.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Με δικαστική απόφαση: Ακυρη η άδεια Μελισσανίδη! - Εκθετη η κυβέρνηση και οι υπηρεσιακοί παράγοντες

Στις 20 Σεπτέμβρη, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με δικαστή την πρωτοδίκη Μαγδαληνή Σακέτου, εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 8648/2017 απόφασή του, με την οποία έκανε δεκτές στο σύνολό της την αγωγή και την πρόσθετη παρέμβαση που κατέθεσαν μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, απέρριψε τις πρόσθετες παρεμβάσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ και έκρινε ως ανυπόστατη την απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου στις 3-2-2015, επομένως και το παράνομο παραχωρητήριο του οικοπέδου της ΑΕΚ προς τη συμφερόντων Μελισσανίδη εταιρία.


 Σε μια αναλυτικότατη και με πλήρη νομική επιχειρηματολογία απόφαση, έκτασης 21 σελίδων, η δικαστής αναφέρεται στα πραγματικά περιστατικά, απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς της πλευράς Μελισσανίδη και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η γενική συνέλευση (αυτή που εμείς χαρακτηρίσαμε από την πρώτη στιγμή παρωδία) συγκλήθηκε από αναρμόδιο όργανο, διότι από τα δεκαπέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ είχαν μείνει πέντε (πέντε είχαν παραιτηθεί και πέντε ήταν έκπτωτα) και επομένως μαζί με τα πέντε αναπληρωματικά μέλη δεν συμπλήρωναν τον απαιτούμενο αριθμό των δεκαπέντε μελών. Επιπλέον, από τα εννιά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που αποφάσισαν να συγκαλέσουν αυτή τη γενική συνέλευση, τα τέσσερα  ήταν έκπτωτα, με συνέπεια να μην υπάρχει η απαιτούμενη για λήψη απόφασης απαρτία των οχτώ μελών.

Ετσι, η γενική συνέλευση-παρωδία κρίθηκε ανυπόστατη, όπως και οι αποφάσεις που πήρε, στην εξέταση των οποίων δεν μπήκε το δικαστήριο, δεδομένου πως όταν κρίνεται ανυπόστατη η γενική συνέλευση, θεωρούνται ανυπόστατες και οι αποφάσεις της.

Ετσι, το παραχωρητήριο που εγκρίθηκε από εκείνη τη γενική συνέλευση-παρωδία είναι άκυρο. Ακυρη είναι και η οικοδομική άδεια που εκδόθηκε στις 25 Ιούλη του 2017, με συγκύριο του έργου τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ.

Ανεξάρτητα από τη δικαστική απόφαση, η έκδοση αυτής της οικοδομικής άδειας υπήρξε σκάνδαλο, όπως αναλυτικά γράψαμε όταν εκδόθηκε (δείτε εδώ). Νομιμοποιήθηκε ως συγκύριος του έργου μια ανώνυμη εταιρία, στην οποία ένα σωματείο παραχώρησε δωρεάν, για μισό αιώνα, ένα οικόπεδο που το κράτος παραχώρησε σ’ αυτό το σωματείο για κοινωφελείς σκοπούς και το οποίο αποτελεί «πράγμα εκτός συναλλαγής», που σημαίνει ότι απαγορεύεται να μεταβιβαστεί σε οποιονδήποτε τρίτο, πολλώ δε μάλλον σε μια κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία. Νομιμοποιήθηκε μια συμβολαιογραφική πράξη (καθορισμός θέσεων στάθμευσης), εμφανέστατα παράνομη, γεγονός το οποίο οι έμπειροι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚΑ δεν μπορεί παρά να διαπίστωσαν με την πρώτη ματιά. Εκδόθηκε μια άδεια με συγκύριους την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ και την ίδια στιγμή σφραγίστηκαν όλα τα σχέδια με μοναδικό κύριο τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ!

Πλέον, το σκάνδαλο είναι επιβεβαιωμένο και με δικαστική βούλα. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚΑ, που υπάκουσαν στα κελεύσματα των Φλαμπουράρη-Σταθάκη και υπέγραψαν αυτό το ανοσιούργημα, γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν και ενήργησαν απολύτως ενσυνείδητα.


 • Γνώριζαν ότι το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΕΝ, στο οποίο οι ίδιοι προσέφυγαν από τα τέλη του 2014, ουδέποτε αναγνώρισε τη νομιμότητα του παραχωρητήριου. Δέχτηκαν, όμως, να παρακάμψουν την άρνηση του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου, νομίζοντας πως βρήκαν τη σολωμόντεια λύση: νομιμοποίησαν μεν το παραχωρητήριο και δέχτηκαν ως κύριο του έργου τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, αλλά έβαλαν ως συγκύριο και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, συμφωνώντας με την πλευρά Μελισσανίδη να κατατεθεί καινούργια αίτηση, στο όνομα των δύο νομικών προσώπων, στις 20 Ιούλη του 2017 (η αρχική αίτηση είχε κατατεθεί στις 14 Αυγούστου του 2014 και έφερε ως κύριο του έργου μόνο τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, στο όνομα της οποίας εκδόθηκαν στο μεταξύ και όλες οι απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις, όπως ΜΠΕ, Μελέτη Υψομέτρων, έγκριση ΚΕΣΑ κτλ.).
 •  
 • Γνώριζαν ότι το ζήτημα της νομιμότητας του παραχωρητηρίου εκκρεμεί και δικαστικά. Επέλεξαν, όμως, να παρέμβουν ωμά και βάναυσα στην εκκρεμούσα δικαστική διαδικασία, βγάζοντας αυτοί απόφαση για τη νομιμότητα του παραχωρητηρίου, προτού αποφασίσει το αρμόδιο δικαστήριο. Τώρα, που το δικαστήριο κήρυξε ως ανυπόστατο το παραχωρητήριο, είναι δύο φορές έκθετοι.
 •  
Η ΔΑΟΚΑ είναι τώρα υποχρεωμένη να ανακαλέσει και να ακυρώσει ΑΜΕΣΑ την οικοδομική άδεια για το γήπεδο Μελισσανίδη.

Αυτό δεν πρόκειται να διαγράψει τις ποινικές ευθύνες των υπηρεσιακών της παραγόντων για την έκδοση της άδειας, θα τους προστατέψει όμως από την περαιτέρω επιβάρυνση της θέσης τους.

Επειδή ξέρουμε ότι παρακολουθούν τα δημοσιεύματά μας, τους καλούμε να ανακαλέσουν την άδεια άμεσα, χωρίς καμιά καθυστέρηση. Σε κάθε περίπτωση, θα τους το διαμηνύσουμε και εγγράφως.

ΥΓ1. Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε στις 20 Σεπτέμβρη και πήγε στη γραμματεία στις 21 Σεπτέμβρη. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η πλευρά Μελισσανίδη έλαβε γνώση της απόφασης πριν από εμάς. Επικράτησε πανικός και επιλέχτηκε –ως συνήθως- η τακτική της μούγκας. Εύλογο από πλευράς τους, όμως κανείς δε σώθηκε βουτώντας το κεφάλι του στην άμμο σαν τη στρουθοκάμηλο.

ΥΓ2. Ο υπουργός Σπίρτζης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που ενέκριναν την άδεια της Υψομετρικής Μελέτης στο όνομα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, επιχειρηματολογώντας μάλιστα υπέρ της νομιμότητας και εγκυρότητας του παραχωρητηρίου, εν γνώσει τους ότι υπάρχει και δικαστική εκκρεμότητα για τη νομιμοποίηση του παραχωρητηρίου, βρίσκονται τώρα ακόμα πιο έκθετοι, διοικητικά και ποινικά. Η δικαστική απόφαση έρχεται να δικαιώσει τη μηνυτήρια αναφορά που εμείς υποβάλαμε εναντίον τους. Και ο μεν Σπίρτζης καλύπτεται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, όμως οι «απρόσεκτοι» (και αλαζόνες) υπηρεσιακοί παράγοντες θα πρέπει τώρα να δώσουν εξηγήσεις στην ποινική υπόθεση που έχει ανοίξει (ο φάκελος έχει διαβιβαστεί από τον εισαγγελέα στο Πταισματοδικείο Αθηνών για τη διεξαγωγή επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης).

 
πηγή: eksegersi.gr

6 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. το ΧΩΝΕΨΕΣ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ρε ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ 18 ΧΡΟΝΙΑ

   Διαγραφή
 2. Άκυρο το παραχωρητήριο απλά για μια τυπική παράβλεψη. Αν δεν το ξεπεράσουμε στο εφετείο το πολύ να επαναληφθεί η γενική συνέλευση. Συνέχισε να ταίζεις σανό τα πρόβατά σου περί άκυρης άδειας για να βρεις άλλοθι σε όσα εμετικά και ανυπόστατα γράφεις τόσο καιρό. Καμιά άδεια δεν είναι άκυρη και τα έργα συνεχίζονται κανονικότατα. Συνέχισε τα ψέματα και την κλάψα γιατί μας πρόσφέρεις αφθονο γέλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ώστε λοιπόν, ένα ανυπόστατο Δ.Σ.με τον έκπτωτο Αλεξίου συγκάλεσε παράνομη Γενική Συνέλευση και έβγαλε μια ανυπόστατη απόφαση παραχώρησης χώρου της ερασιτεχνικής ΑΕΚ σε ιδιώτη, ειναι για σένα τυπική παράλειψη !!!. Και υπάρχει περίπτωση να εχει τύχη στο εφετείο. Ή ότι θα επαναληφθεί η Γ. Συνέλευση !!!. Και γράφεις ότι τρώνε σάνο κάποιοι άλλοι εκτός απο εσένα. Κάτι τέτοιους αβέλτηρες σαν και σένα χρειάζεται ο λαθρέμπορας για να κάνει τη δουλειά του. Και μη χάνεσαι σε λίγο βγαίνει και η απόφαση του ΣΤΕ για την ΜΠΕ. Ξαναγράψε για να ξεφεύγουμε απο την καθημερινότητα.
   VINCENT

   Διαγραφή
 3. Ανύπαρκτε όταν φας την επόμενη δικαστική σφαλιάρα σαν αυτές που έχεις συνηθίσει θα εξαφανιστείς και θα σε ψάχνουμε. Αλλά τότε θα κλαίγεσαι για τη δικαιοσύνη που υπερασπίζεται συμφέροντα ενώ σήμερα την αποθεώνεις για το απόλυτο τίποτα. Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου κακομοίρη. Με ανάλογες ηλίθιες και ανυπόστατες εκτιμήσεις και υποθέσεις σαν αυτές που κάνεις έχουμε βάλει τα γέλια αμέτρητες φορές τα τελευταία 2-3 χρόνια και έχουμε δικαιωθεί. Έχεις και το θράσσος να αναφέρεις το ΣτΕ. Αυτό που σου πρόσφερε την απόλυτη ξεφτίλα. Πότε θα σας δικαιώσει κορόιδο το ΣτΕ, η Δούρου, οι δημόσιοι φορείς που εμπλέκονται με το έργο και οι υπουργοί του Συριζα όπως διαδίδατε με σιγουριά; 3 χρόνια ΘΑ ΘΑ και ΘΑ ενώ το γήπεδο χτίζεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ηρέμησε George. Καταρχάς βγήκες νωρίς. Έπρεπε να αφήσεις να περάσει λίγος καιρός γιατί θα έχουμε και άλλες εξελίξεις σχετικά με την άδεια. Οργισμένος έγραψες ένα κείμενο χωρίς ειρμό που ούτε εσύ δεν θα το καταλάβεις όταν το ξαναδιαβάσεις. Μάλλον δεν κρατούσες καλές σημειώσεις την ώρα που στο υπαγόρευαν.
   Για τα γεγονότα που σχετίζονται με τη δικαστική απόφαση έχεις να πείς τίποτα; Εγώ σε αυτά αναφέρθηκα. Και κάτι ακόμα.
   Πιστεύεις ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της πόλης μας και του άλσους έχει σταματήσει;
   Πιστεύεις ότι ο στρατός των κρετίνων τραμπούκων του οποίου καταφανώς είσαι μέλος θα μας τρομοκρατήσει;
   Πιστεύεις ότι ο εναγκαλισμός του Μελισσανίδη με τους Συριζοανελ, από όπου αντλείς κι εσύ τη σιγουριά να βρίζεις και να γράφεις αυτές τις ανοησίες, νομίζεις ότι θα κάνει όλους μας να γίνουμε δούλοι σαν κι σένα;
   Αν τα πιστεύεις όλα αύτα είσαι πολύ πιο κρετίνος απ' ότι πίστευα.
   Χαιρετισμούς στο λαθρέμπορα.
   VINCENT

   Διαγραφή