.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

«Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ‘22» και «Δρόμοι επιβίωσης» Δυο εκθέσεις στο ΠΠΙΕΔ σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής (φωτογραφίες)

π
cid:image001.png@01D33140.5C70F150



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς και το Μουσείο Μικρασιάτικο Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία άνοιξε στο κοινό δύο εκθέσεις:

«Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ‘22» και «Δρόμοι επιβίωσης» στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΠΙΕΔ την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017. Οι δύο αυτές περιοδικές εκθέσεις που ευγενικά παραχώρησε το Ίδρυμα της Βουλής στο ΠΠΙΕΔ από 13/9/17-13/10/17 έρχονται να συνεχίσουν το διάλογο μεταξύ μικρασιάτικης και σύγχρονης προσφυγιάς όπως χαρακτηριστικά ανοίγει στο τρίτο μέρος-επίλογος της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου Μικρασιάτικου  Ελληνισμού.

            Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και άνοιξαν τον κύκλο των χαιρετισμών με εμπνευσμένες αναφορές στο προσφυγικό ζήτημα οι:

-κ. Ανέττα Καββαδία, Βουλευτής Β’Αθήνας-ΣΥΡΙΖΑ, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση.

- καθηγητής κ .Μιχάλης Σπουρδαλάκης, ως εκπρόσωπος του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Ο κ. Αριστείδης Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας τόνισε την ανάγκη γνώσης της ιστορίας μας, στόχο που υπηρετεί το ΠΠΙΕΔ και το Μουσείο Μικρασιάτικου Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει. 

Ακολούθησαν οι:

-κ. Μάριος Λώλος, Πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

-η κ. Χριστίνα Ζαχοπούλου φωτορεπόρτερ με μία βιωματική ομιλία που έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, μεταφέροντας συναισθήματα και εμπειρίες των ανθρώπων που κατέγραψαν με το φακό τους τη σύγχρονη προσφυγιά όπου ένα μέρος της περιέχεται στην έκθεση που φιλοξενείται στο ΠΠΙΕΔ.
Επίσης παρέστησαν :


- η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου


- ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Ιωάννης Σαρίδης

- η τ. υπουργός κ .Νάντια Βαλαβάνη

- ο τ. Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης

- ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Γιώργος Πάνου

- οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Ανεμογιάννης, Θεόδωρος Μανωλεδάκης, Ευτυχία Παπαλουκά

- ο Πρόεδρος της Κοινωφελής Επιχείρησης κ. Βαγγέλης Κουμαριανός, ο οποίος έκανε αναφορά στο πρόγραμμα του Δήμου για τους πρόσφυγες σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ

- οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αντωνία Αγνώστου και Λάκης Γαβριηλίδης

- Η Πρόεδρος κ. Στέλλα Αυγέρη και τα μέλη ΔΣ  του παραδοσιακού συλλόγου «Φιλαδέλφεια»,  μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΠΙΕΔ και μικρασιάτες.
 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου