.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ


από Πίσσα και πούπουλα

O Σαββίδης εκεί πάνω, έχει «σπρώξει» καμιά 40-50αριά μύρια από τότε που ανέλαβε. Ο «τουίτερ» ψάχνει κι αυτός να βάλουν οι άλλοι και όλο και κάτι βρίσκει. Παλεύει. Ο Φαταούλ,άρχισε ήδη να ξυλώνεται,-ελεώ FFP- και τα πρώτα 20 έπεσαν ως ΑΜΚ.

Ολοι αυτοί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο,κατά βάση προπαθούν να πάρουν το πρωτάθλημα από τα χέρια του Μελισσανίδη, ο οποίος στην ΑΕΚ,τρία χρόνια τώρα έχει βάλει μια τυρόπιτα. Μπορεί και δύο,όπως λένε οι κακές γλώσσες.

Καταλαβαίνετε πολύ καλά, γιατί ο άνθρωπας αυτός τους έχει «κομπολόι» και γιατί πουλώντας αέρα και φύκια,έχει κάνει περιουσία και ζει ανάσκελα, με τους κόπους  τρίτων.


Φυσικά και οι άλλοι, οι προαναφερόμενοι, κορόιδα δεν είναι. Θα έχουν τους λόγους τους ο καθένας, ώστε να βουρλίζονται στον ποδοσφαιρικό βόθρο. Πάντως δεν προσδοκούν κέρδος,από αυτό. Αυτό είναι βέβαιο. Οπως είναι  βέβαιο,πως προσδοκούν κέρδος διά αυτού. Τι έιδους,δεν ξέρω. Και δεν με νοιάζει. Ασχετα με το αν στις τσέπες τους έχουν ΚΑΙ δικά μου λεφτά. Αλλά είμαι ελεήμων και φιλεύσπλαχνος. Και τους συγχωρώ. Πάντα πρέπει να δείχνουμε κατανόηση στους μικρόνοες,που πιάνονται από την ύλη,προκειμένου να μη καταλήξουν στον τετελεσμένο τους λάκο. Αυτόν που είναι περίπου  1 επί 2.

Γίγας ο Μήτσος.  Θα λέγαμε:»η προσωποποίηση της δαιμόνιας (νεο)ελληνικής δράσης εις το «επιχειρείν». Αυτό έψαχναν -και ψάχνουν- να γίνουν στη ζωή τους οι περισσότεροι νεοέλληνες,γι αυτό και φτάσαμε λογικότατα στα μνημόνια.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επενδύεις και να ρισκάρεις ουδέν ποσόν,εις το απολύτως ανυπόληπτο,και ολοένα και πιο αντιεμπορικό ελληνικό προδόσφαιρο. Το οποίο απλά είναι υπόθεση «ολίγων». Μιας κάστας απατεώνων «επενδυτών» και «εγγυητών» και μιας άλλης τεμπελχανάδων οργανωμένων οπαδών που ζουν με το χαρτζιλίκι των πρώτων,προσφέροντας διάφορες «υπηρεσίες» σε δ’αύτους.

Και γύρω-γύρω,κάτι ξεπεσμένες φυλλάδες με κάποιες εκατοντάδες η μερικές χιλιάδες φύλλα,ως τελικό περοτύλιγμα στην οκά τα σάπια ψάρια που πασάρονται ως «πρώτα». Σε έναν καταναλωτή,που όταν δεν καλείται να ψηφίσει σε ακατανόητα δημοψηφίσματα,ψηφίζει απανωτά στο «αν θα μείνει ο κουμπάρος στο Big Brother», ή αν θα αποχωρίσει η «τάδε» από το X Factor. Απορώ πως έχουμε άσφαλτο στους δρόμους και νερό στις βρύσες. Ο καλός θεός της Ελλάδας μάλλον. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο,από μερικές παραλίες,ούζο,μαρίδα και μυρωδιά αντιλιακού σε κακοψημένα κορμιά.

Καλές βουτιές σε όλους εύχομαι. Μέχρι να έρθουν τα μελτέμια και να ξεκινήσει και κανένα πρωτάθλημα της προκοπής,να ζωντανέψουν τα «πιάτα» στις ταράτσες. Γιατί από Ελλάδα,ως συνήθως-θα έχουμε άλλη μια γνωστή «βατραχομυομαχία» μεσ’ σε μια κατσαρόλα με πατάτες «μπλουμ». «Βρυχώνται» οι εδώ «μεγιστάνες» και «εγγυητές», την ώρα που αλλού,τους βλέπουν σαν μια τρίχα από τα αρχίδια τους.

Και ουδείς έχει την απαίτηση,ή την αυταπάτη,να σταθεί ισουψής, όταν δεν κάνει τίποτα για αυτό. Ούτε και να περιμένεις τίποτα από τους τίποτες,στη χώρα του ποτέ. Αλλά να μη μας πουλάνε «σωτηρίες» ο μεν» και «επενδύσεις» οι δε. Είπαμε. Για γέλια είναι. Να κάνουν καμιά βουτιά και αυτοί. Οπως και το πόπολο,το οποίο το «σώζουν», συνεχώς. Πολιτικά,οικονομικά,ποδοσφαρικά, οπαδικά, κλπ. Χορτάσαμε «σωτήρες». Ενας που να υπόσχεται μονόδρομο και μη γυρισμό,δεν υπάρχει; Εναν που δεν τάζει «aller-retour», αλλά μόνο «aller»,δεν θα  δούμε;

πηγή: dailytripes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου