.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Δημοσιογραφικός Αμοραλισμός του Αλέξανδρου Ζορμπά




Δημοσιογραφικός Αμοραλισμός

Η Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα είναι μία πόλη που αλλάζει. Κενά, παραλείψεις και κακοί προγραμματισμοί προηγούμενων περιόδων διορθώνονται.  Από μεγάλα έργα πνοής μέχρι μικρές καθημερινές παρεμβάσεις, η Δημοτική αρχή με προγραμματισμό και σχέδιο υλοποιεί σταδιακά το πρόγραμμα της για την σταδιακή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της.

Νέοι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ανέγερση δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, ανάπλαση  και δημιουργία παλαιών και νέων γηπέδων ποδοσφαίρου, ανάπλαση πλατειών σε όλο τον Δήμο είναι μερικά από τα μεγάλα έργα για του λιλιπούτειους πολίτες αυτού του Δήμου.


Έργα που χρόνιζαν στα συρτάρια είτε του Δήμου είτε της Περιφέρειας επίσης δρομολογούνται με απτά αποτελέσματα. Η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για την ανάπλαση του άλσους, την δημιουργία νόμιμου αναψυκτηρίου εντός αυτού, η τακτοποίηση του ρέματος του Ποδονίφτη, η τοποθέτηση υπόγειων κάδων στην πιο κεντρική πλατεία του Δήμου μας, η λειτουργία του Ηρώδειου Πάρκου στην Νέα Χαλκηδόνα, η ασφαλτόστρωση δρόμων σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου μας.

Ουδείς ισχυρίζεται ότι τα προβλήματα της πόλης λύνονται με αυτά τα έργα, ουδείς όμως δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στα έργα που υλοποιούνται ή δρομολογούνται. Καθήκον του πολίτη είναι να ζητά μονίμως την βελτίωση της πόλης του, την μεγαλύτερη ταχύτητα στην υλοποίηση των έργων. 

Να σημειωθεί δε, ότι όλα αυτά τα έργα υλοποιούνται αρκετά μακριά σε χρονικό προσδιορισμό από την εποχή των παχιών αγελάδων. Σε μία περίοδο που η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των Δήμων σε όλη την επικράτεια είναι ένα σοβαρό δομικό πρόβλημα στην υλοποίηση του προγράμματος οποιασδήποτε Δημοτικής Αρχής.

Δυστυχώς ο δημοσιογραφικός αμοραλισμός στην πόλη μας από τις τοπικές εφημερίδες περισσεύει. Διαβάζουμε και διαβάζω συνεχώς άρθρα για την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής χωρίς να αναγνωρίζεται ή να σημειώνεται ούτε ένα έργο αυτής της παράταξης.

Πόσω δε μάλλον όταν όλα αυτά γράφονται από δημοσιογράφους που ασκούν το λειτούργημα τους από το σπίτι τους, μη εμφανιζόμενοι ουδέποτε σε κανένα Δημοτικό Συμβούλιο, σε εγκαίνια έργων, σε κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Διαβάζουμε άρθρα με έντονο λαϊκισμό και εμπάθεια χωρίς ίχνος πολιτικής θέσης.

Αν ο Δήμαρχος πχ έβγαλε selfie με παιδιά. Η selfie γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης  και βήμα για να εξαχθεί το συμπέρασμα της πολιτικής ανικανότητας του Δημάρχου.

Φτάσαμε να διαβάσουμε ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα μικρά παιδιά που έλαβαν χώρα τον Σεπτέμβρη σε κεντρικές πλατείες του Δήμου μας έφεραν σκουπίδια στις πλατείες και θα ήταν προτιμότερο να μην υλοποιηθούν.

Διαβάσαμε ότι η συναυλία του κ. Περίδη στο ΠΠΙΕΔ δεν ήταν δωρεάν καθώς πλήρωσε ο Δήμος για την πολιτιστική αυτή εκδήλωση άρα και ο πολίτης. 

Διαβάσαμε ότι στην συναυλία της κ. Φαραντούρη ήταν λιγότερες καρέκλες από αυτές που τελικά χρειάστηκαν. 

Όλοι αυτοί οι «δημοσιογράφοι» που έγραψαν αυτά τα άρθρα ουδέποτε ασχολήθηκαν με την χρησιμότητα αυτών των εκδηλώσεων  και τι αποδοχής έτυχαν από τους πολίτες, παρά μόνο φρόντισαν να ασκήσουν κριτική για τις παραλείψεις ή τις αστοχίες.

Προφανώς και για να εναντιώνονται σε τέτοιου είδους «σπατάλες» θεωρούν ότι δεν πρέπει να διοργανώνονται  πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η πνευματική αναζωογόνηση των πολιτών είναι περιττή.

Διαβάζουμε ότι η εναντίωση της Δημοτικής Αρχής στο υπάρχον σχέδιο του γηπέδου (χωρίς βελτιώσεις) είναι σημάδι ιδεολογικών αγκυλώσεων.

Όταν αλλάζει άρδην και εξ΄ολοκλήρου όλο το ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ προ ετών κυκλοφοριακό σχέδιο της πόλης μας και έρχεται στην επιφάνεια ένα νέο σχέδιο που αντί να εντάξει το γήπεδο στην πόλη, εντάσσει την πόλη στο γήπεδο.

 Όταν γίνονται υπογειοποιήσεις απλά για να διευκολυνθεί η είσοδος οχημάτων στο νέο γήπεδο χωρίς να υπολογίζονται οι συνέπειες αυτής της υπογειοποίησης για τους πολίτες.  

Προφανώς μία μεγάλη κατασκευή, είτε αυτό λέγεται γήπεδο, είτε εμπορικό κέντρο δημιουργεί θετικά και αρνητικά στοιχεία στην πόλη που θα ενταχθεί. Η προσπάθεια να αμβλυνθούν  τα προβλήματα και τα αρνητικά στοιχεία που θα επιφέρει στην πόλη θεωρείται ιδεολογική αγκύλωση ή κορυφαίο καθήκον της Δημοτικής αρχής?

Καθήκον της Δημοτικής Αρχής είναι να προστατεύει και να διεκδικεί για τους πολίτες την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους με παρεμβάσεις στην πόλη ακόμα και σε κεντρική πολιτική σκηνή στο μέτρο του δυνατού.

Προφανώς ο έλεγχος και η κριτική είναι και θεμιτός και επιτακτικός. Πρέπει όμως να γίνεται με πολιτικά κριτήρια και όχι με λαϊκίστικα και συχνά χωρίς ίχνος πολιτικής σκέψης άρθρα. Η κριτική πρέπει να απονέμει τα τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις, τις αστοχίες  και τις κωλυσιεργίες ταυτόχρονα με την ανάδειξη του έργου.

Οι πολίτες όσο και να λοιδορούν, να σπιλώνουν και να λαϊκίζουν κάποιοι αμοραλιστές “δημοσιογράφοι” έχει μάτια και βλέπει. 

Βλέπει και τα θετικά βλέπει και τα αρνητικά αυτής της Δημοτικής αρχής.

ΒΛΕΠΕΙ.

*Το κείμενο όπως και όλα τα άλλα άρθρα που έχω κατά καιρούς γράψει έχουν σταλεί σε όλο τον τοπικό τύπο. Ασχέτως αν κάποιοι δεν βρίσκουν σκοπιμότητα σε αυτά και δεν τα δημοσιεύουν. Για άλλη μία φορά το ίδιο πράττω.



Αλέξανδρος Ζορμπάς
        29/9/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου