεπτό για το θάνατο του Γιώργου Σταμέλου, όμως βρήκαν θέση στα δελτία τους για να στοχοποιήσουν την κινητοποίηση δυο μέρες μετά.

Κύριοι Πρετεντέρηδες και κυρίες Κοσιώνη, κι όλοι εσείς κύριοι πρωταγωνιστές της βραδινής μας «ενημέρωσης»,

θα σας παρακαλούσαμε να κάνετε σωστά τη δουλειά σας. Πριν, λοιπόν, την όποια δημοσίευση ή αναφορά σε οποιαδήποτε συλλογικότητα περιμένουμε να κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τα κείμενά της για να την κατατάξετε σε κάποιο πολιτικό χώρο. Σας παροτρύνουμε επίσης να παρακολουθείτε πιο συστηματικά τους αγώνες των ανέργων και των επισφαλώς εργαζόμενων στο εξής.

Attack στην ανεργία και την επισφάλεια"

πηγή: narnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου