.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΑΕΚ ανοίγει την… προεκλογική εκστρατεία του 2019



Προφητικό αποδείχθηκε το τελευταίο πρωτοσέλιδο του έντυπου ΠΟΛΙΤΗ. Οι διεργασίες για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου προθύμων, για το οποίο γράφαμε, ξεκίνησαν και επισήμως. Με επώνυμο άρθρο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα φίλα προσκείμενη στην ΑΕΚ άνοιξε ο διάλογος για την υποστήριξη ενός συνδυασμού που ανοιχτά θα είναι στην υπηρεσία της… ομάδας. Με δικά τους λόγια: «η ΑΕΚ, έχει ανάγκη μια φίλια δημοτική αρχή, που να νιώθει και να σέβεται τους ιστορικούς συμβολισμούς και τους στόχους της ομάδας».


Ποιος τα γράφει αυτά; Ο Κυριάκος Χήνας, ο οποίος με την ιδιότητα του ιστορικού, ιδρυτικού μέλους της Λέσχης Πολιτισμού και Ιστορίας της ΑΕΚ, εμφανίζεται συχνά – πυκνά σε δημόσιες εκδηλώσεις της ομάδας. Ο κ. Χήνας, λοιπόν, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα aekpassion.gr γράφει: «Σήμερα είναι η ώρα να ανοίξουμε το διάλογο και να θέσουμε τα κριτήρια για να στηρίξουμε ως σύνολη ΑΕΚ το συνδυασμό που συμφέρει το Δήμο και την ομάδα. Έχουμε το δικαίωμα παρέμβασης, γιατί έχουμε σταθερούς διαχρονικούς δεσμούς με την περιοχή, αλλά και γιατί το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι «το γήπεδο συνιστά σημαντική παραγωγική και στρατηγική επένδυση» και «θα έχει ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα σημαντικής έντασης στην τοπική κοινωνία»».

Μάλιστα, προχωρά και σε πιο αναλυτική περιγραφή των ποιοτικών χαρακτηριστικών που πρέπει να έχει μια υποψηφιότητα για να υποστηριχθεί από την «σύνολη ΑΕΚ» και καταλήγει καλώντας και στη χάραξη στρατηγικής που να λαμβάνει υπόψη τις τυχόν αλλαγές του εκλογικού συστήματος, ώστε σε περίπτωση απλής αναλογικής να αναζητηθούν «ισχυρές συναφείς συμμαχίες».

Είτε προσωπικές, είτε εκφράζουν ευρύτερες ανησυχίες στους κόλπους της ομάδας, οι απόψεις που περιγράψαμε αποδεικνύουν ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που συνδέονται με την ανέγερση του νέου γηπέδου αναζητούν τη συγκρότηση ενός φιλικού αυτοδιοικητικού σχήματος, το οποίο θα διεκδικήσει τη διοίκηση της πόλης στις εκλογές του 2019.

πηγή: politisfx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου