.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

“ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΣΗΜΟ” 13 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΥΠΕΡ FRAPORT

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

H κυβέρνηση Τσίπρα, παρότι είχε δεσμευτεί στο λαό για το ακριβώς αντίθετο, ολοκλήρωσε πριν λίγους μήνες το εθνικό έγκλημα, που είχαν ξεκινήσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, της εκχώρησης 14 κερδοφόρων περιφερειακών αεροδρομίων στην γερμανικών κρατικών συμφερόντων Fraport. Αυτό το έκανε, στη βάση μιας κατάπτυστης συμφωνίας, που ουσιαστικά ισοδυναμεί με πλιάτσικο σε βάρος του ελληνικού δημοσίου μετατρέποντας τη χώρα μας σε γερμανική τουριστική αποικία. 
 
Η ISKRA παραθέτοντας τότε με σωρεία δημοσιευμάτων της συγκεκριμένα στοιχεία από τη σκανδαλώδη σύμβαση εκχώρησης των 14 αεροδρομίων είχε αποδείξει ότι η κυβέρνηση, στην ουσία, δεν πωλεί αλλά «πληρώνει» και από πάνω τη Fraport για να παραλάβει με προίκα τα 14 αεροδρόμια-φιλέτα.

Σε επιβεβαίωσή αυτής της εκτίμησης ήλθε πριν λίγες ημέρες η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου για επιβολή Αεροδρομιόσημου, ως νέου τέλους των αεροδρομίων ύψους 13 ευρώ, το οποίο θα επιβαρύνει τα αεροπορικά εισιτήρια και θα καλούνται να το πληρώνουν από τις αρχές του 2017 οι επιβάτες, που θα μετακινούνται από και προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία λειτουργεί η γερμανικη Fraport

Πρόκειται για απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που προβλέπεται από τη σχετική κατάπτυστη και αποικιακή σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Σύμφωνα με αυτή τη σύμβαση, το τέλος των 13 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη θα μπορεί να διατηρηθεί στο συγκεκριμένο ύψος για διάστημα περίπου τεσσάρων χρόνων, και στη συνέχεια προβλέπεται να φτάσει ακόμα και τα 18 ευρώ

Αποδεικνύεται πλέον για άλλη μία φορά ότι η εκχώρηση των 14 περιφερειακών μας αεροδρομίων είναι σε βάρος του λαού και της χώρας και ως εκ τούτου επισύρει στους υπευθύνους πελώριες πολιτικές και βαρύτατες αστικές ποινικές ευθύνες, οι οποίες και θα αναζητηθούν μέχρι τέλος. Η ακύρωση της παράδοσης των αεροδρομίων μας και η αναβάθμιση τους υπό δημόσια ιδιοκτησία και διαχείριση είναι η μόνη λύση.  

Κ.Μ. 

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου