.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Επικοινωνιακή φωτοβολίδα του ΣΥΡΙΖΑ η είδηση περί δέσμευσης περιουσίας του Γ. Αλαφούζου. Για «συγκυριακή συμμαχία» κάποιων καπιταλιστών και ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του κάνει λόγο ο Γ. Αλαφούζος.

Του Γ. Γ.

Την είδηση την διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της «Αυγής». Το έντυπο που πρόσκειται στον Σύριζα μας λέει ότι το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) διέταξε τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου εξ αιτίας του γεγονότος ότι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει καταρχάς ποσά λίγο πάνω από τα 50 εκατομμύρια ευρώ για τις χρήσεις από το 2000 ως το 2012.

Απ’ την πλευρά του ο Γ. Αλαφούζος παίρνει στο «χαλαρά» αυτή την εξέλιξη, δηλώνει ότι δεν έχει κάτι να φοβάται για την κατηγορία της «πιθανολογήθεισας φοροδιαφυγής» που τον βαραίνει και σχετίζει την δίωξη εναντίον του με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.



Περνάει όμως και στην αντεπίθεση βάζοντας έναν μαρκουτσοφόρο που σιτίζεται από το ταμείο του –Πάνος Πολυζωίδης λέγετε- να μιλήσει ποιο συγκεκριμένα.
Το τσιράκι του Αλαφούζου κάνει λόγο για «συγκυριακή συμμαχία» κάποιων «επιχειρηματικών κύκλων» με τον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι στρατεύτηκαν εναντίον του Γ. Αλαφούζου γιατί θίγονται «από την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής στάσης του Σκάι» (Φρέσκο ανέκδοτο κι αυτό).

Προχωράει ένα βήμα παρακάτω ο δημοσιολόγος του Σκάι και μας πιάνει αδιάβαστους. Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο Ταρτίσιο Βεντούρα ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας, ο οποίος ήρθε στην κατοχή του από την μεταβίβαση που του έκανε κάποιος Δόκτωρ Χααλεντ Χαμβι. Ο τύπος αυτός. σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η πλευρά Αλαφούζου, διεκδικώντας νέα άδεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού συμμετέχει στην  «συγκυριακή συμμαχία» με τον ΣΥΡΙΖΑ.
         .

Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία αν και μπορεί να πιθανολογήσουμε ότι κι αυτή είναι μια «φωτοβολίδα» του ΣΥΡΙΖΑ που ρίχτηκε για να εξυπηρετήσει τις επικοινωνιακές του σκοπιμότητες. (Όχι ότι ο καπιταλιστής δεν είναι χωμένος μέχρι το λαιμό στις λοβιτούρες, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο κανένα «καμένο χαρτί» την πληρώνει. Και ο Αλαφούζος δεν δείχνει να εμπίπτει σ’ αυτή την κατηγορία).

Και για να τεκμηριώσουμε αυτή μας την εκτίμηση θα προσφύγουμε στο αρχείο μας για να δούμε τι είχε συμβεί στο παρελθόν όταν στον εκδότη – καναλάρχη είχαν αποδοθεί πολύ σοβαρότατες κατηγορίες.

Ηταν η εποχή που οι εκδοτικές αντιπαραθέσεις Κουρή – Αλαφούζου είχαν φτάσει στα άκρα.
Όταν κάποια στιγμή το Αλτερ φαινόταν ότι πνέει τα λοίσθια και μετέδιδε μόνο πρόγραμμα «κονσέρβα», η πλευρά Αλαφούζου έκανε ότι μπορούσε –με δημοσιεύματα στην «Καθημερινή» και με αναφορές σε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό Σκάι- να βάλει ταφόπλακα σ’ αυτό το κανάλι. Χαρακτηριστικό δημοσίευμα της «Κ»: «Ο Ελληνας φορολογούμενος εξοργίζεται όταν καλείται να πληρώσει παραπάνω φόρους και την ίδια στιγμή ο αρμόδιος υπουργός χαρίζει εκατομμύρια σε ένα εκδότη (σημ, δικιά μας: υπονοούσε τον Κουρή και την υπόθεση που έχουμε σχολιάσει εδώ) για να εξασφαλίσει την πρωτοσέλιδη υποστήριξη μιας φυλλάδας».



Την αντίδραση του Γ. Κουρή την βλέπουμε στην αρχική φωτογραφία που παραθέτουμε και στα καθημερινά δημοσιεύματα της «Αυριανής» που ήταν πυρ και μανία με τον Αλαφούζου. «Μπαγάσα Αλαφούζο κάποιον Καλογερίδη τον ξέρεις; Μήπως θυμάσαι πόσα εικονικά τιμολόγια σου είχε κόψει τότε που είχε στήσει τη μεγάλη απάτη με το Ρουμάνικο εμπορικό στόλο; Αλήθεια πόσα καράβια έφαγες τότε από το Ρουμάνικο Δημόσιο; 12 ή 13; Θα μας πεις εσύ ή θα ρωτήσουμε το στρατηγό Γρυλάκη που σε πήγε στο Βουκουρέστι και δυο άνοιξε τον δρόμο για τη μεγάλη κομπίνα; Πώς μωρέ τα κατάπιες όλα αυτά τα βαπόρια χωρίς να καθίσει ούτε ένα από αυτά στο λαιμό σου και να … σε χάσουμε;», έγραφε σε ένα με το γνωστό της «αυριανικό» στυλ.

Πέρα απ’ αυτό το Alter μετέδιδε συνεχώς σποτάκια όπως αυτό ενώ σε παρέμβαση του στο κανάλι «ΚΟΝΤΡΑ» ο Γιώργος Κουρής (ο «πολιτικώς προδότης της Δημοκρατίας, προσκυνημένος της δικτατορίας, στην περίοδο της οποίας θησαύρισε και δημοσιογραφικώς ένας εκβιαστής και υβριστής και εμπορικώς ένας λωποδύτης της ελεεινής μορφής της εμπορικής πιάτσας με ακάλυπτες επιταγές, με εκβιασμούς και με λαθροχειρίες, οφειλέτης του δημοσίου χρήματος και εκμεταλλευτής του ιδρώτα των εργαζομένων στην επιχείρησή του», σύμφωνα με το «βιογραφικό» του Γ. Κουρή, όπως το είχε παρουσιάσει ο Β. Γιαννόπουλος, -26 Αυγούστου 1980-, όταν είχε ανοίξει αντιπαραθέσεις μαζί του), «στόλισε» με δεκάδες κοσμητικά επίθετα τον Γ. Αλαφούζο. Τα ίδια επανέλαβε και σε δημοσιεύματά του.

Γράφαμε τότε: «Αν δεν είμαστε εντελώς χώρα-μπουρδέλο κάποιος εισαγγελέας πρέπει να μας πει αν αυτά που γράφει στην φυλλάδα του ο Κουρής ισχύουν (και γιατί δεν είχαν γνωστοποιηθεί όταν συνέβησαν) ή διαφορετικά ο Αλαφούζος να τον μηνύσει σαν συκοφάντη».

Ξέρετε το αποτέλεσμα; Ούτε εισαγγελέας είχε αντιδράσει, ούτε ο Αλαφούζος προχώρησε σε κάποια ενέργεια γιατί προφανώς τα βρήκαν παρασκηνιακά Αλαφούζος-Κουρής. (Συνηθισμένες καταστάσεις στον «όμορφο αγγελικό τόπο» που ζούμε).
Οπότε και τώρα θα παιχθεί κάποιο παρασκηνιακό παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης και Αλαφούζου με αποτέλεσμα … ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε.

Υ.Γ: Τα θεμέλια της  Αλαφουζέικης δυναστείας τα έβαλε ο Αριστείδης Αλαφούζος. Είναι ο μόνος πλουτοκράτης που κατέθεσε ένορκα ότι λάδωνε με εκατομμύρια τον τότε πρωθυπουργό Μητσοτάκη (για να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες του. Αυτό το λέμε εμείς. Αυτός ισχυρίστηκε ότι το έκανε γιατί αγαπούσε το κόμμα της Ν.Δ).
Φυσικά και αυτή την καταγγελία την έφαγε το σκοτάδι προς «δόξα» της «αντικειμενικής και αμερόληπτης» «δικαιοσύνης» μας.

πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου