.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό που υπάρχουν στα σχολεία της πόλη μας, ζητά ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας –Νέας Χαλκηδόνας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό που υπάρχουν στα σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη μας, ζητά ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας –Νέας Χαλκηδόνας. 

Ο Δήμος συμπαραστέκεται στα αιτήματα των γονέων και των εκπαιδευτικών για άμεσους διορισμούς μόνιμου προσωπικού που θα αντιμετωπίσουν όλες τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται και για το λόγο αυτό αντιπροσωπεία του με επικεφαλής την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας Ευτυχία Παπαλουκά συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 19/9 από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Αριστοτέλης», άλλους συλλόγους εκπαιδευτικών και γονείς στον προϊστάμενο Π.Έ. Α’ Αθήνας. 


Ο Δήμος κατέστησε σαφές ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα για να λειτουργήσει παντού ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου, να μην γίνουν συντμήσεις τμημάτων και γενικά να μην διαταραχθεί η παιδαγωγική συνέχεια στα σχολεία και να αντιμετωπισθούν όλες οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες ιδιαίτερα σε ειδική και ενισχυτική διδασκαλία.

Σοβαρότατο πρόβλημα υπάρχει και στα ΕΠΑΛ που λειτουργούν στην πόλη μας, τα οποία αντιμετωπίζουν τον άμεσο κίνδυνο κατάργησης τμημάτων. Ο Δήμος ζητά την λειτουργία όλων των ολιγομελών τμημάτων των Επαγγελματικών λυκείων στα οποία, εκτός του εκπαιδευτικού συντελείται και σημαντικότατο κοινωνικό έργο, με δεδομένο ότι απευθύνεται κατά βάση σε εργαζόμενους/ες μαθητές/τριες και σε μαθητές/τριες που είναι γονείς και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. 

 Από την πλευρά του ο Δήμος έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει τις πιεστικές ανάγκες που δημιουργούνται ως συνέπεια των μνημονίων σε μεγάλος μέρος συμπολιτών μας και με έκτακτη επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές στηρίζει και διευρύνει θεσμούς και παρεμβάσεις που μπορούν να αμβλύνουν τα κοινωνικά προβλήματα (π.χ. δεκατιανό).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου