.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Βρώμισαν την «αθηναϊκή ριβιέρα» - Κυβέρνηση-υπηρέτης ασύδοτων καπιταλιστών


Οι εφοπλιστές, μικροί και μεγάλοι, έχουν αποδείξει εδώ και πολλές δεκαετίες ότι είναι αδίστακτοι γκάνγκστερ. Και οι αστικές κυβερνήσεις έχουν αποδείξει, επίσης εδώ και πολλές δεκαετίες, ότι αποτελούν ταπεινές θεραπαινίδες αυτών των αδίστακτων καπιταλιστών, που δεν αρκούνται στα πρωτοφανή προνόμια που απολαμβάνουν, αλλά αδιαφορούν για την τήρηση ακόμα και των στοιχειωδέστερων κανόνων ασφάλειας, είτε αυτοί αφορούν το προσωπικό (είναι γνωστά τα εγκλήματα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος), είτε τους επιβάτες (ας θυμηθούμε το «Σαμίνα» με τους 81 νεκρούς), είτε το περιβάλλον.

Ηρθε και η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί στη δίνη ενός εφοπλιστικού εγκλήματος, που μπορεί να μην έχει κοστίσει ανθρώπινες ζωές, προκάλεσε όμως μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό, πάνω που είχε αρχίσει να ξαναζωντανεύει τα τελευταία χρόνια. Οι χειρισμοί της σημερινής κυβέρνησης δε διαφέρουν σε τίποτα απ' αυτούς των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις οποίες κάθε φορά στηλίτευε με δριμύτητα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τόνοι ψεμάτων για να καθησυχαστεί η «κοινή γνώμη», συγκάλυψη των αιτίων, συγκάλυψη της πλήρους ανυπαρξίας μηχανισμού άμεσης παρέμβασης σε τέτοιες περιπτώσεις. Και κερασάκι στην τούρτα η «υπόθεση Κουρουμπλή», μια ακόμα πολιτική αθλιότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.


Πριν από οτιδήποτε άλλο, να στηλιτεύσουμε τον αμοραλισμό και την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που συναγωνίζονται σε καταγγελίες ενάντια στην κυβέρνηση, λες και ξεχάσαμε τα δικά τους. Λες και ξεχάσαμε το έγκλημα του «Σαμίνα» (που δεν οδήγησε ούτε καν στην παραίτηση του υπουργού) ή το κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond», που παραμένει ακόμα στο βυθό της Καλντέρας στη Σαντορίνη.

Τα γεγονότα είναι εξαιρετικά απλά για όποιον δεν καταπίνει αμάσητη την κυβερνητική προπαγάνδα. Σ' ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου κυκλοφορούν δεκάδες υπερήλικα σαπάκια που κάνουν μεταφορές πετρελαίου, τροφοδοτούν πλοία, κάνουν λαθρεμπόριο. Ουδείς ενδιαφέρθηκε ποτέ για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η κατάσταση. Η κερδοσκοπία (νόμιμη και παράνομη) είναι πάνω απ' όλα.

Με δεδομένη αυτή την πραγματικότητα και εν γνώσει των κινδύνων που εγκυμονεί, δεν υπάρχει ένας στοιχειώδης μηχανισμός άμεσης επέμβασης, ώστε να μπορούν οι ζημιές από τέτοια «ατυχήματα» να αντιμετωπίζονται άμεσα. Ενα από τα πολλά σαπάκια βυθίστηκε (ή το βύθισαν) σε λιγότερο από μισή ώρα, με μπουνάτσα, χωρίς να υπάρξει παρέμβαση σωτηρίας του. Αποδείχτηκε πως ενώ το σαπάκι ήταν φορτωμένο, μόνο δύο από τα έντεκα μέλη του πληρώματος επέβαιναν (σώθηκαν την τελευταία στιγμή από ρυμουλκό). Κι ενώ ήξεραν ότι είναι φορτωμένο με πετρέλαιο, κινήθηκαν μετά από μια μέρα, αφού πρώτα φρόντισαν, με ανακοίνωση του ΥΕΝ που εκδόθηκε 13 ώρες μετά το ναυάγιο, να διαβεβαιώσουν ότι όλα τα πιστοποιητικά του πλοίου είχαν ελεγχθεί και βρέθηκαν εντάξει (το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να πουν ότι δεν υπάρχει κυβερνητική ευθύνη)!

Διαβεβαίωναν ότι το βυθισμένο πλοίο έχει στεγανοποιηθεί, αλλά η εκροή πετρελαίου αυξανόταν. Διαβεβαίωναν ότι έχουν ελέγξει πλήρως την πετρελαιοκηλίδα και δε θα υπάρξει παραπέρα πρόβλημα, την ώρα που το πετρέλαιο κόντευε να φτάσει στο Σούνιο. Κι όταν έφτασε μέχρι τη Γλυφάδα, είπαν ότι φταίνε οι… θαλασσινοί άνεμοι (σχολή έφτιαξε ο Πολύδωρας με τον «στρατηγό άνεμο»). Και τώρα που υπάρχει κινητοποίηση (ζήτησαν με καθυστέρηση και τη συνδρομή της ΕΕ που έστειλε κατάλληλο σκάφος) και η πετρελαιοκηλίδα αναμένεται να εξαφανιστεί από την επιφάνεια της θάλασσας, διαβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε, ενώ οι επιστήμονες λένε πως το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στο βυθό, όπου έχουν κατακαθήσει συμπυκνωμένα πετρελαιοειδή που θα εξοντώνουν για καιρό τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα.

Θέλετε να δείτε το «άρωμα» της ανάπτυξής τους; Πηγαίνετε μια βόλτα στον Πειραιά και εισπνεύστε τη μπόχα από την πετρελαιοκηλίδα. Με τον ίδιο τρόπο καταστρέφουν δάση, αρχαιολογικούς χώρους, τοπία φυσικής ομορφιάς, παραδίνοντάς τα στο κεφάλαιο που αδιαφορεί για τα πάντα εκτός από το κέρδος και μάλιστα το μέγιστο κέρδος. Αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα έχει δράστες. Είναι το αδίστακτο εφοπλιστικό κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις που του κάνουν πλάτες. Είναι η πολιτική της σκληρής λιτότητας που κάνει οικονομία στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιβαλλοντικών κρίσεων. Οπως έκοψαν τα λεφτά για την απαραίτητη προληπτική προστασία των δασών, με αποτέλεσμα να λαμπαδιάζουν κάθε που ανεβαίνει η θερμοκρασία, έτσι απέφυγαν να επενδύσουν ακόμα και στα άκρως απαραίτητα για τη δημιουργία ενός στοιχειώδους μηχανισμού αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης. Καμαρώνουν, όμως, για τον Πειραιά που θα γίνει «πύλη εισόδου» των κινέζικων εμπορευμάτων.

Η πολιτικά άθλια «υπόθεση Κουρουμπλή» είναι απλώς η επιβεβαίωση της κυβερνητικής συμπαιγνίας.   Ο πονηρός Κουρουμπλής δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί. Οταν αποκαλύφθηκε ότι έβγαινε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και έλεγε ψέματα, τα οποία διαψεύδονταν μετά από λίγη ώρα, ακούστηκαν οι πρώτες φωνές που ζητούσαν την παραίτησή του. Αυτός τότε δήλωσε ότι θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, πετώντας στον Τσίπρα το μπαλάκι. Οι Τσιπραίοι, που θέλουν ο επικεφαλής τους να μείνει έξω από το κάδρο, τα πήραν στο κρανίο και έβαλαν τον Κουρουμπλή να πάρει πίσω τη δήλωσή του. Ηταν ένα λογοπαίγνιο δήλωσε αργότερα χωρίς να κοκκινίσει. Ηθελε να πει πως οι παραιτήσεις των υπουργών βρίσκονται συνεχώς στη διάθεσή του πρωθυπουργού, «ερμήνευσε» ο Τζανακόπουλος, λες και απευθυνόταν σε ηλίθιους. Ο Κουρουμπλής μένει στο πόστο του για να σηματοδοτηθεί ότι η κυβέρνηση δε φέρει καμιά ευθύνη. Μόνο αυτό τους νοιάζει.


ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΠΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου