.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Βούρος: "Το γήπεδο θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια"

Σίγουρο, για μια ακόμα φορά, παρουσιάστηκε με δηλώσεις του ο Γιάννης Βούρος σχετικά με το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε στον «NovaΣΠΟΡ FM» πως στο τέλος θα υπάρξουν χαμόγελα, αφού το γήπεδο θα γίνει στον ιστορικό για την ΑΕΚ χώρο.

Για το αν αισθάνεται μόνος στην προσπάθεια για το γήπεδο: «Δεν θα έλεγα ότι είμαι μόνος μου. Πιθανόν να εμφανίζεται έτσι γιατί η διοίκηση της ΑΕΚ έχει προτεραιότητα να βρει χρήματα για να πορευτεί η ομάδα, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό. Δεν αισθάνομαι μόνος γιατί υπάρχει ένα πλήθος οπαδών της ΑΕΚ που συνοδοιπορούν μαζί μου. Δεν είμαι ένας ρομαντικός Δον Κιχώτης. Θα ήταν έτσι αν δεν μπορούσε να γίνει το γήπεδο. Αισιοδοξώ πως στο τέλος θα χαμογελάσουμε και θα δούμε τις κερκίδες να σηκώνονται στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Για τον ρόλο που έχει αναλάβει: «Τα προβλήματα ήταν πολλά και έπρεπε να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια. Εγώ αποτελώ κάτι σαν τον καταλύτη προκειμένου η χημική ένωση να πετύχει αυτή τη φορά. Εμένα αυτό που μου αναλογεί το κάνω. Πρέπει να βρεις τις σκοτεινές πλευρές ενός νομοσχεδίου και να φωτίσεις τα σημεία του ώστε να είναι κατοχυρωμένο από κάθε προσφυγή».

Για το αν οι πολιτικές εξελίξεις φέρνουν καθυστερήσεις: «Δεν νομίζω πως πρόβλημα είναι ποια θα είναι η κυβέρνηση και δεν είναι ανάγκη να υπάρχει μία φίλα προσκείμενη κυβέρνηση προς την ΑΕΚ. Είναι ένα αναπτυξιακό έργο, που αφορά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ενώ θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας».

Για το πώς θα χρηματοδοτηθεί ένα νέο γήπεδο: «Το οικονομικό θέμα του γηπέδου δεν είναι δικό μου, είναι κομμάτι της διοίκησης. Αυτό που πάντως τονίζω σε όλους, στη διοίκηση ή σε υποψήφιους επενδυτές και χρηματοδότες, είναι πως σημασία έχει πού είναι το μαγαζί. Το πού βρίσκεται το γήπεδο, το οποίο προσφέρει και το ανταποδοτικό κομμάτι».

Για τις νομικές ρυθμίσεις που χρειάζονται: «Θα είχαμε τελειώσει στο προηγούμενο νομοσχέδιο που πέρασε πριν 10 μέρες. Περίμενα τη συνεννόηση με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας με την Ερασιτεχνική. Όλες οι πλευρές συμφωνούν, έχουμε αυτή τη διαβεβαίωση και από το Δήμο. Η συνάντηση για την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας που επρόκειτο να γίνει τον Αύγουστο, δεν έχει γίνει μέχρι τώρα και περιμένοντας έχασα δύο μήνες. Όμως και αυτοί οι δύο μήνες ίσως αποδειχτούν χρυσοί γιατί καλύπτουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν θέματα όπως η χρήση γης. Με τη συνάντηση που έκανα με τον πρόεδρο του οργανισμού ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας και το γενικό γραμματέα δασών περιφρουρήσαμε ακόμη περισσότερο το κομμάτι αυτό».

Για το αν συμφωνεί πως ήταν εγκληματική η κατεδάφιση του «Ν. Γκούμας»: «Θα συμφωνήσω. Κάποιοι από μας, που γνωρίζαμε περισσότερο το θέμα, φωνάζαμε να μη γίνει το έγκλημα αυτό. Λέγαμε όχι στην πλήρη κατεδάφιση και πως θα μπορούσαμε να χτίσουμε ένα νέο γήπεδο κομμάτι-κομμάτι. Κατηγορηθήκαμε ως εχθροί της ΑΕΚ και οπισθοδρομικοί και το αποτέλεσμα είναι η ομάδα να είναι τόσα χρόνια χωρίς τίτλους και με διαφυγόντα κέρδη».

Για το αν τελικά είναι εφικτή η κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Νομίζω πως είναι εφικτό να γίνει το γήπεδο. Μπορεί να γίνει. Υπάρχουν 145 υπογραφές βουλευτών σε διακομματικό επίπεδο, θα είναι νόμιμο και όχι παράτυπο. Μέχρι να φύγω από τη Βουλή και να επιστρέψω στην υποκριτική, θα αφιερώσω μεγάλο μέρος του κοινοβουλευτικού μου βίου για να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια».

2011

πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου