.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Η δικαστική απόφαση για την παράνομη άδεια


Δεν πρόλαβε να δημοσιευτεί το ρεπορτάζ μας για τη δικαστική απόφαση που έκρινε ανυπόστατη τη γενική συνέλευση-παρωδία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, επομένως και το παράνομο παραχωρητήριο προς την «Δικέφαλος 1924» ΑΕ (δείτε εδώ), και τα διαδικτυακά «υπαλληλικά» Μέσα, επιδεικνύοντας… άριστα ανακλαστικά αυτή τη φορά, δημοσίευσαν πανομοιότυπα αρθρίδια για να… καθησυχάσουν τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Επιβεβαίωσαν έτσι το ρεπορτάζ μας, ότι η δικαστική απόφαση (που πήγε στη γραμματεία του δικαστηρίου στις 21 Σεπτέμβρη) βρισκόταν από μέρες στα χέρια των ανθρώπων του Μελισσανίδη. Γι’ αυτό και μόλις εμείς αποκαλύψαμε το γεγονός, τα «υπαλληλικά» Μέσα έσπευσαν να δημοσιεύσουν τα κειμενάκια που ήταν από πριν γραμμένα. Περίμεναν να βγάλουμε την είδηση εμείς για να την… επιβεβαιώσουν. Στην επικοινωνία… σκίζουν (ή, αλλιώς, ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος).


Δε θα ασχολούμασταν με τη γελοιότητα του πράγματος, αν δεν μας «κέντριζε» ένα χονδροειδέστατο ψέμα. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, γράφουν τα «υπαλληλικά» Μέσα, έκανε δεκτή την αγωγή των μελών της ΑΕΚ «για μια σειρά από καθαρά τυπικούς λόγους και όχι ουσιαστικούς λόγους, όπως π.χ. ότι η πρόσκληση των μελών δεν έγινε με τον προβλεπόμενο τρόπο».

Αφού είναι έτσι, ωρέ… παλικάρια, γιατί δεν δημοσιεύετε τη δικαστική απόφαση, για να πειστεί ο οπαδός της ΑΕΚ ότι τα πράγματα είναι όπως του τα λέτε;

Η γενική συνέλευση-παρωδία και οι αποφάσεις της (δηλαδή η έγκριση του παραχωρητήριου) κρίθηκαν ανυπόστατες για έναν και μοναδικό -και ουσιαστικότατο- λόγο: επειδή το ΔΣ που αποφάσισε τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης ήταν ανύπαρκτο. Είχαν μείνει μόνο δέκα μέλη (μαζί με τα αναπληρωματικά), ενώ έπρεπε να είναι δεκαπέντε, και την απόφαση πήραν εννιά, από τους οποίους οι τέσσερις ήταν αυτοδικαίως έκπτωτοι, και επομένως δεν υπήρχε η απαιτούμενη από το καταστατικό πλειοψηφία των οκτώ μελών.

Επειδή εμείς δεν μιλάμε ποτέ χωρίς στοιχεία και αποδείξεις στα χέρια μας, δημοσιεύουμε ολόκληρη τη δικαστική απόφαση για να δει ο καθένας το σκεπτικό και το διατακτικό της (δείτε εδώ).

Και κάτι ακόμα, για να μην πιάσει τόπο το παραμύθι. Το δικαστήριο δεν έκρινε επί της ουσίας το παραχωρητήριο. «Παρέλκει η εξέταση» γράφει η απόφαση. Περισσεύει, δε χρειάζεται δηλαδή. Αφού είναι ανυπόστατη η γενική συνέλευση, είναι ανυπόστατο και το παραχωρητήριο. Δεν υπάρχει, δεν υφίσταται. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, είναι πάγια τακτική όλων των δικαστηρίων να μην μπαίνουν στην εξέταση των υπόλοιπων ζητημάτων, επειδή αυτά δεν υφίστανται.

Αν ποτέ κάποιο δικαστήριο χρειαστεί να μπει στην ουσία αυτού του παραχωρητήριου, είναι βέβαιο ότι θα το κρίνει παράνομο. Το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι δρακόντειο ως προς αυτό το ζήτημα.

Θα θυμίσουμε ξανά, πως το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΕΝ, η μόνη δημόσια υπηρεσία που κλήθηκε να γνωματεύσει επί της νομιμότητας του παραχωρητήριου, ουδέποτε το έκρινε έγκυρο. Μετά από πολλές πιέσεις, η τελευταία υποχώρηση που έκανε ήταν να ζητήσει από τον υπουργό ΠΕΝ, Γ. Σταθάκη, να υποβληθεί σχετικό ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Ο Σταθάκης, έχοντας ενημερωθεί ότι το ΝΣΚ έχει αποφανθεί ήδη (Γνωμοδότηση 112/2006 του Β’ Τμήματος, που έχει γίνει αποδεκτή από τον υφυπουργό Οικονομικών και επομένως είναι υποχρεωτικά εφαρμοστέα), πως τα οικόπεδα που παραχωρούνται σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία (είτε κατ’ ιδιοκτησία είτε μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση) είναι πράγματα εκτός συναλλαγής και δεν επιτρέπεται να παραχωρηθούν σε οποιονδήποτε τρίτο, και κατά συνέπεια θα έλεγε το ίδιο και για το παραχωρητήριο προς τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, επέστρεψε ανυπόγραφο το αίτημα στο Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου και οι κυβερνητικοί παράγοντες «έπεσαν» πάνω στα στελέχη της ΔΑΟΚΑ, πετυχαίνοντας τελικά να υπογραφεί απ’ αυτά τα στελέχη η διάτρητη άδεια, χωρίς να υπάρχει καμιά νομιμοποίηση του παραχωρητήριου από αρμόδια υπηρεσία και ενώ υπήρχε δικαστική εκκρεμότητα. Τώρα, λοιπόν, που το δικαστήριο αποφάσισε ότι το παραχωρητήριο είναι ανυπόστατο, η ΔΑΟΚΑ είναι υποχρεωμένη να ανακαλέσει την παράνομη άδεια.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, γράφουν οι επαγγελματίες προπαγανδιστές του «συστήματος Μελισσανίδη», με τρόπο που δείχνει ότι δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι.

Υπάρχουν διοικητικές και νομικές διαδικασίες για να γίνει αυτό που πρέπει: να ανακληθεί η διάτρητη άδεια. Τα υπόλοιπα είναι… σανός για υποζύγια.

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου