.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΤΑΡΑΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ (ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ)


Σήμερα συμπληρώνεται μια εβδομάδα από την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ένωσης Φίλων ΑΕΚ (βλέπε εδώ) η οποία άσκησε πρόσθετη παρέμβαση στην εκδίκαση της αγωγής μέλους της Ερασιτεχνικής με την οποία ζητείται η ακύρωση της Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη 2015 και άρα του παραχωρητηρίου «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.». Με την ανακοίνωση εκείνη εκτός από τις απαντήσεις που δίνονταν κατατέθηκε επίσηςκαι μια πρόταση/πρόκληση η οποία αφορούσε την απόσυρση της αγωγής αν κατοχυρωνόταν η ιδιοκτησία (και η χρήση) του γηπέδου από την Ερασιτεχνική η οποία είναι και η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου.

Από τότε ως σήμερα δεν έχει (όπως και αναμενόταν άλλωστε) υπάρξει καμία αντίδραση στην πρόταση εκείνη, καθώς η τυχόν αποδοχής της θα σήμαινε είτε τον μετριασμό (στην καλύτερη) είτε την ακύρωση (στην χειρότερη περίπτωση) των σχεδίων για εμπορική εκμετάλλευση του γηπέδου. Σήμερα επανερχόμαστε δημοσιεύοντας ένα κείμενο του μέλους του Σωματείου μας που κατέθεσε την αγωγή ακύρωσης της Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη, η εκδίκαση της οποίας μετατέθηκε για τις 24 Νοέμβρη 2016. Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι πρέπει η «επίσημη ΑΕΚ» οφείλει όχι μόνο να ενημερώσει πλήρως τους ΑΕΚτζήδες αλλά και ν' απαντήσει σ' όλα τα σημεία που έχουν τεθεί. Ακολουθεί το κείμενο.

ΔΙΑΡΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ
ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ
ΜΕΡΟΣ Α: ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΗΠΕΔΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ
 
1ον) Η εγκληματική διοικητική γηπεδική άρνηση του πρωτοφανούς προνομιακού και ευεργετικού χρυσοφόρου ολυμπιακού γηπεδικού λαχείου της Νομοθετημένης δωρεάν ανακατασκευής του σταδίου της ΑΕΚ ως Δημόσιο Ολυμπιακό Έργο του Ν. 2730/25-6- 1999 προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ολυμπιακό γήπεδο για την διεξαγωγή των προημιτελικών, ημιτελικών και ειδικά του πανηγυρικού τελικού του ποδοσφαίρου των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας του 2004 (που ήταν ανειλημμένη υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στην Δ.Ο.Ε. και αποτελούσε αναγκαίο προαπαιτούμενο για την διεκδίκηση, ανάθεση, ανάληψη, διοργάνωση και διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας του 2004 και αποτελούσε εθνικό παραγωγικό, δημιουργικό στόχο Υψίστης Εθνικής Κυβερνητικής Προτεραιότητας και ήταν:

α) η πλέον συμφέρουσα οικονομική, λειτουργική, αποδοτική, διασφαλισμένη, επωφελέστατη μοναδική APIΣΤΗ και ΤΕΛΕΙΑ ιδανική γηπεδική λύση που συνδύαζε όλα τα Συγκριτικά γηπεδικά πλεονεκτήματα και κανένα μειονέκτημα 

β) Αποτελούσε χρυσή ιστορική ευκαιρία «Θεόσταλτο γηπεδικό δώρο» να αποκτήσει ο σύλλογος εντελώς δωρεάν ένα υπερσύχρονο στάδιο υψηλών ολυμπιακών προδιαγραφών πάνω από 50.001 θέσεων-απαραίτητος και αναγκαίος όρος για την τέλεση του τελικού- που θα προσέφερε κολοσσιαίο Στρατηγικό ανταγωνιστικό γηπεδικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων και δεσπόζουσα κυριαρχική θέση στο αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας και θα προσέδιδε προωθητική πολλαπλασιαστική δυναμική ανάπτυξης, επέκτασης, μεγέθυνσης εκτόξευσης και απογείωσης του συλλόγου σε ανώτερο επίπεδο λειτουργίας και δράσης.

ΕΓΙΝΕ συνειδητά, προμελετημένα και μεθοδευμένα για αδίστακτους, αθέμιτους, τυχοδιωκτικούς γηπεδικούς κερδοσκοπικούς σκοπούς σε βάρος των μεγίστων ζωτικών γηπεδικών συμφερόντων και δικαιωμάτων του σωματείου που ούτε ο πιο άσπονδος αντίπαλος εχθρός του σωματείου θα αποτολμούσε και θα σκεφθόταν ακόμη.

2ον) Η Νομοθετημένη δωρεάν ανακατασκευή ως δημόσιο ολυμπιακό έργο του Ν.2730/25- 6-1999 που εξυπηρετούσε κατά τον καλύτερο δυνατό και ΑΡΙΣΤΟ τρόπο τα μέγιστα ζωτικά γηπεδικά συμφέροντα και δικαιώματα του σωματείου «Έστεκε εμπόδιο» στα αδίστακτα αυτοκαταστροφικά εγκληματικά ιδιωτικά κερδοσκοπικά γηπεδικά, σχέδια σε βάρος των συμφερόντων του σωματείου καθόσον όλες οι απαραίτητες και αναγκαίες διαδικασίες (σχέδια, μελέτες, άδειες, δημοπρασίες αναθέσεις, χρηματοδοτήσεις, κατασκευές, επιβλέψεις κτλ.) θα αναλαμβάνοντο και θα εκτελούντο από τα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα της πολιτείας (υφυπουργείο αθλητισμού, Γ.Γ.Α. οργανισμό Αθήνα 2004 και επιτροπή διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας που εστεγάζετο στο διοικητικό κτίριο της Πειραϊκής-Πατραϊκής 700 μέτρα από το γήπεδο) και επρόκειτο για αμιγή αθλητική ολυμπιακή γηπεδική ανακατασκευή προορισμένη να εξυπηρετήσει την πανηγυρική τέλεση του τελικού του ποδοσφαίρου της Ολυμπιάδας, χωρίς καμία συμμετοχή, ανάμειξη και εμπλοκή του σωματείου και χωρίς καμιάς απολύτως διοικητικής κερδοσκοπικής ευκαιρίας και προοπτικής.

Τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά διοικητικά γηπεδικά σχέδια προέβλεπαν ιδιωτική ανακατασκευή με ιδιωτική αυτοχρηματοδότηση ενός ιδιωτικού αθλητικού εμπορικού συγκροτήματος για να κερδοσκοπήσουν από δύο πηγές. Αφ’ ενός μεν από τον κατασκευαστικό τομέα όπου (τα σχέδια, μελέτες, άδειες, αναθέσεις, χρηματοδοτήσεις, κατασκευές, επιβλέψεις κτλ) θα διενεργούντο από την διοίκηση (τον πρόεδρο) όπου είχε λάβει γενική λευκή εξουσιοδότηση διαχείρισης σαν να ήταν ιδιωτική του περιουσία, όπου με τα γνωστά κατασκευαστικά τεχνάσματα: συμμετοχή, προμήθειες, μίζες, υπερτιμολογήσεις κτλ θα κερδοσκοπούσε ανεξέλεγκτα. Αφ’ ετέρου θα κερδοσκοπούσαν μακροχρόνια σταθερά τουλάχιστον για μισό αιώνα από την εμπορική εκμετάλλευση και οικονομική διαχείριση του όλου αθλητικού, εμπορικού συγκροτήματος.

Γι’ αυτό ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ και ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΑΝ έντονα, ανένδοτα και αδιάλλακτα την προνομιούχο νομοθετημένη δωρεάν ανακατασκευή του ως Δημόσιο Ολυμπιακό έργο και την αντικατάσταση της από τα ιδιωτικά αυτοκατασκευαστικά σχέδια της διοίκησης και ΖΗΤΗΣΑΝ την κατάργηση της.

ΜΕΡΟΣ Β: ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΝΤΑΞΗ, ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ Ν.2730/25-6-1999

1ον)α) Με καταιγιστική μονοπωλειακή προπαγανδιστική γηπεδική παραπληροφόρηση, διαστροφική, διαστρέβλωση της γηπεδικής αλήθειας και με μεθοδευμένη αποσιώπηση και απόκρυψη της Νομοθετημένης δωρεάν ανακατασκευής του γηπέδου ως Δημόσιο Ολυμπιακό έργο την κατάπνιξή της και την φραγή της δημιούργησε ψευδείς γηπεδικές εικόνες και παραστάσεις τις οποίες εντύπωσε στις σκέψεις και τις συνειδήσεις των φιλάθλων.

β) Με τις υποσχέσεις 1200 θέσεων εργασίας που προορίζονταν για τους οπαδούς και με τον κόσμο πλήρως παραπληροφορημένο και στερημένο της αυθεντικής γηπεδικής αλήθειας και αποκλεισμένο από την πρόσβαση της γηπεδικής αντικειμενικής ενημέρωσης και με προπαγανδιστική δημαγωγική εκθείαση και εγκωμίαση,διαφήμιση και προβολή μονομερώς των αυτοκαταστροφικών ιδιωτικών ιδιοτελών διοικητικών γηπεδικών σχεδίων ως δήθεν μεγαλόπνοων, πρωτοπορειακών ανακτορικών παλατιών κ.λ.π. για να παραπλανήσει τον κόσμο και να γίνουν αποδεκτά από την οικογένεια του συλλόγου για να μη προβληθούν διαφωνίες αντιδράσεις και αντιστάσεις και αποτρέψει το επιχειρούμενο γηπεδικό έγκλημα σε βάρος των μεγίστων ζωτικών συμφερόντων του σωματείου.

γ) Με σκοτεινό, βρώμικο, επαίσχυντο και επονείδιστο γηπεδικό παρασκήνιο και με ασύστολες γηπεδικές ψευδολογίες ΚΑΤΑΦΕΡΕ μετά από 3 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό της Αθήνας να ΑΠΟΣΥΡΕΙ να ΑΠΕΝΤΑΞΕΙ να ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ να ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕΙ και να ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ το γήπεδο από τις ευεργετικές διατάξεις του Ολυμπιακού Ν. 2730/25-6-1999 που ήταν ενταγμένο και την διαχείριση του από την διοργανωτική επιτροπή των ολυμπιακών αγώνων και να το εντάξει στις διατάξεις του άρθρ. 19 του Ν. 3044/27-8-2002 και στην προσωπική του διαχείριση όπως ακριβώς το ζήτησε που ήταν μια νομοθετική ρύθμιση για ιδιοκατασκευή με ιδιωτική αυτοχρηματοδότηση ενός ιδιωτικού αθλητικού εμπορικού πολυλειτουργικού συγκροτήματος που θα διαχειρίζετο και θα εκμεταλλεύετο από την κερδοσκοπική ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε.

2ον) Οι διατάξεις του άρθρ. 19 όχι μόνον δεν ήταν χρήσιμες και ωφέλιμες αλλά τουναντίον ήταν επιβλαβέστατες, επαχθέστατες, δυσμενέστατες, αυτοκτονικές, αυτοκαταστροφικές, υφαρπακτικές, εγκληματικές, γηπεδοκτονικές σε βάρος των γηπεδικών συμφερόντων και δικαιωμάτων του σωματείου όπως απεδείχθη στην πράξη και την εφαρμογή τους. 

α) Άνοιξαν τις πύλες της «κολάσεως» και οδήγησαν στο γηπεδικό Βατερλό, στην ολοσχερή καθολική κατεδάφιση στην γηπεδική πανωλεθρία και συντριβή, στην γηπεδική τραγωδία και συμφορά και στο γηπεδικό ολοκαύτωμα στον βωμό των ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων, αφήνοντας πίσω ερείπια και συντρίμμια καμένη γη, κρανίου τόπο. Μετέτρεψαν την «ευλογία και την χάρη του θεόσταλτου» ολυμπιακού γηπεδικού δώρου και χρυσοφόρου ολυμπιακού λαχείου σε ανάθεμα και κατάρα. Άφησαν το σωματείο άστεγο, ξεριζωμένο ξεκληρισμένο, απογυμνωμένο, εκτοπισμένο, υπερχρεωμένο και καταχρεωμένο από την κατεδάφιση, τα σχέδια και τις μελέτες, χρησιμοποίησαν το σωματείο σαν κερδοσκοπικό πειραματόζωο στις τυχοδιωκτικές κερδοσκοπικές τους διαθέσεις καταδολιεύοντας φαλκιδεύοντας, απεμπολώντας, καταστρατηγώντας, υπονομεύοντας, αντιστρατεύοντας, καταπατώντας και καταργώντας τα μέγιστα ζωτικά γηπεδικά συμφέροντα και δικαιώματα του σωματείου προκειμένου να κερδοσκοπήσουν αθέμιτα. 

β) «Αχ κατακαημένη ΑΕΚ Τι σε έμελλε να πάθεις» από κακοήθεις, κακόβουλους, αδίστακτους, κερδοσκοπικούς παράγοντες που παρεισέφρυσαν στους κόλπους σου και αναρριχήθηκαν στην διοίκησή σου. Και οι λεγόμενοι «θεματοφύλακες» σου τι έκαναν;

Έχουμε όλοι μας αναλογική ευθύνη και κανένας μας δεν απαλλάσσεται. Οι διαπρύσιοι κήρυκες και ένθερμοι υποστηρικτές βέβαια έχουν πελώρια ευθύνη οι δε υπόλοιποι βέβαια μικρότερη διότι δεν κατορθώσαμε να αποτρέψουμε το αποτρόπαιο γηπεδικό έγκλημα. Αλλά πως να το πετύχουμε; αφού τα πάντα στο διοικητικό περιβάλλον έχουν διαβρωθεί, διαπλεχθεί, εκφαυλισθεί, εκμαυλισθεί και διαφθαρεί και απαιτείτο γενικό καθαρτήριο εξορκισμός, εξαγνισμός, γενική αποστείρωση και εκτεταμένη απολύμανση για να εκκαθαρισθεί το νοσηρό και τοξικό διοικητικό περιβάλλον που κατατρώγει σαν το σαράκι το σωματείο.

γ) Άφησαν την Μάνα ΑΕΚ κλαίουσα, οδυρόμενη, θρηνούσα, μοιρολογούσα, αναθεματίζουσα απαρηγόρητα την ώρα και την στιγμή, της ολοσχερούς κατεδάφισης αλλά και την στέρηση της Νομοθετημένης, δωρεάν, ανακατασκευές ως δημόσιο ολυμπιακό έργο που από μόνη της είχε εξασφαλίσει και της δημιούργησαν την γηπεδική πανωλεθρία, γηπεδική τραγωδία και συμφορά με τις ολέθριες επιδράσεις και τους αδίστακτους τυχοδιωκτικούς παράγοντες που της επέφεραν αυτή την συμφορά. Τι σας έφταιξα; Πότε σας αδίκησα; Μήπως δεν σας έδωσα αναγνωρισιμότητα, προβρλή και διαφήμιση; Μήπως δεν άνοιξαν στο όνομά μου διάπλατα όλες οι πόρτες προώ6ησης και προαγωγής των προσωπικών, επιχειρηματικών, συμφερόντων σας και κοινωνικής και οικονομικής ανέλιξης σας; ΓΙΑΤΙ με απογυμνώνετε; ΓΙΑΤΙ με αφαιρείτε τις αθλητικές εγκαταστάσεις; ΓΙΑΤΙ με κάνετε «έξωση» και βγάζετε την Μάνα σας από το σπίτι της; ΓΙΑΤΙ με πετάξατε στο δρόμο; ΓΙΑΤΙ με δολοφονείτε ζωντανή με αυτό τον γηπεδικό εγκληματικό τρόπο; ΓΙΑΤΙ γίνατε αδίστακτοι τυχοδιώκτες με κερδοσκόποι επάνω στο σώμα της Μάνας ΑΕΚ και το σκυλεύετε;

ΜΕΡΟΣ Γ’: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ (ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ) ΑΡΘΡΑ 42 και 43 Ν.4277/1-8-2014. 

1ον) Με την Νομοθετική ρύθμιση των διατάξεων των άρθρων 42 και 43 του Ν.4277/1-8-2014 (εμπνευστές και συντάκτες των οποίων ήταν οι συνεργάτης της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε. με την αγαστή συνεργασία και πρόθυμη συμφωνία της διοίκησης του σωματείου ρυθμίζεται το κανονιστικό πλαίσιο με το οποίο θα ανεγερθεί το νέο γήπεδο για να εκπληρωθούν οι καταστατικοί σκοποί του σωματείου (η γηπεδική στέγαση όλων των αθλητικών τμημάτων του σωματείου) και η ανέγερση κέντρου αθλητισμού μνήμης και πολιτισμού με την επωνυμία «Αγία Σοφία-Νέα Φιλαδέλφεια» και γηπεδική έκταση συνολικού εμβαδού 29,121 τ.μ. περίπου παραχωρείται στο σωματείο κατά χρήση διοίκηση και διαχείριση για τους αναφερθέντας σκοπούς: 

α) την εκπλήρωση του καταστατικού τουσκοπού, ως πρωτοπράξια και 

β) την ανέγερση του αθλητικού κέντρου μνήμης και πολιτισμού. 

2ον) Οι διατάξεις των παραγρ. 2,3 και 4 του άρθρου 56 και του δεύτερου και τρίτου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 67 του Ν. 2725/1999 δεν εφαρμόζονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του άρθρου αυτού. Οι διατάξεις του άρθρου 42 αποτελούν νομικό πλαίσιο κατάργησης, στέρησης και απώλειας της ιδιοκτησιακής κυριότητας, του γηπεδικού χώρου του σωματείου και κατάργησης και στέρησης της Νομικής Προστασίας του σωματείου από τον αθλητικό Ν. 2725/1999 και αποτελούν έναν ιδιώνυμο διωγμό του σωματείου που ζήτησαν από κοινού η Δικέφαλος 1924 Α.Ε. και η διοίκηση του σωματείου διότι α) ΑΙΡΕΤΑΙ, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ και ΑΠΟΛΥΤΑΙ το αποκτηθέν από το 1934 δικαίωμα ιδιοκτησιακής κυριότητας του οικοπεδικού χώρου των 26,6 στρεμμάτων το οποίο κρατικοποιείται, μετατρέπεται σε δημόσιο ακίνητο και δημόσια περιουσία στο οποίο προστίθενται επί πλέον 3,6 στρέμματα του δημοσίου τα οποία αποτελούν μαζί ένα ενιαίο δημόσιο γηπεδικό οικόπεδο 29,21 στρεμμάτων το οποίον παραχωρείται κατά χρήση διοίκηση και διαχείριση στο σωματείο «για την εκπλήρωση του καταστατικού του σκοπού (γηπεδική στέγαση όλων των αθλητικών τμημάτων του) και την ανέγερση στην έκταση αυτή αθλητικού κέντρου μνήμης και πολιτισμού με την επωνυμία Αγία Σοφία.

Το αντιφατικό και παράδοξο είναι ότι η γηπεδική έκταση των 26,6 στρεμμάτων από τα 29,12 στρεμμάτων που παραχωρείται στο σωματείο κατά χρήση κτλ. για την εκπλήρωση του καταστατικού του σκοπού ανήκε ιδιοκτησιακά στο σωματείο που διέθετε την ιδιοκτησιακή κυριότητα του γηπεδικού χώρου από το 1934 και ο τίτλος κυριότητας απεκτήθη στα πλαίσια της προσφυγικής νομοθεσίας αποκατάστασης προσφύγων και προσφυγικών σωματείων κτλ. που είχε παραχωρηθεί. Είχε μεταγράφει στα βιβλία μεταγραφών του υποθηκοφυλακείου Αθηνών στο βιβλίο 1326 με αύξοντα αριθμό 386 την 11 ην Φεβρουάριου του 1947 και μετά από 80 χρόνια το σωματείο χάνει την ιδιοκτησία της προσφυγικής του αποκατάστασης την οποίαν μετατρέπουν σε δημόσια περιουσία και δημόσιο ακίνητο όπως μεθόδευσαν η τοποτηρητική διοίκηση και η κερδοσκοπική ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.. Είναι απίστευτο, αδιανόητο και διαστροφικό. Πρόκειται για κατάφωρη, άδικη, και ανήθικη προσβολή της γηπεδικής παράδοσης του συλλόγου. Για ιεροσυλία και βεβήλωση των ιερών και των αγίων του σωματείου και προσβολή των νομίμων κεκτημένων γηπεδικών δικαιωμάτων του σωματείου που συγκλονίζουν την ψυχή, του κάθε ΑΕΚτζή που δύναται να αντιληφθεί τις γηπεδικές μηχανορραφίες, αλχημείες, και δολοπλοκίες και ραδιουργίες υφαρπαγής.

β) Καταργούνται και δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 56 και 57 του αθλητικού Ν. 2725/1999 ειδικά για το σωματείο που προβλέπουν είσπραξη μισθώματος του σωματείου 15% επί των διαφημίσεων του γηπέδου και μίσθωση γηπεδικής χρήσης με ποσό που ισούται με το εκάστοτε ισχύον ποσοστό μισθώματος για γυμναστηρίων.

Είναι ψευδείς και παραπλανητικές οι διατάξεις της αιτιολογικής έκθεσης που αναφέρονται στις «παρεκκλίσεις του Ν. 2725/1999 που αφορούν την σχέση του σωματείου ως αρχικού δικαιούχου των αθλητικών εγκαταστάσεων με τον φορέα διαχείρισης και ρυθμίζουν ομοιοτρόπως με άλλα ιστορικά σωματεία Ο.Σ.Φ.Π., Π.Α.Ο., Λάρισα κτλ. όλα τα συναφή σχετικά ζητήματα». Στις περιπτώσεις γηπέδου Καραϊσκάκη, Λάρισας και προφανώς στον Βοτανικό δεν ήταν ιδιοκτησίες των αντίστοιχων ερασιτεχνικών σωματείων ούτε διέθεταν εκεί αθλητικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Ήταν δημόσια περιουσία και δημόσιο ακίνητο που παραχωρήθηκαν αντιστοίχως κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στα αντίστοιχα ερασιτεχνικά σωματεία για την κατασκευή γηπέδων και από ότι γνωρίζω για το «Καραϊσκάκη» προ βλέπεται μίσθωμα.

Αντίθετα το σωματείο της ΑΕΚ διέθετε ιδιοκτησιακή κυριότητα επί του γηπεδικού οικοπέδου και ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις. Είναι εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις και αυτό παραβλέπεται και παρακάμπτεται.

γ) Οι διατάξεις του άρθρου 42 αποτελούν την πλέον επαχθέστατη, επιβλαβέστατη και δυσμενέστατη γηπεδική λύση για το σωματείο διότι στερεί, την ιδιοκτησιακή κυριότητα του γηπεδικού χώρου και του επιβάλλει στέρηση Νομοθετικής Προστασίας του αθλητικού Ν. 2725/1999. Επιδεινώνεται ακόμη παραπέρα η θέση του σωματείου.Παρ’ όλο που επιβάλλει ως πρωτοπραξία την εκπλήρωση του καταστατικού του σκοπού (την γηπεδική στέγαση όλων των αθλητικών τμημάτων του σωματείου) και την ανέγερση του Αθλητικού Κέντρου Μνήμης και Πολιτισμού εν τούτοις η κερδοσκοπική ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε. αγνόησε πλήρως την ύπαρξη του σωματείου και των ζωτικών γηπεδικών αναγκών του, συμφερόντων και δικαιωμάτων του και σχεδίασε και κατάρτισε γηπεδικά σχέδια που προβλέπουν μόνον γήπεδο ποδοσφαίρου και διάφορες λοιπές παράπλευρες εμπορικές κερδοσκοπικές εκμεταλλεύσεις, αφήνοντας το σωματείο για πάντα άστεγο, ξεριζωμένο, ξεκληρισμένο, εκτοπισμένο, πεταγμένο στον δρόμο υπερχρεωμένο, νεοπροσφυγικό και οδηγείται στην αθλητική και οικονομική ασφυξία, στον μαρασμό, στον οικονομικό στραγγαλισμό, στην παραλυσία, στην θανατική καταδίκη και την ληξιαρχική πράξη θανάτου του και τον αφανισμό του.

Παρ’ όλο που στην συνάρτηση κατασκευής του έργου συμμετέχουν οι τρείς κλασικοίπαράγοντες (έδαφος=οικόπεδο, κεφάλαιο=χρηματοδότηση και εργασία=όλες οι μορφές της) και στο όνομα του σωματείου προσφέρεται το οικόπεδο και 20.000.000 ευρώ της χρηματοδότησης που αποτελεί το 1/2 περίπου του συνολικού κόστους και ίσως πολύπερισσότερο του κόστους για τις αμιγείς αθλητικές εγκαταστάσεις, εντούτοις το σωματείο παρ’ ότι συμμετέχει κατά το 1/2 του συνολικού κόστους του έργου (γήπεδο και το μισό κόστος κατασκευής των αμιγών αθλητικών εγκαταστάσεων) αποκλείεται παντελώς και από την γηπεδική στέγαση, και από την γηπεδική συνδιοίκηση, συνεκμετάλλευση και συνδιαχείριση και συλλειτουργία. Τέτοιοι επαχθείς, επιβλαβείς και δυσμενείς όροι δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτοί.

ΜΕΡΟΣ Δ. ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ

1ον) Το παραχωρητήριο-δωρητήριο είναι ένα συμβατικό κείμενο εκτελεστικού χαρακτήρα, και για να τεθεί σε ισχύ και εφαρμογή πρέπει να είναι σύννομο και να εγκριθεί και επικυρωθεί σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία από την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών του σωματείου. Να εξυπηρετεί τα γηπεδικά συμφέροντα, δικαιώματα, και τις γηπεδικές ανάγκες του σωματείου σύμφωνα με το άρθρο 5 του καταστατικού και το άρθρο 7 του αθλητικού Ν. 2725/ 1999 και να συντρέχει η εγκριτική απόφαση του συγκροτηθέντος κατά το άρθρο 875 του κώδικα πολιτικής δικονομίας δικαστηρίου (Εφετείου Αθηνών).

2ον) Έχει συνταχθεί και υπογράφει παράτυπα, παράνομα και καταχρηστικά καθ’ υπέρβαση της εξουσιαστικής διοικητικής δικαιοδοτικής αρμοδιότητας από την διοίκηση και κρατείται απόκρυφη, απόρρητη και μυστική και είναι εντελώς άγνωστη στο καθ’ ύλην αρμόδιο ανώτατο διοικητικό όργανο της Γ.Σ. του σώματος της κοινωνίας μελών του σωματείου. Εζητήθησαν πληροφορίες από το Δ.Σ. για το περιεχόμενο του παραχωρητηρίου προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη και γνώμη και απερρίφθησαν περιφρονητικά και αλαζονικά και ουδεμία συζήτηση εγένετο. Εκρατήθη μυστικό και άγνωστο λες και ήταν ιδιωτική προσωπική ιδιοκτησία τους.

3ον) Το γεγονός ότι προσπαθούσαν στα μουλωχτά και απόκρυφα με πλήρη άγνοια της Γ.Σ. να το περάσουν δημιουργούσε βάσιμες υποψίες ότι το παραχωρητήριο περιείχε επαχθείς όρους για το σωματείο και προφανώς γι’ αυτό το λόγο εκρατείτο μυστικό απόρρητο και άγνωστο από την Γ.Σ. και γι’ αυτό δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία.

4ον) Η σύμβαση παραχώρησης (παραχωρητήριο- δωρητήριο) περιέχει επιβλαβέστατους, επαχθέστερους και δυσμενέστατους, για το σωματείο όρους υφαρπαγής που επιφέρουν ολέθριες συνέπειες και καταστροφικές αρνητικές επιπτώσεις στο θεμελιώδες δικαίωμα, γηπεδικής στέγασης του σωματείου που αποτελεί οξυγόνο αναπνοής και πηγή ζωής για την επιβίωση του σωματείου.

5ον) Η σύμβαση παραχώρησης είναι μονομερής, ετεροβαρής, λεόντια χωρίς αμοιβαιότητα κοινών συμφερόντων επαχθέστατη που επιφέρει δυσβάστακτες ολέθριες και καταστροφικές συνέπειες στο σωματείο και δημιουργεί ένα σύστημα νομικής γηπεδικής «δουλείας» σε βάρος μονομερώς μόνον του σωματείου με υπέρμετρες και καθολικές παραχωρήσεις στην ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε. για νεοαποικακή και νεοφεουδαρχική οικονομική εκμεταλλευτική «δουλεία» και διαχείριση σε βάρος των συμφερόντων του σωματείου και δημιουργούν ένα μόρφωμα γηπεδικής νομικές «δουλείας» σε βάρος μονομερώς, μόνον του σωματείου το οποίον «αλυσοδένει» για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα 49 χρόνων το οποίον αφήνει άστεγο, ξεριζωμένο, απογυμνωμένο, ξεκληρισμένο, πεταγμένο στον δρόμο, νεοπροσφυγικό, υπερχρεωμένο μη έχοντας, που την κεφαλή κλίναι, εγκαταλειμμένο ανάλγητα, έρημο και απροστάτευτο φτωχό και ορφανεμένο από τις αθλητικές του εγκαταστάσεις. Τέτοια καταληστευτική γηπεδική λύση μπορεί να γίνει αποδεκτή;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

1ον) Είναι πρωτάκουστο, απαράδεκτο και ασυμβίβαστο προς τα χρηστά συναλλακτικά ήθη και  τις συναλλακτικές δοσοληψίες:

α) το σωματείο να συμμετέχει στην συνάρτηση κατασκευής του νέου γηπέδου με το οικόπεδο και με 20.000.000€ που αποτελεί το 1/2 της συνολικής χρηματοδότησης της κατασκευής περίπου και να μην εξασφαλίζει γηπεδική στέγαση για τα αθλητικά τμήματά του και να στερείται οποιουδήποτε γηπεδικού δικαιώματος και χρήσης και παραμένει άστεγο, ξεριζωμένο, εκτοπισμένο, ξεκληρισμένο, απογυμνωμένο, υπερχρεωμένο, ξεσπιτωμένο, πεταμένο στο δρόμο, νεοπροσφυγικό και 

β) Η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ που συμβάλλει στην κατασκευή με το 1/2 του συνολικού κόστους διαθέτει την καθολική χρήση, διοίκηση και διαχείριση για 49 χρόνια και είναι ΜΟΝΟΦΑΓΙΚΗ. Αυτοί οι επαχθέστατοι δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτοί και αποτελούν τους βασικούς μόνον λόγους διαφωνίας, ενστάσεων και δικαστικών παρεμβάσεων για την ακύρωσή τους.

2ον) Είναι ψευδέστατες, κακόβουλες και κατασυκοφαντικές οι διάφορες διαρροές ότι «είμαι πολέμιος του νέου γηπέδου». 

α) Ήμουνα υπέρμαχος της χρυσής ιστορικής ευκαιρίας της Νομοθετημένης δωρεάν ανακατασκευής του γηπέδου ως Δημόσιο Ολυμπιακό έργο του Ν. 2730/25-6-1999 και πολέμιος των διοικητικών γηπεδικών σχεδίων για ιδιωτική αυτοκατασκευή με αυτοχρηματοδότηση ενός ιδιωτικού πολυλειτουργικού αθλητικοεμπορικού συγκροτήματος και έχω μάλιστα δημοσιεύσει σχετικά πάνω από 60 ενημερωτικές επιστολές.

β) Είμαι υπέρμαχος του νέου γηπέδου χωρίς όμως τους επαχθέστατους, δυσμενέστατους και επιβλαβέστατους όρους σε βάρος του σωματείου. Είμαι υπέρ της γηπεδικής στέγασης του σωματείου όπως άλλωστε επιβάλλει και ο Νόμος και υπέρ της αναλογικής χρήσης διοίκησης και διαχείρισης εκμετάλλευσης και με αναλλοίωτη και αλώβητη την ιδιοκτησία του γηπεδικού χώρου όπως παραδόθηκε από το 1934.
(Σημείωση: Το κείμενο προσυπογράφει και η Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων ΑΕΚ).

Αργυρόπουλος Βασίλειος
30 Σεπτέμβρη 2016
 

πηγή: aekwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου