.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΒΓΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΣΚΑΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΜΠΟΜΠΑ (ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ; Ή ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ;)


Σας είχαμε πεί πως ο Σεπτέμβης είναι ο μήνας των εξελίξεων. Είναι ο μήνας που θα έπρεπε να εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις τόσο για την προσφυγή στο ΣτΕ κατά της Μ.Π.Ε. του γηπέδου όσο και για την ακύρωση της Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη 2015. Πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε η απόφαση σε α’ βαθμό για την δεύτερη υπόθεση. Η απόφαση είναι κόλαφος σε βάρος του Αλεξίου που χειρίστηκε την όλη υπόθεση με τέτοια και τόση ανεπάρκεια και τσαπατσουλιά. Το τέλεια τεκμηριωμένο σκεπτικό της δικαστού αποδεικνύει το πόσο κακή γνώση των νόμων έχει ο φερόμενος ως Πρόεδρος του Σωματείου, ο οποίος σε συνεργασία με αυτόν που ΔΕΝ νοιάζεται για νόμους και κανόνες οδήγησαν μια εύκολη υπόθεση (αν ακολουθούσαν τον σωστό δρόμο) σε αδιέξοδο.

Και να έλεγε κάποιος ότι δεν τους τα είχαν πεί εδώ και πολύ καιρό; Ακόμη και την τελευταία στιγμή που η πλευρά της Π.Α.Ε.-Ερασιτεχνικής-Δικέφαλος 1924 Α.Ε. πρότεινε την απόσυρση της αγωγής, δηλαδή την μη εκδίκαση της, απέρριψε τον μόνο όρο που προβλήθηκε από τον ενάγοντα. Ποιος άραγε να ήταν αυτός ο «τρομερός» όρος που ΔΕΝ μπορούσε (ή μήπως ΔΕΝ ήθελε να δεχτεί η «επίσημη Α.Ε.Κ.»;

Ο «φοβερός» αυτός όρος ήταν η ακύρωση του παραχωρητηρίου στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» στην θέση της οποίας έχει δικαίωμα να είναι μόνον η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ. Με την απόφαση που εκδόθηκε στις 20 του μήνα διαψεύδεται ο Υπουργός που σαν άλλος προφήτης (και όχι Κασσάνδρα, γιατί αυτή επιβεβαιώθηκε πλήρως) διαβεβαίωνε ότι η απόφαση θα είναι υπέρ της Α.Ε.Κ. (εννοώντας την «Α.Ε.Κ. του Μελισσανίδη»). Χωρίς να μπούμε στο σκεπτικό της απόφασης (κάτι που θα κάνουμε προσεχώς) αξίζει και πρέπει ν’ αναφέρουμε ότι η δικαστής έκρινε πως:

Η Γ.Σ. είναι ανυπόστατη επειδή την συγκάλεσε ένα ομοίως ανυπόστατο Δ.Σ. Ένα Δ.Σ. μόνο κατ’ όνομα και όχι κατ’ ουσίαν, δηλαδή μια παρέα που θεωρούσαν τους εαυτούς Δ.Σ. και οι οποίοι στην πράξη ΔΕΝ είχαν πραγματική εξουσία να δρούν ως τέτοιο (δηλαδή ως Δ.Σ.).

Επιπλέον το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε πως ο Αλεξίου (όπως και άλλα τρία μέλη) ήταν εκείνη την περίοδο έκπτωτος. Στο σημείο αυτό η απόφαση έρχεται σ’ αντίθεση μ’ αυτήν της Ε.Ε.Α., στην οποία εισηγητής ήταν ένας συνταξιούχος δικηγόρος και όχι δικαστικός. 

Χειρότερος όμως και από την ίδια την απόφαση ήταν ο τρόπος με τον οποίο τα «γιουσουφάκια» επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από το άκουσμα της ίδιας της είδησης. Επειδή, προφανώς είχαν διαβάσει αυτό θεώρησαν πως έπρεπε ν’ απαντήσουν δημοσιεύοντας αυτό. Με την «ουσία» της απάντησης ΔΕΝ θ’ ασχοληθούμε σήμερα. Το μόνο που θα σχολιάσουμε είναι κάτι το οποίο κάθε λογικός άνθρωπος θα έβρισκε γελοίο ν’ αναφέρεται στην «απάντηση». 

Ο συντάκτης της προσπαθεί να σας πείσει πως μέχρι την εκδίκαση της έφεσης (άρα η «επίσημη Α.Ε.Κ. θα την εφεσιβάλει) θα έχουν «θεραπευθεί» (στα νομικά το «διορθωθεί») όλοι οι «τυπικοί λόγοι» για τους οποίους η δικαστής ΔΕΝ μπορούσε παρά να βγάλει αυτή την απόφαση. Όταν το διαβάσαμε μας πήρε κάμποσα λεπτά για να πειστούμε ότι όντως είχαμε διαβάσει σωστά. Δηλαδή, για τον εμπνευστή (και όχι τον συντάκτη) της «απάντησης» ο Αλεξίου (γιατί αυτός ήταν τότε «Διοίκηση») θα γυρίσει πίσω στον χρόνο και θα πείσει τους αναπληρωματικούς να δεχθούν ν’ αναπληρώσουν τους παραιιτηθέντες (εναλλακτικά να πείσει κάποιους να μην παραιτηθούν) προκειμένου το Δ.Σ. να πληροί τις απαιτήσεις του Νόμου. Αφού πετύχει αυτό θα «θεραπεύσει» και όλες τις υπόλοιπες γκάφες του, ώστε επιστρέφοντας στο παρόν και δικάζοντας το 2018 να πείσει τον δεύτερο δικαστή ότι πλέον όλα είναι «εντάξει» και πως η πρωτόδικη απόφαση πρέπει να «πέσει». Το γεγονός ότι το ταξίδι στον χρόνο ΔΕΝ είναι διαθέσιμο -ακόμα- στους ιδιώτες φαίνεται να μην τους προβληματίζει. Ίσως να γνωρίζουν κάτι που ΔΕΝ γνωρίζουμε εμείς. 

Κλείνοντας δίνουμε συγχαρητήρια στον εμπνευστή της «απάντησης» ο οποίος συνεχίζει στην επίσημη γραμμή του «στην Α.Ε.Κ. δεν υπάρχει ανησυχία». Του ευχόμαστε ολόψυχα να παραμείνει στην ίδια γραμμή και μετά την αναμενόμενη έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για την Μ.Π.Ε. της «Αγιά Σοφιάς». 

Υ.Γ.1. Όταν ο διαιτητής παίζει 50-50, τότε τα «Μίκυ-Μάου» έχουν το πλεονέκτημα. Α, ρε Ντίσνεϊ που χρειάζεται σε μερικούς…

Υ.Γ.2. Καθένας είναι υπεύθυνος για τα σχόλια που γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως αποδεικνύει και η πρωτόδικη απόφαση ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Ούτε καν αν ως «γιουσουφάκι» (αυτός που πρόθυμα συνεργάζεται μ’ αυτόν που έβριζε πριν) εργάζεται σε «γραφεία τύπου». Προσέξτε τι γράφετε γιατί η ώρα και της δικής σας λογοδοσίας πλησιάζει. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά στην περίπτωση σας δεν χρειάζεται και η συνδρομή της «Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

28 Σεπτέμβρη 2017
παρατηρητήριο.
πηγή: aetofolia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου