.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Σύσκεψη ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις στη Ν.Ιωνία - Σάββατο 23/9, 7μμ, Στέκι Εκτός Σχεδίου

Ο Βαρές με τα σημάδια της επίθεσης

ΟΧΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/9, 7μμ, Στέκι Εκτός Σχεδίου (Πάτμου κ Νισύρου, Ν.Ιωνία)

Καταγγέλουμε τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Βαρές Τ., μέλους της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Σεπτέμβρη, στη Νέα Ιωνία.

Ο Βαρές γρονθοκοπήθηκε από φασιστοειδές στην Αγ.Κωνσταντίνου, αφού είχε προηγηθεί τραμπουκισμός του κι απειλές. Ο Βαρές επικοινώνησε αμέσως με τους συντρόφους του από την ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας και την Πακιστανική Κοινότητα, όπου έφτασαν στο σημείο. 
 

Αστυνομικοί που έφτασαν στο μέρος της επίθεσης οδήγησαν στο Α.Τ Νέας Ιωνίας και τους δύο.
 
Ο ρατσιστής τραμπούκος συνέχισε να έχει προκλητική συμπεριφορά απέναντι στο Βαρές και τους συντρόφους του. Περισσότεροι από 30 άτομα, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, της Πακιστανικής Κοινότητας και τοπικών φορέων συγκεντρώθηκαν έξω από το Α.Τ, σε συμπαράσταση στο Βαρές.
 
Μέτα από λίγη ώρα, ο Βαρές συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγ.Όλγα, για τις πρώτες βοήθειες.
Είναι μια πρόκληση που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Και μόνο η μέρα που πραγματοποιήθηκε – ανήμερα της συμπλήρωσης 4 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – είναι εξοργιστική. Αλλά όποτε και να συνέβαινε η πρόκληση δεν θα ήταν μικρότερη. Ο Βαρές είναι γνωστός στη γειτονιά για την αντιρατσιστική του δράση και συχνά ηγείται της τοπικής πολυπληθούς πακιστανικής κοινότητας, στους αγώνες της ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες. Η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν θα περάσει. Η Νέα Ιωνία είναι μια προσφυγογειτονιά με μεγάλες εμπειρίες από αντιρατσιστικούς κι αντιφασιστικούς αγώνες. Κάθε προηγούμενη ρατσιστική πρόκληση βρήκε απέναντί της όλο τον κόσμο της Νέας Ιωνίας ντόπιους και μετανάστες, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τις συλλογικότητες που έδωσαν απάντηση με μαζικές κινητοποιήσεις. Το ίδιο θα γίνει και τώρα.

Η ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας σε συνεργασία με την Πακιστανική Κοινότητα, καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη, το Σάββατο 23/9, στις 7μμ στο Στέκι Εκτός Σχεδίου (Πάτμου κ Νισύρου, Ν.Ιωνία), προκειμένου να οργανωθεί μαζική κινηματική απάντηση στη ρατσιστική επίθεση.

ΚΕΕΡΦΑ Νέας Ιωνίας - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου